Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Бате Гойко, Герб и т.н. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Бате Гойко, Герб и т.н.
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=378182

Много съм далеч от вярването, че такава програма може да бъде изпълнена. Но мен лично ме зарадва факта, че най-накрая виждам партия с истински десни обещания (на момент прекалено десни и за мен). Признавам че съм с доста десни икономически разбирания (нормално - здрав, прав сравнително млад, с възможности под капака :) ), но честно казано много ми липсваше поне на хартия да прочета подобно нещо. Ех ако зад тая програма не стоеше Гойко, а някой дето поне малко интелект да излъчва....

Сря Сеп 19, 2007 4:54 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
един ръководител трябва да е повече manager отколкото интелектуалец
най-успешният президент на америка е артиста Роналд Рейгън, който е имал най-ниско IQ от всички американски президенти, работил е не повече от 4-6 часа на ден и явно не се е бъркал много на икономическият си екип от експерти, защото икономиката по негово време има бум :)

Сря Сеп 19, 2007 6:05 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Бате Гойко, Герб и т.н.
Цецо написа:
... а някой дето поне малко интелект да излъчва....

например? аз не сещам много от публичните ни личности да влизат в това условие?
да не говорим, че освен да го излъчва, трябва и да му идва отвътре :wink:

Сря Сеп 19, 2007 6:07 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Виждам, че освен винетки искат и такси за магистралите да вземат. Естествено концесионера няма да вложи нищо и ще събира само таксата докато му изтече договора и това е. Пак на рушвет отиват нещата. А за да искаш такса за магистрала, трябва успоредно на нея да има и национал, по който можеш да си минеш с винетката и ако искаш бързо и "по-удобно" да се качиш на магистралата. Такава инфраструктура обаче няма и ако искаш да стигнеш трябва задължително да минеш по магистралата и да си платиш. Е, може и да се намерят доста заобиколни забутани пътища, по който да се пренасочи трафика и да се задръстят, тогава освен бавно ще е и доста опасно...
Намаляване на социалните помощи... накъде повече? Да стимулират намирането на работа, ами 100лв. за 6 месеца голям стимул ли са?
А заплати от 1500-2000лв, голям смях, всъщност може, ама доматите ще са по 50лв килото...поне.
Другото не ми направи особено впечателние, няколко популистки идеи, няколко който ми харесаха но няма да се изпълнят и това е.

Сря Сеп 19, 2007 6:27 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Ех ако зад тая програма не стоеше Гойко, а някой дето поне малко интелект да излъчва....

че за какво да излъчва интелект? те интелектуалците са с най-меки пишки, а бате гойко е бил бияч, знае от какво разбират хората :D

Сря Сеп 19, 2007 6:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
При това блато, в което затънахме за 17г единствено програмата на Пиночет ни спасява, но без да се икономисва никоя от стъпките му. И тогава България както и Чили ще изплува от блатото. Другото е просто популизъм. Самата парламентарна система е в състояние да угроби и най-добрата икономическа и политическа програма.

Сря Сеп 19, 2007 7:44 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Lupus: да се говорят празни приказки е лесно, на практика нещата са по-объркани
ти готов ли си да приемеш цената на една военна диктатура? а ако семейството ти стане част от безследно изчезналите? какво ще ти пука после колко се е "оправила" страната?
аз нещо не съм фен на "радикалните" промени независимо в името на какво се правят

Сря Сеп 19, 2007 9:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@3aek,
Имаш ли друга смислена идея за излизане от блатото?
И не са празни приказки:
Убеден привърженик съм на твърдите мерки за въвеждане на някакъв ред. И също така съм убеден, че тук, в БГ това не може да стане по парламентарен начин. Ти си интелигентен човек. Върни се назад в българската история и виж кога България е просперирала. Славяните (и в частност българите) трябва да бъдат водени с твърда ръка. Да си знаят браздата пред себе си и да усещат остена (стимулус :D ) от зад. Тогава хем вървят в правилната посока, хем са щастливи, че не вземат решения. Ние не сме консервативните англичани, нито дисциплинираните немци и скоро няма да станем. Прекалени индивидуалисти сме, не ставаме нито за стадо, нито за глутница. Ставаме само за волски впряг...

Сря Сеп 19, 2007 9:40 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
лупус, какво е това блато дето го бълнуваш? по принцип не съм фен на демокрацията, но тия приказки за блата и не знам си кво миришат на неудачничество и лузърщина.

Чет Сеп 20, 2007 7:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
лупус, какво е това блато дето го бълнуваш? по принцип не съм фен на демокрацията, но тия приказки за блата и не знам си кво миришат на неудачничество и лузърщина.

Слабо обоняние! Хората, които ме познават лично тук могат да ти кажат, че нямам основание да се притеснявам в никоя посока. Не искам да го правя сам, не обичам самохвалството.
А сега за блатото. Мога да ти очертая бреговете му за да добиеш по ясна представа:
1. Тотално беззаконие и липса на правила на играта. И малкото кадърни закони не се спазват поради липса на работеща съдебна система.
2. Корупция от основата до върха на управленческата пирамида. Нефункционираща политическа система, некомпетентни и подчинени на партийни и корпоративни интереси управляващи, които мислят само за извличане на максимална изгода от мандата си и как да се присъединят към този, който има шанс да вземе следващия.
3. Пълна дезорганизираност и неефективност на социалните системи - здравеопазване, образование, охрана на обществения ред и инуществото на гражданите.
4. Упадък на културата и духовните ценности, липса на стремеж в голяма част от младите хора (поколението на демокрацията) за самоусъвършенстване.
5. Неправилна политика спрямо малцинствените и етнически групи, водеща до пълното им маргинализиране или даването на прекалени права и привилегии на някои от тях.
Още да го окръглям ли това блато? Мисля, че повечето от хората с опит в живота и мисъл в главата ще намерят с какво да ме допълнят.

Чет Сеп 20, 2007 9:05 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
=D>
каквото и да се допълни, няма да повлияе на общата смрад.
а и смрадта не идва май от наш'то блато само...

аз обаче съм песимист относно револиционното развитие. вече сме в европата и колкото и импотентна да е тя по отношение на вземане на всякакви решения, няма лесно да ни дадат да правим каквото си решим ние. друг въпрос е ако ни го наложат - примерно косовски вариант с изпращане на 100К УС армия. за "щастие" нямаме никави стратегически суровини (в същност каквито и да е суровини), нито сме заплаха за някого. последното не трябва да ни успокоява, защото не е 100% необходимо, че да ни яхнат.

револиционно разитие може да последва след някакъв голям катаклизъм в европа - разпадане на ЕС, световна хиперинфлация, нова ледникова епоха или завладяване на северния полюс от русия.

Чет Сеп 20, 2007 9:39 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Надявам се че тази програма няма да се изпълни никога.
Вътре има няколко популиски идеи за миризма.
И много много възможности за няколкото човека с възможности.
Явно се разчита че масата просто ще си гласуват за личност.

Чет Сеп 20, 2007 10:17 am
Профил
Аватар

Мнение 
Lupus, би ли емигрирал в Чили?

Ае нема нужда. Я дали нашенския Пиночет, няма да се окаже по-скоро Червенков? Каква ти е гаранцията че ръководителя на революцията ще е читав...а?

Факт е едно. Няма държава в света която да е прокопсала с революции. За сметка на това примерите за непрокопсали революционни държави - с лопата да ги ринеш. Чили не е добрият пример, щото не съм чул европейци или хамериканци да са се юрнали към Чили, докато обратното е факт. А и фундамента от който е тръгнал Чили преди революцията е бил много по нисък от БГ в момента, т.е. при тях положението е било много зле.

Относно дясна политика:

Средна заплата от 1000лв. след 4 години не е нереалистично и то при запазване на инфлационния натиск. Ако се изкара на светло икономиката в момента средната заплата е над 500лв. За 4 години при 8% разтеж на БВП и 5% инфлация, 1000лв. са постижими. С една голяма забележка - говорим за бруто заплата. Разбра ли къде е хватката? Оттук насетне е дясната политика - повече пари да остават при хората които ги изработват и по малко да отива при пиявиците. Но 1000лв. бруто заплата не е нещо ненормално - друг е въпроса че това реално няма да вдигне кой знае колко стандарта - за пример виж Румъния.

Дясната политика обаче е почти невъзможно да се прави в държава с остаряло,оскотяло и оглупяло население за съжаление. Трябват ти млади хора, нахъсани да печелят и живеят, а не мързеливи социални мечтатели.

Чет Сеп 20, 2007 10:29 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
rumen написа:
Надявам се че тази програма няма да се изпълни никога.
Вътре има няколко популиски идеи за миризма.
И много много възможности за няколкото човека с възможности.
Явно се разчита че масата просто ще си гласуват за личност.

Аз пък лично се надявам тая програма да се изпълни на 100%. За съжаление ти ще се окажеш прав :)

Чет Сеп 20, 2007 10:30 am
Профил ICQ

Мнение 
Е стига с това ляво-дясно... КПД трябва да има, КПД!!

Като вкараш един лев в хазната да излизат поне 90ст, щото сега влиза левче излиза стинка - я има 1% кпд, я няма...

А тая прорама на герб на знам на къф процесор ще я пускат, щото аз такъв процесор дето да му кажеш "това трябва да стане, онова трябва да стане" не знам... Файда от такива програми - йок! И аз мога да си напиша такава програма - заплатите да станат 10000лв, бензина 10ст. и т.н.

Сериозно, тая "програма" според мен е много зле написано домашно на някой си. Предлагат се мерки без обосновка "защо" и се пишат пожелания дето не се казва "как" ще се постигнат. Обикновено всички лъжат и обещават хубави неща които нямат и намерение да изпълнят, но поне са убедителни и се правят че си вярват. Докато тия гербовци имам чувството че даже не са наясно какво искат да ни излъжат.

От 90-те насам всички лъжат че правят "демокрация", "дясно" управление и т.н. и всички се опитваха да ни убеждават че това означава пълна абдикация на държавата, че държавата е некадърна форма на управление която едва ли не трябва да се премахне. Ето и в тая програма - училищата трябвало да станат автономни, висшите да се дадат на чужди университети, магистрали, летища, язовири и т.н. на концесия. Абе направи да разпуснем държавата и да оставим всеки да се спасява кой как може.
Някак си, всички пропускат да споменат че силна държава не означава задължително един диктатор, революция и комунизъм. Че държави като САЩ също имат изключително силна и здрава администрация. Има си сектори в които частния бизнес е по-ефективен и държавата не трябва да му се меси, има си сектори в които частния бизнес не трябва да се меси на държавата.
У нас постоянно се тръби колко неефиктивна била държавата затова да оставим всичко на частния бизнес, като в същото време изобщо не го оставят на мира щото държавата постоянно се меси за глупости.
Герб са поредните които правят това... Дано някой ден дойде партия която е наясно докъде стига държавата и от къде почва свободата на частния бизнес. Да са наясно къде не може да се месят и къде трябва...

Чет Сеп 20, 2007 11:29 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 53 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща