|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:16 am
една кучкарка изядена от кучета :)
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
 една кучкарка изядена от кучета :)
|
| Чет Ное 29, 2007 9:47 am |
|
 |
|
Cvetanov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пон Фев 21, 2005 2:14 pm Мнения: 191 Местоположение: Varna
|
Не мога да разбера какво му е смешното, след като някой е умрял. 
_________________ Шанс едно на милион, обикновено се случва девет от десет пъти.
|
| Чет Ное 29, 2007 9:57 am |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Последна промяна rumen на Чет Ное 29, 2007 10:14 am, променена общо 1 път
|
| Чет Ное 29, 2007 10:11 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Определено някои умират по смешен начин. Даже си има и награда за това.
|
| Чет Ное 29, 2007 10:13 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Re: една кучкарка изядена от кучета :)
Да не мислиш, че тоя инцидент ше вразуми кучефилите?
|
| Чет Ное 29, 2007 10:15 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Въпроси:
1. Ако кучетата бяха накълцани на ситно, бавно докато са живи - по добре ли щеше да се чувства англичанката? А ти?
2. Колко случая има на убити хора от бездомни кучета в БГ? А колко са убитите от "домашни" кучета? Жокер - първите се броят на половината пръсти на едната ръка, а за вторите ще ти трябват повечко крайници.
3. Колко е съотношението на убитите хора от бездомни кучета, спрямо показните разтрели в последните години. Дали не клони към 1/50та да кажем?
4. Колко е съотношението на убитите от бездомни кучета към изтепаните от автокатастрофи? Май клони към 1/10000, а?
А сега по теория на вероятностите пресметни каква е вероятността да те убие бездомно куче, спрямо другите опасности? Дали пък няма да се окаже че е няколко десетки пъти по вероятно да умреш от ужилване на пчела отколкото от бездомно куче. Дай да изтрепем пчелите, а?
Всъщност проблема е в хората - бездомните кучета не падат от космоса. В момента в София проблеми с кучетата идват от две места - строежите и мангалите. Колкото и кастрират природозащитниците - все тая, ония ги въдят наново. И да ибиваш кучетата все тая, мангалите пак ги въдят и ги пускат да щъкат по улицата.
С което не искам да кажа че бездомните кучета не са проблем (всъщност те не са бездомни). Проблем са - чисто хигиенен. Но определено са мъъъъничък проблем, на фона на останалите проблеми в БГ.
Признавам че съм кучкар и съм силно пристрастен. Всъщност имам повече доверие на кучето си, отколкото на 50% от хората около мен.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Чет Ное 29, 2007 11:03 am, променена общо 2 пъти
|
| Чет Ное 29, 2007 10:18 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Значи "ето къде е зарито кучето"! Решението трябва да се търси в отстраняване на причината, а не на последствията.
И едно възможно решение - да си внесем отново виетнамци. Еднакво добре се отразяват на намаляването както на кучешката, така и на мангалската популация.

|
| Чет Ное 29, 2007 10:30 am |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Ако си обърнал внимание, става дума точно за домашни кучета, не за бездомни.
И какво са виновни кучетата в този случай? И жената какво е виновна, че толкова злобееш? Такива изроди като тебе са за побиване на кол, и за сапун не ставаш
|
| Чет Ное 29, 2007 11:45 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
zaphod отново се изказа неподготвен  Мисля, че ако се свари на сапун с някое улично куче ще се отрази много добре на баланса в природата  После ще има прИмоция на марката "ZapHod", натурален качествен сапун 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Ное 29, 2007 5:25 pm |
|
 |
|
zaphod
|
ехей! къде съм казал че трябва кучетата да се избиват? поста ми още си стои, вижда се че съм писал "природозащитниците на сапун", нищо не съм казал за кучетата. сталин е казал "има човек има проблем", не е казал "има куче има проблем". затова пуснах новината като радостна, понеже кучефил е изяден от кучета
аз искам дебело да подчертая, че смятам гледането на домашни животни за перверзия. гледането на котки е просто перверзия, гледането на кучета е вредна за обществото перверзия. за също съм гледал котка дълго време, и още си нося последствията - и до момента ако котка излезе на шосето се изправям на нокти, все едно е малко дете . ако карам кола и ми скочи котка на пътя, катастрофата е много вероятна. което ме подсеща че цецо спомена нещо като ич не съм сигурен. ако кажеш разкъсаните, да, но колко от катастрофите поради "загуба на упрравление" се дължат на внезапно появили се кучета? като гледам кучешките трупове покрай магистралите бас държа че са много.
а, и още нещо цецо. не си измивай ръцете с мангалите, кучетата идват от любителите на кучета. аз както казах съм гледал котка, и знам как е положението. родят се малки, питат се приятели кой иска, някой се прилъгват , после виждат че не било фън и бият шута на животното. кучефилите обвиняват "безотговорните стопани", забравяйки че те самите са наврели в ръцете им кашона със кученцето или котето.
и кучетата и котките са много плодовити, котките могат да си учетворят броя в рамките на година, което ще рече че за по-малко от 50 години могат да обърнат масата на цяла планета с размера на юпитер в котешко месо. разни мекушавци не осъзнават мощта на експонентата (ако я осъзнаваха щяха да се самоубият на минутата) и си мислят че ако всеки си земе по едно бездомно коте и всичко ще е чудесно и няма да има повече страдание.
|
| Чет Ное 29, 2007 8:35 pm |
|
 |
|
rumen
|
Имайки впредвид че котките са се появили на земята преди малко повече от 50 години и масата на земята е малко по-малка от масата на юпитер.
Как вашата експонента ще тълкува липсата на тоталното окотване?
|
| Пет Ное 30, 2007 10:48 am |
|
 |
|
zaphod
|
е, ами познай как? ами умират бе братче почти всичките родени котета, едно на десет оживява. умират не при раждането, а от глад, студ и под гумите на колите. затова казвам че добрите хора ако проумеят мощта на експонентата ще се самоубият, понеже те си мислят че ако всеки отдели мааааалко от себе си за да твори добро, можело да не умират беззащитните котета или негърчета. много ще ми е интересно да се закарат на един остров само най-най-добрички хора, и да им се дава храна на воля. колко ли време ще мине преди да се хванат за гушите?
|
| Пет Ное 30, 2007 4:05 pm |
|
 |
|
rumen
|
Тогава въпросната експонента на рамножаването е само математическо понятие.
И няма нужда тревожеки се за настъпващото тотално окотване умишлено да избиваме котетата.
Всъщност откъсвайки поглед от листа с формулите и оглеждайки се наоколо ще установим че ...
вече нямаме лястовички ,. Имам впредвид че последното лято ги нямаше в резултат мухите бяха много повече.
Както и да е майната им на лястовичките.
Искам да кажа че в реалния живот видовете изчезват и то безвъзвратно.
Което въобще не кореспондира със силата на експонентата.
|
| Пет Ное 30, 2007 4:31 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
@zaphod, нещото наречено "естествен подбор" съществува, това е факт. Обаче да го издигаш в култ е също такова безумие, както и да боготвориш гравитацията или атносферното налягане. Да се радваш на това, че някой (когото дори не познаваш)е убит от кучета е също толкова перверзно, колкото и да злорадстваш от това, че някой автоманиак е умрял в автомобилна катастрофа. Но ти това надали ще го разбереш, при тебе думите явно нямат ефект, бой си требе
Ммм, кофти идея! Аз съм сигурен, че резултата ще е нещо токсично и почти сигурно канцерогенно  Да не забравяме, че zaphod е израстнал в Чернобил 
|
| Пет Ное 30, 2007 5:38 pm |
|
 |
|
zaphod
|
май за втори път трябва да обърна внимание че никъде не съм предлагал избиване нито на кучета нито на котета, а на природозащитници и еколози. ако така внимателно си четеш техническите задания, както моите мнения, левите ти залитания добиват обяснение.
а за лястовичките - като всеки еколог виждаш това което искаш. имаше си лястовици, даже май до скоро бяха тука.
|
| Пет Ное 30, 2007 8:30 pm |
|
|