Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Цена за пратка от USA? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Цена за пратка от USA?
Колеги, кой е най-евтиният вариант за получаване на дребна пратка, около половин кило. Предлагат ми за 56$ но ми се вижда доста за дребна пратка, ако някой знае най-икономичния доставчик моля да сподели ;)

Пон Фев 25, 2008 9:20 am
Профил

Мнение 
Аз си возя нещата от там с USPS (United States Postal Service) Airmail service... Това са им техните пощи... от тях по-евтино едва ли ще намериш... Тука се получават с EMS-а.... Предполагам на влизане в европа ги поемат EMS.... За малко кашонче от digikey изпратено, ми взимат около 28$... Преди време с USPS си вкарах и един Tektronix, който беше около 10 кг...Транспорта ми излезна около 140$...

Пон Фев 25, 2008 10:47 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Koleto е прав, по-евтино от USPS няма да намериш. За половин кило цената ще е между 20 и 30$. Обикновенно пратките се получават в БГ между седмица и 10 дена.

Пон Фев 25, 2008 2:50 pm
Профил

Мнение 
Да това е варианта, стига да могат да ти гопратят с тях, аз в digikey не съм видял възможност за USPS, иначе като бях там с тях пращах разни дреболии за насам, за около седмица са тук. Сега ползвам основно FedeX и DHL, но цената е по висока от споменатата по горе.

Пон Фев 25, 2008 10:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Сакън, FedEx в България работят на абсурден принцип.

Вто Фев 26, 2008 1:15 am
Профил
Аватар

Мнение 
аз не съм имал земане-задане с FedEx/bg от години. преди митническите им агенти бяха много зле. и "земането" беше оставено изключително в мои ръце, без да ми намалеят таксите. "даването" се изчерпваше до пари в брой от мен към тях. като второто трябва да предшества задължително първото.
затова ги избягвам и до днес.

Вто Фев 26, 2008 9:59 am
Профил

Мнение 
TоНи,

Не си обърнал внимание явно за digikey-a... оня ден ми дойде поредната заявка от тях... във формата не е изписано USPS ами май беше US Airmail service или нещо подобно...

ДедоБоре,
Единственото което се е променило във FedEx е местоположението на централния им склад... Идиотщините им са си същите като тези, които ги помниш.... Мога да разкавзвам с часове за простотийте им... Понеже си имам вземане-даване с 3М в US и ония от там работят само с FedEx... и волю неволю съм принуден да ги дишам... Опитах да ги оставя да ми освободят пратка и повече не повторих... нема такива олигофрени просто... но то е обяснимо... западняците им плащат заплати не на освободена пратка... за кво да си дават зор изобщо като няма да спечелят от това нищо а само разкарване по митница... и като знаем всички прекрасния български манталитет... ясна ви е картинката какво се получава... и не на последно място следния факт: ако 3М ми пратят от там с FedEx 1 кг ще излезне около 35$ транспорт... но ако аз от тука си го поръчам ще ми излезне 130$... Е... сори... няма как да ме убедят че трябва да ги ползвам тях... да... верно е че возят за 3 дена от US до тука (на практика е същия ден само дето нашите олигофрени се моткат с манифестирането и носенето на документите 2 дена)... ама пък не съм приритал толкова за време... USPS-a ми идва за около седмица...

Вто Фев 26, 2008 10:50 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
За мен пък тук в САЩ най-якия куриер е Федекс. Просто няма по-добри от тях погледнато комплексно. В БГ може да са побългарили нещата та затова да са такива :) .

Вто Фев 26, 2008 2:52 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Туй са 3-те основни куриера - FedEx, USPS и UPS. Федекса са безбожно скъпи. Според мнения UPS са предпочитани за по-големи товари и пакети. Те са по-малко скъпи. USPS-a изглежда са най предпочитани може би защото са и най-евтини. Имат различни видове услуги + застраховки за определени суми. http://ircalc.usps.gov/ може да провериш колко ще ти струва. Съответно имаш тракинг номер, с който да си проверяваш пратката на сайта на USPS и със същия номер на територията на България в сайта на български пощи. Май че най-добър избор е услугата Express Mail® International като съотношение цена - качество, а може и да се разминеш без мито (ако стоката се обмитява) и ДДС според слуховете.

Вто Фев 26, 2008 3:43 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]