|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:19 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
MegatroniC
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Яну 04, 2006 6:23 pm Мнения: 43 Местоположение: Earth
|
 Най-голямата IT далавера
Ограбиха данакоплатците
и след това
МДААР: далавера ще има - прецакахме ЦАПК!
Нови развития по случая с ЦАПК
Останах зашеметен от наглостта на тези хора.
Особено от тази пресконференция (има го и в материалите по-нагоре):
 |  |  |  | Цитат: Журналист: Един път казвате, че домашните лицензи са бонус,… след това обаче ги включвате в сметките, … за да ни кажете цена на един лиценз… В крайна сметка едното бонус ли е или така или иначе си ги плащаме също по 567 лева за лиценз?
Н. Василев: То едното е същото като другото…
Журналист: …Този бонус за домашните лицензи, защо държавата трябва да плаща за домашен лиценз, той толкова ли ще бъде експлоатиран, колкото и този който е на служебното място…. ?
Н. Василев: Спокойно можете да кажете, че това е на принципа „buy one - get one free”, нали - както искате го смятайте. Значи „плащам за един телевизор - дават ми два”. Единият вариант е да кажете „единият телевизор струва 1000 лева и другият ми е безплатен”. Другият вариант е „щом получавам два телевизора, ще ги ползвам и двата, значи средно ми излизат по 500 лева”. Математически е едно и също, така че избере си кой вариант….
Журналист: Окей, въпросът е дали аз имам нужда от втори телевизор?
Н. Василев: Ами можем да направим едно проучване - което, според мене ще направим - в годините как се променя броят на държавните служители, които имат компютър вкъщи. Можем да направим една оценка какво ще стане до 2014 година. Спорвд мен през 2014 година повече, да не кажа всички, но почти всички - или те, или техните семейства или деца или и внуци…
Журналист: Ала аз не съм съгласна като данъкоплатец да давам за внуците на държавните служители и тези пари, а за моите внуци никой да не дава…
Н. Василев: Тогава приемете обратното - приемете го като бонус и кажете, че цената е двойна. Само че ако примерно.. как да ви кажа, нали виждаме случаи по медиите как еди-кой-си служител в публичния сектор, да не уточнявам от коя система, нарушил еди-кой-си закон. Което някакси чисто психологически е много грозно… Когато някой служител на държавата, който е - примерно от правоохранителен орган или нещо такова - самият той не спазва законите. Ами добре, с ръка на сърцето…, ако направим едно проучване колко от домашния софтуер изобщо, в много страни по света, е лицензиран?! Значи, аз също така смятам, че практиката държавата да се грижи нейните служители да не нарушават законите, за да може България да бъде считана за малко по-цивилизован партньор в международните отношения по отношение на спазването на правата за интелектуалната собственост… поне държавните служители да са изрядни,… това не е с нулева стойност! За мен това е много важно нещо! Защото може да се окаже че започвайки… от министри… може да има тоя проблем. Нали разбирате. Така че това нещо според мен е правилна политика. Аз действително го разглеждам повече като бонус.
|  |  |  |  |
|
| Чет Дек 20, 2007 2:15 pm |
|
 |
|
woody
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Честито на всички (съвестни) данъкоплатци, с пожелания за все повече бонуси и през 2008!
|
| Чет Дек 20, 2007 4:38 pm |
|
 |
|
zaphod
|
бравос! много по-добре е парите да отидат за вила на мазния робовладелец, отколкото за социална дейност 
|
| Пет Дек 21, 2007 12:49 am |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Ами такива работи се случат защото никой (освен ако не е мангалин щото не го е страх че ще го опандизят) не грабва по една пушка и ходи да гръмне в умните чутури ония нагли мазни кретени. Мерси боже че не съм в БГ та сега се ядосвам ама поне не ме бие по джоба 
|
| Пет Дек 21, 2007 4:03 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Там където си, сигурно държавните пиявици работят даром, и ползват само Open Source?
С което не оправдавам Хари Потър де, той е слабоволева мишка. Разбрах го още когато навремето искаше да продава Булгартапак и Доги само му скръцна със зъби и тоя се посра. И сега е същото, кой знае кой от силните седи зад далаверата, тоя само изпълнява. Мижитурка.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 21, 2007 8:58 am |
|
 |
|
zaphod
|
не те знам къде си, но със сигурност и при вас стават такива неща, а пушка едва ли си грабвал. що се отнася за удрянето в джоба мен също не ме е ударило, щото парите са държавни. държавни пари==ничии пари, който пръв ги докопа негови са. освен разбира се ако държавата не е бруней, там държавното е всъщност личната собственост на султана и ако го докопаш може да ти отсекат главата, след като първо ти теглят една пишка послучай байрама разбира се. 
|
| Пет Дек 21, 2007 4:21 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
zaphod, въпросът е в мащаба на злоупотребите там и тук... особено сравнено с БВП-то. Мен особено ме дразни колко открито и нагло го правят, демонстрирайки колко са безнаказани. А твоите възгледи са ми ясни  След като толкова им се кефиш, редно би било да те обесим заедно с тях  Което за съжаление няма да стане
Гражданско общество? Чушки!
Доколкото знам, и такива държави има. В скандинавието май само с Open Source продукти работят в държавните организации. Не че не могат да си позволят и платени, въпросът е обаче дали трябва;) А ние като по-богати ще си купуваме Джам на цени х3 
|
| Пет Дек 21, 2007 5:19 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Може и да си прав за скандинавците, ама за да стане и тук, трябва да изребим всички (повтарям всички) българи и да заселим скандинавци.
Един българин да оставиш - след 100 години, всичките скандинавци ще са прихванали "болеста".
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 21, 2007 6:07 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
|
| Пет Дек 21, 2007 6:32 pm |
|
 |
|
kiiid
|
В Бруней не съм ходил и не знам как е. Предполагам че навсякъде стават такива работи, но едва ли другаде освен в България по толкова безсрамно нагъл и безскрупулен начин. То пушката не е заради самата работа а заради наглостта с която ти я представят видиш ли едва ли не са ти направили услуга като са отървали държавата от собствените ти данъци.
Всъщност сега си спомням че миналата година тук беше станала някаква подобна работа за която се вдигна адски много шум - някаква голяма държавна местна фирма продала селскостопанска продукция на Ирак по време на ембаргото преди няколко години. В резултат няколко от големите й шефове се пообогатили с някой и друг милион. Осъдиха ги за по десетина години на глава с процес за по-малко от месец. Всичките! Как мислиш дали би се случило същото в България? Дали ИЗОБЩО НЯКОЙ би стигнал до процес? Или ако стигне дали ще доживееш да му видиш края (т.е. оправдаването "по липса на достатъчно доказателства за извършено престъпление")?
Аз затова се махнах преди време - просто не ме кефи да ме третират като бройка от стадото, а имам проблем че не съм и циганин даже, та ако грабна пушка пандиза не ми мърда на секундата още преди да съм гръмнал с нея. Просто една лястовичка както знаеш няма да направи нищо...
Ама ако теб те кефи си е твоя работа... Много хора ги кефи
|
| Съб Дек 22, 2007 4:05 am |
|
 |
|
zaphod
|
оптимист си цецо. даваш напразни надежди на хората че все пак скандинавския начин може да работи цели 100 години, стига да не се замърси материала с българи. това е все едно да си мислиш че ако направиш симетричен мултивибратор със наистина качествени елементи, то той няма да се самовъзбуди заради симетрията. разбира се че и той ще загенерира, но да речем с 2-3 милисекунди по-късно от мултивибратора с некачествени елементи. по същия начин и в скандинавия ще деградират, но късно, със или без българи, тарикатите и там ще се появят. ние българите сме щастливи - при нас процесите се виждат по-рано поради некачествения човешки материал (състоящ се предимно от крадци на дребно вряскащи срещу крадците на едро), докато при западняците могат да минат десетилетия и дори векове преди да се разбере че модела е неустойчив.
и не ме разбирайте погрешно. разбира се че които крадат трябва да се бесят по фенерите, но трябва да се бесят от този когото са окрали. към момента такъв липсва, което не е неразбираемо - кой би искал да е господар на 6 милиона хленчещи претенциозни всезнайковци? така че ако искате да видите за коледа елхи украсени с обесници, трябва не да се правите на много умни, а малко робски скилз да покажете, може някой катил да реши че си струва да е господар на държавата 
|
| Съб Дек 22, 2007 10:27 am |
|
 |
|
sthx
|
@zaphod, като споменаваш за робовладелците, все ми се иска да те попитам, дали си миеш редовно зъбите, щото доколкото зная от специализираната литература, робите трябва да уважават господарите си. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Дек 22, 2007 11:48 pm |
|
 |
|
zaphod
|
така значи си представяш ти уважението а? аз по друг начин си го представях, но всеки си има своите начини, трябва да сме толерантни  я кажи сега, ти уважавш ли баща си? 
|
| Нед Дек 23, 2007 10:28 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Малко е оффтопик ама какво се чудите : имам познат който познава Ники Василев още преди да дойде в България. Та той случайно забелязал как е записан въпросният "министър" в телефония указател на друг човек от компанията : П..ка при това и със снимка на въпросния орган. Такъв е бил там - да стане по различен тука ли?
|
| Нед Дек 23, 2007 12:57 pm |
|
 |
|
Цецо
|
http://news.ibox.bg/news/id_274839482
Колко ли му е един министър да издейства и за българските студенти подобна примоция - сигурен съм че може да го направи - Микрософт не губи нищо от това. Не за 60, ами за 6$ могат да им ги дадат. Само ще ги зарибят.
Ама "наште" лукови глави такива инициативи не ги впечетляват.
|
| Сря Яну 02, 2008 6:29 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|