Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
изгърбихме се от работа 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение изгърбихме се от работа
абе много почивка, много нещо. да кажеш че сме се преработили и ни трябва почивка - добре. ама...

смятах ги за декември - 18 работни дни. ако броим 27-ми и 28-ми за работни. по-скоро ще са "работни".
като 15-ти, дето уж се отработва 31-ви. реално държавата замря още на 14-ти след 10 що-годе работни дни.
верно, чиновниците ги кефи, ама при хората дето си изкарват парите трябва да е друга работа. щото ако се плащаше не месечна заплата, а на час, декември трябваше да се платят половин заплати.

американците, как е при вас?

Сря Дек 26, 2007 2:03 pm
Профил

Мнение Re: изгърбихме се от работа
ДедоБоре написа:
абе много почивка, много нещо. да кажеш че сме се преработили и ни трябва почивка - добре. ама...

смятах ги за декември - 18 работни дни. ако броим 27-ми и 28-ми за работни. по-скоро ще са "работни".
като 15-ти, дето уж се отработва 31-ви. реално държавата замря още на 14-ти след 10 що-годе работни дни.
верно, чиновниците ги кефи, ама при хората дето си изкарват парите трябва да е друга работа. щото ако се плащаше не месечна заплата, а на час, декември трябваше да се платят половин заплати.

Хавстралииците само 4 дена(25,26 дек и 1,2 ян) почиваме и толкоз , е има някой излизат ваканция от 24 дек. до 7 ян. ама какво да се прави капитализъм :D

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Чет Дек 27, 2007 2:55 am
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:

Няма общо правило - всяка компания си е за себе си. При нас например ни плащат празниците, ама те са точно 11 дена в цялата година. Другаде нищо не плащат - всичко е според зависи от шефа 8) . Иначе сега по коледа и нова година почиваме на 24-и, 25-и и 26-и и на 31-и и 1-и. Другите празници са петъка преди великден (според зависи от църковния календар), мемориъл дей (последния понеделник на май), деня на независимостта (4-и Юли), деня на труда (първия понеделник на Септември), и два дена за деня на благодарността (последните четвъртък и петък на ноември).

Чет Дек 27, 2007 3:57 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Няма общо правило - всяка компания си е за себе си. При нас например ни плащат празниците, ама те са точно 11 дена в цялата година. Другаде нищо не плащат - всичко е според зависи от шефа 8) .

Както и трябва да е. :D

Пет Дек 28, 2007 1:15 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Навсякъде е Занзибар: аз досега за 13-та заплата само бях чувал а тази година дори и 14-та получих. Наздраве!
А от липса на работа не мога да се оплача: за 2-та ми няма празник-делник.
Така че ако те заболи г-за от седене - намери си НОВА работа 8)

Сря Яну 02, 2008 5:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]