Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Ало,бабо позна ли ме.... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Ало,бабо позна ли ме....
Ало,бабо позна ли ме.... - не се бъзикам,в момента ме изненадаха така по телефона.За какво ме търсиха - не разбрах защото докато човека си приказваше затворих.Но определено е поредния телефонен терорист.Миналата седмица са звънели в приятел и казали на жема му че брат и е катастрофирал и убил дете- трябвало незабавно да даде голяма сума пари за да се потулят нещата.Преди това в друг съсед се разиграла подобна сцена.Тези говеда могат да докарат някой до сърдечен удар. :evil: Не могата да се проследят защото звънят от мобилни телефони а и да се проследи номера в края на крайща се оказва или Прима карта или нещо подобно - карта чийто собственик е неизвестен.Започвам да се замислям дали не трябва да има контрол върху продажбата на Прима карти и сходните им?Ако следващия път ми звънне някой ще го поканя в къщи за да вземе парите,а дали ще излезе - вероятно да,ама с краката напред.

Съб Фев 02, 2008 12:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
далеч по-важно е да се въведе контрол на IP-трафика и разговорите по скайпа, борбата с торентите и нелегалните win-rar инсталации.
много е гадно, когато държавата почне да се държи като мутра.

Съб Фев 02, 2008 12:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
много е гадно, когато държавата почне да се държи като мутра.

е как е произлязла държавата? първо някой решава че за какво му е да бачка, като може да минава и да тормози магазинерите и им взема част от прихода. замисълът сработва чудесно, купува си бмв втора ръка и шушляков анцуг и се радва на живота. после обаче магазинер идва при мутрата и му казва че вандали са счупили витрината му. мутрата побеснява - как така ще чупят витрина в неговия район? издирва и пребива хулиганите. мутата решава че няма да е зле докато чака да отворят баровете, да наминава и да си наглежда района, да види дали изкарването на парите му тече гладко и необезпокоявано. мутрата става истински богат. в главата му се прокрадва идеята че не може да си отнесе парите в гроба, затова би било чудесно ако сина му продължи бизнеса и след него. развежда го из района и го показва на магазинерите - "като се оттегля, той ще ме замести". :) и така нататък, докато след 1000 години някой тъпак решава че не е честно само един да е мутра цял живот, а другите да са магазинери, от къде на къде видите ли ние ще бачкаме а той ще се излежава на трона, само защото се е родил син на мутра? не, трябва да се избира кой да е мутрата според таланта му, трябва да предложи програма, и този който предложи най-хубавата програма той ще бъде избран от магазинерите да им е мутра. и така, заради тая чума стремежа към справедливост, развалят хубавата работа и се започват едни комисии, едни юриспруденции, едни конституции, едни....
затова, който се бори за справедливост - на бесилката, да храни гарваните. :)

Съб Фев 02, 2008 1:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
голяма грешка - :idea: нужно беше да си преправиш гласа на бабешки и да го поканиш у вас да земе парата - после го чакате 4 убийци и го фръгате на песовете после :wink: :arrow: ееееехааа.......

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Съб Фев 02, 2008 2:31 pm
Профил WWW

Мнение Re: Ало,бабо позна ли ме....
Ки4о написа:
Ало,бабо позна ли ме.... - не се бъзикам,в момента ме изненадаха така по телефона.За какво ме търсиха - не разбрах защото докато човека си приказваше затворих.Но определено е поредния телефонен терорист.Миналата седмица са звънели в приятел и казали на жема му че брат и е катастрофирал и убил дете- трябвало незабавно да даде голяма сума пари за да се потулят нещата.Преди това в друг съсед се разиграла подобна сцена.Тези говеда могат да докарат някой до сърдечен удар. :evil: Не могата да се проследят защото звънят от мобилни телефони а и да се проследи номера в края на крайща се оказва или Прима карта или нещо подобно - карта чийто собственик е неизвестен.Започвам да се замислям дали не трябва да има контрол върху продажбата на Прима карти и сходните им?Ако следващия път ми звънне някой ще го поканя в къщи за да вземе парите,а дали ще излезе - вероятно да,ама с краката напред.

Нещо не съм много съгласен че не може да бъде открит!!!
На един познат му откраднаха една скъпа нокия в Плевен и човека беше с прима дори, оплака се в полицията и те задължиха MTEL и му я откриха е но след месец че даже и оня дето я беше откраднал. :roll: :twisted:
На GSM-а най лесно там имаш IMEI ако си го знаеш търсенето става бързо за БГ поне за една седмица заради бюрокрацията , но ако не го знаеш този IMEI оператора по твоя номер на телефона открива какъв IMEI си имал и по този IMEI с триагулационен софтуер се открива телефона къде се намира , дори не е нужно да му звънят достатъчно е да е включен , през определено време телефона сам се обажда на клетките и така сървъра знае към кои близки клетки с каква сила на сигнала те са от него, и засичането става за минути.
Мога да ти кажа че тук в австралия дори има програми за смартфоните имитиращо GPS като работят през клетките на оператора , дори и точноста е доста спорна в сравнение със стандартния GPS, защото със стандарния като се набуташ между небостъргачите и покритието ти стига до 3 сателита , а иначе по клетките имаш клетки и сигнал колкото щеш , имат някаква реклама дори сега открии приятел или нещо такова , ако двамата са с еднакви телефони и имат този софтуер само му даваш навигирай до приятел и то ти показва пътя до него (или нея):D
Така че според мен , най трудно е да се проследи човек ако се обажда от уличен телефон , така тия звънят гаврят се и бягат, иначе нека да звънне от GSM тогава дупе да му е яко, ако е тука ще иде по бързата процедура за 10тина години :D

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Съб Фев 02, 2008 2:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
am stereo написа:
голяма грешка - :idea: нужно беше да си преправиш гласа на бабешки и да го поканиш у вас да земе парата - после го чакате 4 убийци и го фръгате на песовете после :wink: :arrow: ееееехааа.......

Туй е решението да. Майка ми също се опитаха да я вържат, даже бяха успяли, добре че ми каза преди да направи глупостите. Ама аз бях много афектиран и като гепих телефона, оня бързо се усети. Следващия път ще съм благ и доверчив :twisted: :twisted: :twisted: И без това доста приятелчета си напоръчвахме бухалки ... мислехме бейзбол да играем :twisted: :twisted: :twisted: Убийци не, ама строшени пръстенца е добра идея....

Съб Фев 02, 2008 3:02 pm
Профил ICQ

Мнение MMM
Цецо написа:
am stereo написа:

Туй е решението да. Майка ми също се опитаха да я вържат, даже бяха успяли, добре че ми каза преди да направи глупостите. Ама аз бях много афектиран и като гепих телефона, оня бързо се усети. Следващия път ще съм благ и доверчив :twisted: :twisted: :twisted: И без това доста приятелчета си напоръчвахме бухалки ... мислехме бейзбол да играем :twisted: :twisted: :twisted: Убийци не, ама строшени пръстенца е добра идея....

Бой докато диша и мърда , спре ли легена с вода и пак докато спре и така няколко пъти :evil:

Съб Фев 02, 2008 4:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
това че и на прима се навиват да търсят ме учудва. но пък предполагам че за прима ще трябва да дадеш ония номерца дето са на картата, защото иначе никой не знае дали не се ебаваш с някой приятел.

Съб Фев 02, 2008 5:01 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

plameniv написа:
Ки4о написа:
Мога да ти кажа че тук в австралия...

В Австралия ли си??? Къде?

Пон Фев 04, 2008 2:03 am
Профил
Аватар

plameniv написа:
... като се набуташ между небостъргачите ...

аз май не знам много места с небостъргачи в австралия 8)

Пон Фев 04, 2008 9:39 am
Профил

ДедоБоре написа:
plameniv написа:
... като се набуташ между небостъргачите ...

аз май не знам много места с небостъргачи в австралия 8)

Обикновенно в City има малко повечко така наречени височки згради по 40-50 етажа ако може да се каже че са небостъргачи иначе къщите на баира стърчат над тях :D
Но действително като бръмча по улиците там , GPS-а ми лови малко спътници 2-3 и се чуди някой път къде съм :roll:

Пон Фев 04, 2008 1:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тия измами не са нищо ново под слънцето, явно трябва да се свикне с тях като с редовните радио телевизионни програми. Тук също текат такива измами, но са по изпипани, в смисъл, не използват трикове от рода на продажба на лагери чрез посредник, дай пари, че близък твой роднина катастрофира и т.н. Примерно обаждат ти се от банката в 9 вечерта и ти предлагат някакви защити на акаунта, подобряване на кредитната история и т.н. Или ти съобщават радостната новина, че си спечелил екскурзия до Париж ( не че знаят къде е Париж ), обаче таковата, онаковата, за да са сигурни, че ще използваш наградата, трябва да внесеш малък депозит, иначе я взема следващия. И хамериканците плащат депозити, естествено така и не научават къде е Париж, пък какво ли остава да отидат.

Един ми приказва поне 5 минути, докато успея да се включа. Казвам му добре , всичко което предлагате е трепач, обаче бихте ли затворили телефона, аз ще набера телефона на банката, за да съм сигурен, че не сте измамник. Онзи веднага затвори.

Един приятел така му писнало и всеки път гледал на дисплея кой му звъни и ако е непознат номер вдигал слушалката, казвал бързо фак ю и я затварял :), обаче един ден звънят му втори път от един номер, вдига нашия човек слушалката и доде да каже репликата си чул фак ю и му затворили :) После ми вика ей, много ме хвана яд, успя да ме изправари мръсника с мръсник :)

Пон Фев 04, 2008 5:38 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]