Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Проблем с Toshiba Tecra 8200 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Проблем с Toshiba Tecra 8200
Незнам дали изобщо въпроса е за тук и затова в общи приказки
Значи тая Текра си я взех от сисадмина защото беше захвърлена поради липса на диск. Работи около месец и повече с новия без проблеми, и изведнъж взе да забива, като след рестарт е доста мъртва - т.е. има индикация, но диска не се развърта и т.н. Зачетох из Гооглето и според някой трябвало просто да се извади РАМ паметта и да се сложи отново. Наистина реши проблема но за известно време. След това стана все по-трудно и по-трудно да я събудя. Батерията на клока я проверих, добре си е.
Незнам - зацепва 1 път на 100, и тогава си зарежда и работи... докато изведнъж забие. Може докато просто си работи или я преместя даже и съвсем леко. Незнам дали е лоша спойка или контактите на паметите са взели да се окисляват или нещо друго.
Компютърчето ми харесва за експерименти и ще ме е яд да изхвърля, въпреки че е без пари. Помогнете ако сте се борили с подобен проблем. Благодаря предварително.

Пет Фев 08, 2008 4:07 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Ако се съмняваш,че изводите на рам-а са окислени извади го и ги изтъркай с хубава гумичка за молив докато лъснат.

Съб Фев 09, 2008 12:17 am
Профил
Аватар

Мнение 
благодаря за съвета. току що реших проблема с бутването - содим цоклите остаряват или е имало нещо под капака за паметите което ги е натискало надолу и се е загубило. например при лайфбока има 4 @подплънки@ които правят точно това. е аз отрязах 4 парченца от стара карта за достъп и подложих върху захващащите метални планки - така се притиска паметта без да се нарушава охлаждането. е сега бутва ВСЕКИ път без проблеми :D

единственото от което се притеснявам е че когато не може да захапе процесора грее, а един път го бях оставил така няколко часа като си мислех че биос батерията трябва да се зареди.

уча се, то и тоя комп е точно затова. може да оставя снимки след това.

Съб Фев 09, 2008 1:12 am
Профил
Аватар

Мнение 
Учи се, щом е за без пари :) , щото на моята Toshiba A135-S4527 се уча с пари.

Цоклите не остаряват толкоз лесно. Леко са хлабави, за да може и най-несръчния клиент да си смени паметта. Притискат ги с разни подплънки. Не предполагах, че (под)плънките може да са проблема.

Съб Фев 09, 2008 1:28 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
да явно е имало някаква подплънка и е забегнала някъде... може и аз да съм бил сръчния. но подплънките при лайфбоока даже са обвити в метална мрежа... хитринки.
а за без пари - не съвсем, но си заслужава. нов хард, вложка за него от ебея щото бяха загубили старата и т.н.
сега съм му махнал монитор, клавиатура, модем, цд, вход за нета, посочващото и съм го вързал на външни да работи отворен. кеф за очите :D

Съб Фев 09, 2008 12:02 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]