|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:14 am
| Автор |
Съобщение |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
 Куче
Е, и тези ако се навъдят наоколо ...
|
| Чет Апр 03, 2008 2:29 pm |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Не е истина... Много е добро!
Браво на хората.
Кой знае до къде са стигнали военните им разработки. Преди време бях попаднал на сайта на една американска фирма, която произвежда и разработва роботи за рамията им. Били ги ползвали в Ирак преди време. Страшна работа. Като се има предвид, че сайта им беше доста беден...
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Чет Апр 03, 2008 3:23 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Междузвездни войни било фантастика, а ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 03, 2008 4:16 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Нямaх представа докъде точно са стигнали... не е истина направо  Е, походката му е малко като на натровено, ама как пази равновие само ... 
|
| Чет Апр 03, 2008 4:21 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Еееее тва много добре, то моето почти така ходи особенно като се събуди, много добре.
|
| Чет Апр 03, 2008 6:59 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Сайта на Бостън Дайнамикс: http://www.bostondynamics.com/ . Ако някой си търси работа като проектант на кучета http://www.bostondynamics.com/content/sec.php?section=jobs
Когато се пръкнат такива изчадия по улиците, всички ще станат кучемрази  . Иде края на човешката раса... или поне се вижда началото на края.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 03, 2008 9:23 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Пирев,докато има камъни по улицата - няма страшно 
|
| Чет Апр 03, 2008 9:54 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Един изстрел с ПТУРС и няколко милиона се изпаряват.... 
|
| Чет Апр 03, 2008 10:57 pm |
|
 |
|
Zeus
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Само да не им слагат зъби, за да няма после нахапани като сега.
|
| Пет Апр 04, 2008 12:34 am |
|
 |
|
kiiid
|
хубаво е... ама това е по-хубаво: http://gizmodo.com/372272/video-of-bigdog-beta-quadruped-robot-is-so-stupid-its-hilarious
PS тука му е мястото Ахмедчо Кибертрончев да излезе със съобщение за ново домашно докладче или анимацийка какви ще са роботите през 2067 година 
|
| Пет Апр 04, 2008 3:41 am |
|
 |
|
RFT
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Май 11, 2006 7:53 pm Мнения: 66 Местоположение: 3-ти стопански двор, БГ
|
А ммм,това куче се върти из форумите от известно време.Не знам какво ми се чудите на равновесието,не е кой знае какво.Не знам колко си жироскопни сензора са набутали в него  Имам познат който прави нещо такова на много по-ниско ниво,с един жироскопен сензор на аналог ли беше,на тексас ли....Като се отклони на някакъв ъгъл цялата машнинария,датчика реагира и компесира отклонението с хидравлика.
А това куче ако го видя на улицата,ще припадна,я си го представете с две е такива на гърба http://picdb.thaimisc.com/benjapol/7565-6.jpg (m134 на който му се рови з такива оръжия) и си ходи напред - назад.
Тези от Бостън Дайнамикс няма да ги стигнем ако ще те да тичат с 50 000км/ч назад,изобщо фирмите в района на Бостън.
Виж ето тази http://www.magiqtech.com/ основната им цел --> How and Why Quantum Cryptography Works.Мой бивш съученик работи за малко там.
|
| Пет Апр 04, 2008 10:01 pm |
|
 |
|
ToHu
|
 |  |  |  | RFT написа: А ммм,това куче се върти из форумите от известно време.Не знам какво ми се чудите на равновесието,не е кой знае какво.Не знам колко си жироскопни сензора са набутали в него  Имам познат който прави нещо такова на много по-ниско ниво,с един жироскопен сензор на аналог ли беше,на тексас ли....Като се отклони на някакъв ъгъл цялата машнинария,датчика реагира и компесира отклонението с хидравлика. А това куче ако го видя на улицата,ще припадна,я си го представете с две е такива на гърба http://picdb.thaimisc.com/benjapol/7565-6.jpg (m134 на който му се рови з такива оръжия) и си ходи напред - назад. Тези от Бостън Дайнамикс няма да ги стигнем ако ще те да тичат с 50 000км/ч назад,изобщо фирмите в района на Бостън. Виж ето тази http://www.magiqtech.com/ основната им цел --> How and Why Quantum Cryptography Works.Мой бивш съученик работи за малко там. |  |  |  |  |
Абе не знам твоя познат какво прави с жироскопи, но работата хич не е толква проста колкото изглежда. Аз съм се мъчил с мини подводница, да ти кажа докато я науча да държи курс беше бая потене, а там нещата са сравнително прости и ясни, за това куче ходещо на 4 крака, с толкова степени на свобода на крайниците и възможности от комбинация да се реагира .. според мен не е никак просто. Това не е малко ходещо роботче дето едва едва прекрачва, не са и разрушителите от междузвездни войни, защото и те като динамика на движението са елементарни. Това е машина която ходи почти като куче, като заначало най-вероятно са наблюдавали много кучета за да видят как точно се движат, но след това е била стинската работа, никак не съм съгласен че това е нещо просто.
п.с. тоя послдния линк нещо бъзик с кучето ли се явява, там са хора ....
|
| Пет Апр 04, 2008 11:37 pm |
|
 |
|
kiiid
|
ToHu, къде ти е чувството за хумор, бе?
Естествено, че са хора
|
| Съб Апр 05, 2008 1:56 am |
|
 |
|
kasparov
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
Това е отговора на албанците ... но май и нашият ще е такъв. На мен ми е интересно дали в в България някой работи по тези въпроси,
или чакаме скоро да ни имплантират по едно чипче, после да ни сложат нашийник с GPS, RDS, АСП и др. и тогава чак да се усетим и да тръгнем да търсим "Избрания".
|
| Съб Апр 05, 2008 11:28 am |
|
 |
|
ToHu
|
Да бе .. пък той избрания знайш от де му е за племе като нашето  , тук едва ли някой се занимава с нещо подобно, прословутият проект Кибертрон май само на приказки го докарват, не знам да има нещо материално, по университетите не съм чувал някой да се занимава, може и да се е появил, аз от 2-3 години нямам много възка с тия среди преди имах разни познати които още учеха ама вече няма. В един такъв проект проблема е финансирането, не може да накараш 4-5 и повече човека да седят и да се трудят в-у това ако не им се плаща добре. Хора които биха могли да работят по подобен проект много леко биха си намерили работа за 2-3 хил тук, а и навън, освен това проекта изисква не само програмисти или математици, това е комплексен проект просто шанса да стане тук клони към - безкрайност, ама от другата страна на безкрайноста е в момента. Държавата не отпуска нужното финансиране, частните фирми им е през оная работа за подони проекти. Субсидиите от еврофиндовете са нищожни за подобен проект, 200 к е максимума за период до 2 години, тези пари няма да стгнат за първата половин година, а и проекта няма да се изпълни за две години според мен .... т.е. 1-2 млн може би ... няма кой да ги даде, но и това ми се струва малко... ако се ипозлват университет сигурно ще стигнат ....
|
| Съб Апр 05, 2008 2:07 pm |
|
|