Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Най-справедливото правосъдие в света! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Най-справедливото правосъдие в света!
Изобщо, България е образец на страна на победилия абстрактен хуманизъм. :) Където е тя сега, ЕС ще бъде след 50 години. :) Четете и се забавлявайте:

Недейте да приемате, че всичко трябва да бъде под една летва за всеки. Не може така.

Пон Май 19, 2008 2:36 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Най-справедливото правосъдие в света!
Реконструктор написа:
Изобщо, България е образец на страна на победилия абстрактен хуманизъм. :) Където е тя сега, ЕС ще бъде след 50 години. :) Четете и се забавлявайте:

Недейте да приемате, че всичко трябва да бъде под една летва за всеки. Не може така.

Комедия... :?

Пон Май 19, 2008 2:39 pm
Профил ICQ

Мнение 
Не Тишо, не е комедия... Дори не е и трагедия... незнам дали има вобще такава дума с която да се охарактеризира това... Цялта ни държава е мафия... Управляват ни мафиоти и това за никой никога не е било тайна... Какво повече искате... В БГ пред "закона" едни са по-равни от други а има и такива, за които няма закони... Народа е оскотял и опростял до перфектната за "управниците ни" степен... Правят си квото си искат и никой гък не смее да каже... и си ни е*** и ние си траеме... еми... кат си траеме ще ни е***

Пон Май 19, 2008 3:31 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Още в началото на това дело се знаеше че няма да му направят нищо особенно.И тогава го коментирахме.Адвоката си е взел тлъстата комисионна - и си я защитава,като куче кокал.Убиеца е на свобота.Момичето - в кома.Никакво развитие по случея.Тъжно ,смешно ,трагично и жалко.

Пон Май 19, 2008 4:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами роднините на убития са за бой в случая. Тяхна е отговорността да търсят удоволетворяващото ги възмездие.

Оставяме настрана съдията, който е явна пут.а, ама то това си го знаем. Роднините са тези които могат и трябва да си търсят възмездието. Това му е идеята на тоя процес.

Пон Май 19, 2008 4:48 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Абе то в България ще намериш правосъдие, ама ако имаш пари. Хващаш си добър адвокат за мноооого пари, който няма загубено дело, защото си плаща на съдиите и други такива и каквато присъда искаш, такава ще ти изкара. Ама тия хорица от къде да вземта пари и къде по-напред да ги харчат...

Пон Май 19, 2008 6:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Zeus написа:
Абе то в България ще намериш правосъдие, ама ако имаш пари. Хващаш си добър адвокат за мноооого пари, който няма загубено дело, защото си плаща на съдиите и други такива и каквато присъда искаш, такава ще ти изкара. Ама тия хорица от къде да вземта пари и къде по-напред да ги харчат...

Само дето няма да е правосъдие, а зоупотреба с правото.
А можеш ли да си представиш - има страни, където за злоупитреба с правото вкарват в затвора :cry:

Пон Май 19, 2008 7:25 pm
Профил WWW

Мнение 
Какъв е тук проблема не знам, лично аз не виждам нио нередно. от край време, от кактоима правосъдие то е субективно, и решенето го взема този който отсъжда. Това което еказал съдията е абсолютно вярно. Аз съм за дори да има различни наказания в зависимост от тиа а автомобила, не ме интересувакой какви пари има, но не може да има технически "изрядни" автомобили които да нямат една с една гума еднакви и да гледат в една посока. И според мен ако си карал голф и си направил катастрофа с 150 трябва присъдата ти да е двойнопо голяма от тази ако си бил с BMW /и двете марки са ми еднакво противни/.
След това алкохолното съдържание в кръвта е нещо много относително, и преди съм го казвал, така че е напълно възможно наистина да е бил много добро състояние което не му пречи на шьофирането.
Та аз не виждам нищо странно, това е съдена система, не е таблица за умножение, няма държава в света където да не е така.

Пон Май 19, 2008 10:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Zeus написа:

Аре бе всеки втори мангал осъди България на международен съд, българите каквото правят, какво струват - все на липса на пари го докарват. Въобще в БГ това е най-елементарното оправдание - ми трябват много пари. Ползва се за всичко.

ToHu написа:
Какъв е тук проблема не знам, лично аз не виждам нио нередно. от край време, от кактоима правосъдие то е субективно, и решенето го взема този който отсъжда. Това което еказал съдията е абсолютно вярно. Аз съм за дори да има различни наказания в зависимост от тиа а автомобила, не ме интересувакой какви пари има, но не може да има технически "изрядни" автомобили които да нямат една с една гума еднакви и да гледат в една посока. И според мен ако си карал голф и си направил катастрофа с 150 трябва присъдата ти да е двойнопо голяма от тази ако си бил с BMW /и двете марки са ми еднакво противни/.
След това алкохолното съдържание в кръвта е нещо много относително, и преди съм го казвал, така че е напълно възможно наистина да е бил много добро състояние което не му пречи на шьофирането.
Та аз не виждам нищо странно, това е съдена система, не е таблица за умножение, няма държава в света където да не е така.

Твойто мнение го знаем. Правилата са за бедните, на богатите трябва да се разреши да карат с 50-100км/ч над допустимото според зависи от колата. А на по-бедните с коли под 10000лв. трябва да се забрани да се движат по улиците, за да не се пречкат на останалите. Сега сигурно ще изкараш и Ставийски невинен щото всъщност автмобила му струва 10пъти колкото на умрелия и всъщност умрелия е бил длъжен да му направи път, тъй като и двете платна му се полагат по правилото на по-скъпия автомобил.

Абе той Ставийски си получи наказанието от обществото - както го казаха - вече не е световен шампион, а тъп, пиян, руснак. Условна присъда или ефективна - възмездието за смъртта, трябва да си го търсят близките. Те преценяват колко тежи загубата им и какво да търсят като наказание. След като те не си дават зор....

Вто Май 20, 2008 7:51 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
хм, колкото и хората да изповядват на думи разни простотии, когато дойде време да се действа постъпват по отречените но правилни начини. колкото и всички да повтарят как трябва всеки да е равен пред закона, реално виждаме че не е така, понеже това е просто истината - не всички са еднакво ценни. не мога да не се сетя за великия разказ на азимов за религиозните роботи, където е разгледан точно тоя момент. иначе ако човек иска правосъдие, сам трябва да си го осигури. родителите могат да хленчат, но това е положението. те са никои, обвиняемия е всеобщ любимец, в случая не могат да разчитат обществото да защитава интересите им, а дори да беше на тяхна страна, пак не могат щото обществото е импотентно в момента.
много са ми смешни разни наивници, когато действителността влезе в груб разрез със индоктринираните лозунги, как почват да хленчат "ама нали бяхме равни, ама нали това ама нали онова". кой каза че сме равни бе таранкоолу?

Вто Май 20, 2008 7:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Никой не казва,че хората са равни.
Но гражданите са равни пред закона.
Проблема се появява, когато закона е направен така, че да не е еднакъв за всички.
И за това не са виновни гражданите, а тези които го правят такъв.
Също и тези, които го прилагат различно.

Вто Май 20, 2008 10:37 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Syrius-B написа:
И за това не са виновни гражданите, а тези които го правят такъв.
Също и тези, които го прилагат различно.

А също и гражданите, които се съгласяват с положението и нищо не правят по въпроса.

Вто Май 20, 2008 10:55 am
Профил ICQ

Мнение 
аз не мога да разбера какъв е проблемът?

Законът позволява различни видове наказания, но това не означава че Стависки или някой друг трябва да бъде наказан с всички възможни наказания. Изборът е между ефективна присъда и/или парична компенсация. Кое е по-добре на пострадалите - виновния да лежи в затвора или да получат пари? Ако Стависки не си плати май бяха общо 240х.лв. присъдата ще бъде преразгледана и той ще си ги излежи като не може да ги плати ;-)
Верно има други, които директо влизат в затвора и това е нормално когато не могат или не искат да докажат че са в състояние да платят компенсация. Всъщност обикновено и срещу тях се завеждат искове за компенсация, но при липса на имущество/доходи изплащането става само ако "някой ден" почнат да получават над някаква минимална сума, което обикновено рядко става и до пълно изплащане никога не се стига или се стига след десетки години...

Значи въпросът за равенството пред закона може да се разглежда и от другата страна - щом бедните по закон могат и да заобиколят плащането на компенсации, защо богатите трябва да плащат? Доколкото знам пострадалите не са се отказали от претенциите за компенсации - напротив искат милиони. Е, компенсацията затова е компесация за да компенсира и двете страни - единия да не влезе в затвора, а другите да получат пари... Не може хем да искаш да те компенсират с пари, хем и морално като вкарат другия в затвора. Да се откажат от претенциите за пари и тогава да искат кънкьора да ходи в затвора.

Вто Май 20, 2008 2:17 pm
Профил

Мнение 
miro_atc написа:
Е, компенсацията затова е компесация за да компенсира и двете страни - единия да не влезе в затвора, а другите да получат пари... Не може хем да искаш да те компенсират с пари, хем и морално като вкарат другия в затвора. Да се откажат от претенциите за пари и тогава да искат кънкьора да ходи в затвора.

Това означава ли че ако 2 000 000 българи платят по едно левче можем да откупим живота на кънкьора и да го набучим на пилоните пред ЦУМ?

Вто Май 20, 2008 3:05 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Цитат:

miro_atc написа:
Е, компенсацията затова е компесация за да компенсира и двете страни - единия да не влезе в затвора, а другите да получат пари... Не може хем да искаш да те компенсират с пари, хем и морално като вкарат другия в затвора. Да се откажат от претенциите за пари и тогава да искат кънкьора да ходи в затвора.

Това означава ли че ако 2 000 000 българи платят по едно левче можем да откупим живота на кънкьора и да го набучим на пилоните пред ЦУМ?

А също така означава ли че ако имаш над определена сума може спокойно да убиваш, и без това вече имаш сумата за плащане. Тогава да обявят ценоразписа, за да можем да се подготвяме. Нали идеята на закона е да спира всички хора, със страха от наказанието.

Вто Май 20, 2008 3:41 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща