|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:39 am
| Автор |
Съобщение |
|
tiger
Ранг: Минаващ
|
 Комаропъд
Комарите започват вече да досаждат. Сетих се, че гледах една схема в млад конструктор. Ето тази. Чудя се има ли ефект. Някой пробвал ли я? Има ли ефективни средства за отърваване от тези досадници (като изключим мрежите за прозорци  )
|
| Пон Май 19, 2008 6:19 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Не знам да съществува женска (от който и да е биологичен вид), дето да се стряска от мъжки иширети.
То - да плашиш куче с кокал
Най ефективното средство (от личен опит) са комарниците с високо напрежение - налитат като бесни, и никакво приучване няма как да стане - щото се допират до високото напрежение само веднаж - и ПУК!
|
| Пон Май 19, 2008 7:29 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Имаше такава тема в Безумните идеи.Но проблема още си стои.Това устройство с високо напрежение ме е страх да го сложа в стая с малко дете което щъка насам-натам.Има едни дето се включват в контакта,с едни таблетки,...... някой от тях са ефективни.Аз се замислям за репелент.
|
| Пон Май 19, 2008 8:27 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Най ефективно за комаропъд е да се използва пръд  . Иска се обаче качествено гориво, като например стар бобпффф, чесън, варени яйца, варени картофи, горчица, овесена каша, зрели круши ..
Навремето баба ми разправяше, че използвали орехова шума. Много ефективен е чесъна, бягат от миризмата му.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Май 19, 2008 10:17 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Не стаа, пич! И с това съм пробвал, и с чорапи, и к'во ли не! Не стаа!
|
| Пон Май 19, 2008 10:25 pm |
|
 |
|
¶
|
Зависи и от КПД-то на оползотворяване на активните съставки на горивото, като пръцна не само комарите, ами и аз бягам навън 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Май 19, 2008 11:00 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Пробвай с 10 секундно пръцване което сменя звученето си 4 пъти и кара кучето със скимтене да напусне стаята  - няма начин да не стане. И с доматени листа не става.Единствено с репелент за сега успях да отбия атаките.
|
| Пон Май 19, 2008 11:54 pm |
|
 |
|
¶
|
Една изпитана стара българска рецепта е да сложите саксии с босилек вътре в стаите, босилека излъчва някаква миризма, която действа като комаропъд.
|
| Вто Май 20, 2008 3:53 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Моята изпитана рецепта е да имаш кръвна група АВ, т.е. даваш само на теб си и на никой друг, включително и на комарите  .
|
| Вто Май 20, 2008 3:59 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Темата малко е за безумни идеи ама найсе.
Освен кръвната група имаш резус фактор и още 27(ако не греша) параметъра. АВ отрицателна мисля че беше най-рядко срещаната кръв.
Наистина са ефективни но незабравяйте че и вие дишате този въздух. Няма значение как ви обеждават че за безвредни, след като трепят комарите значи не е добре и за хората. Особено ако се ползва 5-10 години последователно.
Аз залагам на обикновнната мрежа за прозорци. Изпитано е от столетия. Абсолютно безвредно. Не се изисква закупуването на консумативи и с една батерия ААА може да изкара над 50 години 
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Май 20, 2008 6:30 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз пък съм установил, че прилично количество изпарения от сливова ракия създава прекрасно силово поле.
Освен това колкото по малко кръв има в алкохола - толкоз по бързо се напива комара и си ляга да спи.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 20, 2008 7:48 am |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Тая схема е доста сложна. Ако разгледаш конструкторите от 1985-88 имаше една-две такива схеми значително по-прости с по два или три трансистора. Аз съм правил едната от тях навремето и честно казано има някакъв ефект. Не казвам че е 100% но има. Обаче лошото е че чуваш пищенето.
|
| Вто Май 20, 2008 11:58 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Джажата с високото напрежение се слага да виси като лампа (тя си е лампа, всъщност) на високо, и комарите отиват там, привлечени от топлината.
Няма никаква опасност
|
| Вто Май 20, 2008 1:29 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Комаропъд или комаротреп ?
Здравей,
така и така лазерния убиец на комари(виж в радел безумни идеи) е малко изостанал от график
пробвай един стар(нов) китайски метод
базира се главно на щенията комарови да смучат кръвчицата на всичко дето издиша въглероден двуокис или както е модерно да се казва карбонов диоксид
http://www.diyhappy.com/quick-and-dirty-mosquito-trap/
и ако имаш успехи похвали се
аз лично се притеснявам, че може и да не ги изтрабиш комарите а само да ги привлечеш в стаята си ->един вид да турнеш табелка -елате ме изяште...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Май 20, 2008 10:58 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 MM
Имах я тая лампа дълго време ама има файда ако само тя свети , иначе има ли и други лампи те не ходят към тази !
Но върши работа въпреки всичко , нощем може да се ползва вместо ношна лампа и ще ги събира , но ще те дразни умиращия им звук и цвърченето на изгоряло, но пък мен ме кефеше защото знаех че умира един кръвопиец 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Сря Май 21, 2008 2:16 am |
|
|