|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:43 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Ки4о
Ранг: Форумен бог
|
 Нов пътен знак ?
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1208750 - по повод това се питам дали не трябва да има нов знак в правилника - нещо от сорта "Внимание! Научен работник!" или "Инженер водач" или "Развойна лаб. - спазвай дистанция ... км" щото идва лято и ак не се охлаждаме с бира идват луди идеи .
|
| Пет Юни 13, 2008 5:59 pm |
|
 |
|
/dev/null
Ранг: Минаващ
|
 Готина статия.
Само един лек кусур виждам в нея. Този, който я е писал не е особено запознат с моделите
на "Фолксваген".
Пък може и аз да съм изостанал и този модел "Гол" да не го знам ...
_________________ I'm not a complete idiot. Some parts are missing ...
|
| Вто Юни 17, 2008 2:15 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е това трябва да е бил култовия модел Golf II GTI. Вероятно е бил и с пернишка регистрация, чистачки за мъгла и летни джанти. Няма друга кола която да може да преодолее законите на физиката освен Golf II.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 17, 2008 3:16 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
по повод гол...
във Венецуела много се дивих точно на VW Gol
обясниха ми, че се правели някъде из латиноамериките(най-вероятно Бразилия, щото там и костенурката се правеше до едно време) незнам дали е недоглеждане на качествения контрол или имат нещо друго в предвид... но е факт
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Юни 17, 2008 3:21 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
|
| Вто Юни 17, 2008 3:28 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
хахахаха, много яко. - 1 литров турбо мотор 112 коня.... на газ. Е те такава комбинация не съм виждал.
Опс. То сигурно не е газ, а спирт. Все тая пак е яко 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 17, 2008 3:36 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
gasoline обикновено го употребяват за бензин, ама те бразилците имат навика да карат на етанол, което си е култово - най-яките драгстери са на етанол все пак.
|
| Вто Юни 17, 2008 3:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Хе ... нищо не разбирате от коли, всеки голф с летни джанти, надпис ремус, 4 бутафорни ауспуха, антикрило и халки за простор на предния капак без проблем се движи поне с 800 км/ч, ако му добавиш сини ледове в предните фарове, тогава вече може и до 1300 да стигне. Според мен като сложиш сини ледове, и като развърти двигателя до 30 хил об динамото генерира толквоа високо напрежение че ледовете почват да йонизират въздуха, в същия момент го отблъскват и така намаляват триенето, от където идват и тези 1300 км/ч. Обаче много важно е да се знае че гумите в никакъв случай не трябва да са гудиър, пирели, континентал или др. от тоя клас, може с барум, вида и др подобни, или в краен случай някоя от споменатите но поне 3-ти регенерат. Това също си има обеснения, новите гуми от тея модели са доста тежки и от там спада скоростта.
Сега ако е с пернишка регистрация вече нещата са дебели, може да стигне и до 1800 км/ч, първата причина е че пернишките водачи на Голф са поне с кило кило и половина по леки поради липсата на баласт в главата, освен това обикновенно са тунинговани в някои от местните сервизи които са толквоа добри и известни че се пазят в тайна да не се разчуят че те и така не смогват на клиенти /интересно от куде толквоа празни глави но .../та там правят специален тунинг и вдигат още мощността.
Та бих ви помолил като не разбирате да не коментирате голфове, особенно от перник. Само се чудя какво прави тоя перничанин на мйана си райна в бразилия ... ама пък ако е обърнал две ракии може да е натиснал педала и да се е забравил, то като минеш напряко през божурище и люлин не е много до бразилия, с 1800 км/ч са има няма 8 часа .... не се е усетил сигурно.
|
| Вто Юни 17, 2008 6:56 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
|
| Вто Юни 17, 2008 7:49 pm |
|
 |
|
solenoid
|
Да, определено Гоуфо е зверска машина. Гоуфо копа асфалта и осуква полуоски.Стоповете на Голфа са инфрачервени, а халогенките му светят в устравиолет като на китайско ксенонче от 12000К. И всичко това, заради "червеното отместване" и ефектите на чичко Доплер. Разбира се, това е нормално за субсветлинните му скорости. Има данни, че Гоуфо се смалява значително по посока на движението. Това е от релативистичната теоргия на Айнцвайн. Оттам идва и нищожното челно съпротивление и забавянето на часовника на бордовия компютър. Всъщност бордовия му компютър е от първи род , механичен е и прилича на водомер. Смята изминатите километри в светлинни години. 
|
| Вто Юни 17, 2008 9:29 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
нищожното челно съпротивление се дължи главно на явлението "ниско чело" на средностатистическият пернишки голфЪр:!:
иде реч челата на пернишките глофъри не са белязани с печата на мъдростта , но за сметка на това - как копа асфалта....... не е истина 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Юни 17, 2008 11:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Поради високата скорост на пернишките голфъри според мен единственият разумен начин да бъдат спирнаи за проверка или да им се чограничи скороста е използването на ракети земя - въздух, а това ще доведе и до още един полезен ефект, ще им намали бройката
|
| Сря Юни 18, 2008 9:07 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Мдаааа...
Сега ми стана ясно защо са толкова много дупките в пернишкия регион. Аз си мислех, че е от калпаво поддържане а то голф 2 или 3 копаели асфалта. 
|
| Сря Юни 18, 2008 1:48 pm |
|
 |
|
solenoid
|
Ми кък мис'иш... Тия от пътното ряпа да ядат. Натокана голфара върти гумета и реже асфалта на успоредни ивици. За момент потъва уземи се изстрелва нагоре по образувалите се канали. Добри марки за рязане са Вида и Корморан, стават и попрепечени регенерати. До Перник водят много коловози, и само един тях е за пернишкия влак. 
|
| Сря Юни 18, 2008 7:41 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|