Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Американски абсурди 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Американски абсурди
По принцип съм фен на идеята да можеш да патентоваш разни неща свободно. Без да се налага да пишеш доцентура, както е в БГ. :)
Обаче да патентоваш геометрична фигура вече е прекалено. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Triangle_strip

Цитат:
The use of polygon strips in products distributed in the United States prior to December 4, 2014, may be subject to a patent owned by General Electric Company.

Пет Юни 27, 2008 9:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не искам сега пак да ми кажеш, че защитавам американското или, че мозъка ми е промит, но къде видя някой да е патентовал геометрична фигура. GE са патентовали метод с използването на въпросните Triangle strips, които помага да се работи по-бързо и с по-малко памет. И въпросния метод не може да го ползва никой друг в подобен продукт без оторизацията на GE. Така, както ти си го написал излиза, че някой е патентовал тръгълника и никой друг вече не може да използва триъгълници. Може според теб тоя метод да е много прост, ама някой друг се е сетил преди теб и го е патентовал първи - нали това е целта на патентите :) .

Пет Юни 27, 2008 9:47 pm
Профил

Мнение 
И аз не виждам нещо странно в патента, а между другото тъй като съм се интересувал, съвсем не е като да патентова каквото ти хрумне във САЩ, там патентите обикновено трябва да са доста конкретни, говорим ако е за принцип или продукт, иначе копче, чаша и др подобно е ясно че не е толкова критично дотолкова доколкото там патентоваш конкретен дизайн. Та хората са патентовали метод, който има ясни границина приложение, нищо абсурдно не виждам.
Аз мисля че тук патентите са по абсурдни, щом може да патентоваш продукт, като всъщото врме патентоваш принцип и то така формулиран че изключва почти всяка друга работа дори в сходна насока ..... за ЕС говоря ....какво да кажем, тук ставаме по голям абсурдистан от САЩ. Тук дотолкова са се сдухали хората с тоя ЕС та ЕС правителството ги манипулира и управлява много повече от тя в САЩ ....

Пет Юни 27, 2008 11:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз поне доколкото съм се сблъсквал с патентното право имам малко по други впечатления.

В САЩ патентния модел е силно либерализиран. Т.е. можеш да патентоваш едва ли не какво ти скимне ( и ако се загледа човек в американските патенти, наистина може да види безумни неща). Патентната организация не си дава много зор да разглежда и проучва какво точно патентоваш и дали това не нарушава нечии друг патент. Тя просто регистрира патента и ти взима парите. Защитата на самия патент е дело на носителя му - демек ако двама имат претенции за кръстосани патенти - отиват в съда. И там в зависимост от кой е бил първи и кой си е взел по печен адвокат се решава... Има една такава каста - патентни адвокати. При тия за какви пари иде реч, просто си нямате на идея.

В ЕС нещата стоят доста по бюрократично - самото патентно бюро като инстанция прави първичния контрол. Което спестява доста заплати за адвокати, както и ред малоумни патенети.

Тони, мога да ти гарантирам че за адски много неща - режима в ЕС е стократно по свободен. Американците имат няколко техни фирми, които така са се окопали в патенти и лицензи, че на практика, никаква конкуренция не може да стъпи при тях. В ЕС нещата са много по свобдни. Ако не ми вярвате - опитайте да пресечете американската граница с някаква медицинска апаратура или лекарство без лиценз от FDA. Жална ви майка. И не е само това. Знаете какво е на американските граници, що за контрол се прави. Няма друга такава държава, дето като те спре полицая и да може да провери, къде е срал вчера чичо ти, само по социалната ти осигуровка. И що за дивотия е това да не можеш да си купуваш и продаваш валута свободно?

САЩ само привидно са свободна страна. Ограниченията са много, просто са така създадени, че нормалните хора в нормалното си ежедневие да не ги забелязват.

Съб Юни 28, 2008 12:28 am
Профил ICQ

Мнение Mda
Цецо написа:

САЩ само привидно са свободна страна. Ограниченията са много, просто са така създадени, че нормалните хора в нормалното си ежедневие да не ги забелязват.

Много си прав, по полицейска държава от там няма, заподозряват те в нещо и да не си иди доказвай че не си , ще си лежиш в Гуантанамо докато изгниеш, умрял си ми какво от това водят те заподозрян, па и те законите не важат за там то не е в америка :?
Същата работа и с атентатите от 11.09 те такава вещица Осама нема, как си го измислиха тоя герой че чак Садам им беше виновен, направо бяха смешни в очите на света, мани ми че за толкова години не го и откриха, направо да се смееш ли да им се чудиш на идиотизма ли . Мани ми и коалиция си намислиха че и България натикаха в нея. Там толкова са им промити мозъците че щом избраха тоя бушмен за втори път просто само по себе си говори за хората дето са там. Добре че има само 2 мандата че да не може да повлече много надолу системата, не че не го е направил де!

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Съб Юни 28, 2008 2:23 am
Профил
Аватар

Мнение 
като цяло правото е стъпка в погрешна посока, какво има да се ровим в отделните му компоненти?
аз и друг път съм го казвал - ако идеята на правото беше хубава, в частната фирма преди да те уволнят (или в мафията преди да те разстрелят), щяха да организират съд със всичките му там обвинения и защити, да не би да допуснат грешка и да се лишат от ценен служител. на практика ако бъдеш заподозрян в нещо нередно или биваш изхвърлян/разстрелян само по преценка на шефа или ти се дава право да се защитиш сам, без адвокати и юриспрудентщини. :)

Съб Юни 28, 2008 8:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
като цяло правото е стъпка в погрешна посока, какво има да се ровим в отделните му компоненти?
аз и друг път съм го казвал - ако идеята на правото беше хубава, в частната фирма преди да те уволнят (или в мафията преди да те разстрелят), щяха да организират съд със всичките му там обвинения и защити, да не би да допуснат грешка и да се лишат от ценен служител. на практика ако бъдеш заподозрян в нещо нередно или биваш изхвърлян/разстрелян само по преценка на шефа или ти се дава право да се защитиш сам, без адвокати и юриспрудентщини. :)

Верно е шефа те изхвърля без проблем. Освен ако не си болен, жена, негър, педерас, прекалено стар, прекалено млад или част от някакво "малцинство". Имаше и виц по въпроса :)

Съб Юни 28, 2008 11:14 am
Профил ICQ

Мнение 
Абе за лекарства и медицинска апаратура има съвсем друг въпрос, не е въпрос на само на патенти, много добре знаеш, както и за медицински служители.
Относо самите патенти в САЩ, да може да патентоваш каквото поискаш, но си е твой проблем ако нарушиш други патенти, затова обикновенно синаемаш адвокат който се знаимава спатенти, той те одрусва едно хубаво да направи проучване засягаш ли други патенти, после трява д аму предоставиш ясна и конкретна инфомрация относно тов акоето искаш да се вкчи в патента, пак те одрусва, подава се в бюрото и след опредлен период от време, може да бъде и години получаваш патент или не получаваш.

Съб Юни 28, 2008 10:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]