|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:40 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Българските бизнесмени.
http://www.profit.bg/index.php?cid=1&sid=0&aid=21476
Сигурно съм станал гаден и злобен човек, ама мед ми капе от сърцето като чета подобни статии  ::):)
Особенно ме кефи цитата: "Германците, англичаните и шведите демонстративно отказват да плащат по 7 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. ".
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юли 01, 2008 3:14 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Лощо. Те са си за присмех, но на мен ми се плаче, защото най-атрактивните хапки от икономиката попаднаха в ръцете на малоумни мегаломани. На хора които им бяха дадени парите почти даром и сега дори и да се види що за стока са, пускане на кокала няма. Всеки знае кой е Манжуков и какви са му парите.
Ще се каже-какво броиш чуждите пари?!! Обаче загубите от сезона няма да се усетят от тези горе, те ще си ги прехвърлят на наш гръб.
|
| Вто Юли 01, 2008 6:07 pm |
|
 |
|
3aek
|
този уикенд бях в несебър - плажа празен само редът до морето зает и то само на половината плажна ивица, 21 лв за два шезлонга и чадър
дюнер 5 лв, бира 5 лв, кола 5 лв и това не в ресторант а на лафките в стария град
най-отвратителни са таксиджиите - 5 лв начална, 5 лв на км, 2 лв/мин за престой, тарифи два пъти по-високи от това което плащах преди месец в един от баровските Германски курорти в Алпите, тези идиоти какво си мислят, че като хванат някой пиян чужденец и го одрусат 200 лв от Слънчев Бряг то Бургас ще направят голям бизнес? догодина и тези туристи няма да ги има
не чух друга реч освен руска, по-рано в несебър бе пълно със сърби и македонци, сега няма нито един, не че ми липсват особенно защото това бяха все разни високоинтелигентни люде от сорта на македонски шофьори, строители и прочее които нямат пари да отидат на адриатическо море а кръчмите гърмяха с чалга, сега чалга нямаше може би руснаците като несвикнали много на такава музика не ходят в заведенията в които се свири такава...
а е края на юни и би трябвало да е пика на сезона
|
| Вто Юли 01, 2008 7:15 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Напълно си прав. Те тия бетонни безумия пак от "нас" са финансирани. Ама кеф ми е като пустеят.
Аз лично на нашето черноморие ходя само защото имаме фамилна къща там. Но даже и в нея почва да не ме кефи заради обстановката наоколо.
Ей къде е Гърция. Да си ги заврат в задниците тия чадъри по 20 лева нашите "бизнесмени".
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юли 01, 2008 9:19 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
|
| Вто Юли 01, 2008 9:47 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Хъх
А плажната ивица била държавна и трябва да не може да те спират да се печеш на нея където си искаш, не би трябвало и под наем да се отдава и не може да бъде часна собственост по конституция!
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Сря Юли 02, 2008 8:19 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
|
| Сря Юли 02, 2008 8:21 am |
|
 |
|
Cvetanov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пон Фев 21, 2005 2:14 pm Мнения: 191 Местоположение: Varna
|
 Re: Хъх
Плаща се наем за чадъра, а не за плажната ивица. Всеки концесионер е длъжен да остави процент от ивицата за "свободно" плажуващите.
_________________ Шанс едно на милион, обикновено се случва девет от десет пъти.
|
| Сря Юли 02, 2008 8:36 am |
|
 |
|
zaphod
|
ее, преди 15тина години много яко се лансираше идеята че българия имала потенциал основно като туристическа и селскостопанска държава. ей ви сега туристическа държава  за да е по-забавно се съчетаха две болести - туристическите илюзии със манията по недвижими имоти. хората се награбиха с парцели по морето, щото туризма щял да вдига цените все повече и повече, изпонавдигаха хотели, направиха инвестиции. сега ще видим какво ще ги правят тия хотели и заведения, много ще е интересно.
между другото, не знам дали съм споменавал, но за мене туризма е най-деградивната дейност. радвам се че има добри изгледи българския туризъм да се провали, дано да стане и да си извоюваме световно име на неатрактивна дестинация.
|
| Сря Юли 02, 2008 9:06 am |
|
 |
|
zz_stefanov
|
Проблема е не в това какво се плаща, а че туристическата услуга не е желана и сигурно нямя да възвърне вложените средтва.
|
| Сря Юли 02, 2008 9:07 am |
|
 |
|
sthx
|
Не мога да не се съглася. Туристическата индустрия изисква лакеи и поради това поражда съзнание близко до робското. За селскосто стопанство също съм съгласен, че не бива да е приоритет - делът на селското стопанство в БВП в страните , които даваме за пример е минимален.
Тези идеи ги лансираха, защото тия дето открадоха държавата им е толкова пипето и освен това в туризма лесно се перат пари и се укриват доходи.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Юли 02, 2008 9:31 am |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Ще поразредят хотелите ще засядят дървета между тях и след 30-40 г. пак ще сме в играта. 
|
| Сря Юли 02, 2008 9:36 am |
|
 |
|
zz_stefanov
|
Ние ли? 
|
| Сря Юли 02, 2008 9:56 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако засадят марихуана може и без разреждане на хотелите.
|
| Сря Юли 02, 2008 10:10 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ходете да видите колко деградивна дейност е туризма в Лас Вегас  Или в Париж или на Ревиерата. Даже гърците съумяват да извличат добавена стойност от туризма си, за разлика от нашите главочи.
Това че българина е достатъчно тъп да съсипва всичко с което се заеме, съвсем незначи, че други не могат да изкарват пари от подобни начинания. На Ганьо и петролен кладенец да му дадеш, той ще го запали да си свети.
Проблема е, че по манталитет Ганьо е краткосрочен инвеститор. Т.е. далавераджия. Затова и нямаме истински развит туризъм с висока добавена стойност, а алкохоло-курвенски екскурзианти.
|
| Сря Юли 02, 2008 10:10 am |
|
|