Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Завод за електроника в гр.Раковски 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Завод за електроника в гр.Раковски
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1213455 Кой го строи тоз завод ? И каква електроника ще се произвежда там ?

Вто Юли 01, 2008 6:58 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
компоти :)

Вто Юли 01, 2008 9:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Може да звучи гадно, ама като видят българските работници що за стока са, бързо ще се изнесат в Румъния. :)

Вто Юли 01, 2008 9:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Може да звучи гадно, ама като видят българските работници що за стока са, бързо ще се изнесат в Румъния. :)

Кучето скача според тоягата! :D

Вто Юли 01, 2008 9:45 pm
Профил WWW

Мнение 
Сигурно някоя от пловдивските манифактури ще се разширява - 20декара пловдивски терен явно им идва скъпо, а Раковски е само на 15 км. А щом са го откривали германеца и швейцареца сигурно нещо за автомобили ще е , защото за шоколади звучи нелогично. :D

Вто Юли 01, 2008 9:55 pm
Профил

Мнение 
Реконструктор написа:

аз пък мисля че Раковски не е случаен избор, там са най работните хора от цяла България, мое лично наблюдение

Сря Юли 02, 2008 3:22 am
Профил
Аватар

Мнение 
a в село български извор единствения българин е бай митьо циганина

Сря Юли 02, 2008 10:14 am
Профил
Аватар

Мнение 
nik написа:
аз пък мисля че Раковски не е случаен избор, там са най работните хора от цяла България, мое лично наблюдение

Еми дано да е така и да се задържи цехчето за по-дълго. :) Повече манифактури и по-малко адвокатски кантори е винаги добре дошло за икономиката.

Сря Юли 02, 2008 10:27 am
Профил

Мнение 
няма да се задържи
пак ще се изнесе в Румъния, но не заради хората, а заради бюрокрацията

Сря Юли 02, 2008 1:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
nik написа:
няма да се задържи
пак ще се изнесе в Румъния, но не заради хората, а заради бюрокрацията

Да, това е доста сериозен негативен фактор, уви.

Сря Юли 02, 2008 9:26 pm
Профил

Мнение 
Не мисля че бюрокрацията е някава сериозна пречка за коя да е голяма фирма, между впрочем всички големи фирми са толкова бюрократични та бюрокрацията в държавата бледнее пред тяхната. Ако се изнесе ще има други фактори, работници, квалификацията им и цената на коятомогат да бъдат наемани такива които да са от полза. Доскоро имаше и други гадни фактори, но в момента това са основните, вече има и трнаспорт като хортаа, и по митницата не се краде много, няма толквоа много изнудване от държавата .. доста по добре сме в това отношение от преди 10 години. За съжаление няма работници.

Съб Юли 05, 2008 10:59 pm
Профил

Мнение 
ToHu написа:
... За съжаление няма работници.

Да бе, тъкмо ги научиха да работят за без пари, а те взеха че избягаха. :D

Нед Юли 06, 2008 1:31 am
Профил

Мнение 
Според мен много грешиш, с малки изключения, най-вече в нашата област, ноне само, маста от българския народ никога не е била научена да работи, поне не последните 50 години, освен това няма никаква отговорност към това което прави, и никакво желание да свърши работата качествено.
Това може да се види навсякъде, но най-ясно забелижимо е в строителството, там в момента са заети около 30-35% от всички работещи в БГ, голяма част от тях нямат строително образование, там има хора от всякъде, може да минете през някколко строежа и да видите как се работи. Аз ежедневно имам досег със сгради в строеж или току що построени, и ма дави кажа ченещата саплачевни. И колкото и да мислят хората че инвеститора пести от всичко, това не е съвсем така. Да инвеститора пести от материали, купува по евтини ако може, ако може да си спести 5 тона желязо го спестява, но не за тези неща говоря, защото тях трудно ще ги видиш. Говоря за това което се прави от работници, криви стени ... това не пести пари на инвеститора, дори му изразходва, терако имитираща луна повърхност, каси сложени накриво ...мога да изброявам с часове, никой не си върши работата. Онзи ден посетих обект на който работим, не е голяма сграда а частна къща, която до момента е изляза кокло 1.5 млн, където инвеститора не пести, и опитва да прилага постоянен конторл и ... половината от стоноста на къщата е от преправяния, два пъти сменяха камъкът от вън .. а камъкът е камък и се вася от някъде на майната си, колко пъти разкъртваха подове няма да говорим, а когато отгоре имаш камъм по 300 ЕУР/кв и плочки версаче ... гледаш плочки версаче, не че виждам нещо по красиво в тях но това е тема на друг разговор, наредени така все едно съм ги редил аз след 6 водки .... какво да си говорим. В БГ няма качествена работна ръка, и това е сериозен проблем. Много трудно е да намериш съвестни кадри. В момента сме намерили 4-5 човека които работеха на еидн голям обект извън София, и сега ги пращаме къде ли не, заото тук не можем да намерим, тия 5 човека работят два пъти по бързо и много по качествено от двойно повече които държим в офиса тук и които вършат тая работа от години, какво да ви кажа, само някой който не се е сблъсквал с набиране на персонал може да говори така. Та според мен това е проблема на всяко начинание в милата ни родина.

Нед Юли 06, 2008 9:17 am
Профил

Мнение 
Ами нали и аз това казвам - добрите работници отдавна са в Испания, Скандинавия, САЩ. Тука са останало само утайките и тук-таме някой читав който е тука по лични причини. Това за мързеливия ненаучен народ е самозаблуда. Ще обясниш ли как тоя "мързеливец" като отиде на запад на втория ден започва да взема 5 пъти повече пари за същата работа и при това работи при поне 5пъти по-добри условия - да не би да се е научил и да се е разработил за 2 дена?
Едно време техникумите бълваха що годе добри кадри и освен това във всяко по-голямо предприятие имаше ПУЦ. Сега строителите ги сбират по улиците и какво очакваш от такива "кадри"? Колко от днешните работодатели се грижат за квалификацията на работниците си? Не стига ,че плащат малко ами ги искат и готови научени - е кажи как в училище ще се научиш да работиш като в завод?
А относно бранша ни имах по-високи очаквания но съвсем наскоро разбрах ,че в една от пловдивските електронни манифактури плащат по 350лв на работничките си. За 350лв в Пловдив даже и само да си клатиш краката пак е малко. Тука кога ще разберем ,че първо се заплаща за времето и чак тогава се доплаща за уменията? Защото времето и на чистачката и на милионера е еднакво ценно - повече от 70г няма да изкарат и двамата. За 350лв какви "квалифицирани" работници ще си намериш в Европа? Конкуренцията при работната ръка тука отдавна не е София-селото, а е Селото-Европата.
Абе ще ни дойде и на нас акъла ,ама първо тоягите и солта да си доядем. :)

Нед Юли 06, 2008 2:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
АбЕ...като виждаш че не знае - ми обучи и задръж кадърът...http://www.jobs.bg/f527966 ето например за видин немеца се разширява 2 цеха електроника ама пък парите.... :wink:

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Нед Юли 06, 2008 4:41 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща