|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:40 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Кога ще ги стигнем ..... турците ...
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Кога ще ги стигнем ..... турците ...
Тъкмо се връщам от там, пообиколих доста и единственото което мога да кажа е че ние сме още в каменната ера .... Някоко нещами направиха впечатление. Първо пътища, добре поддържани достатъчно широки и удобни за каране. Освен че имат, строят нови и разширяват съществуващите.
После, преди 3 години бях пак там, виждам как в някои малки градчета са изградили наново пътя през тях, не са го асфалтирали, а са го направили минимум с по две ленти за посока, и зеленина, много зеленина, палмички и други подобни, очевидно поддържани и поливани. В по големи градчета и градове освен платмната са направили десетки пътни връзки ткаа че да избегнат кръстовища, надлези най-вече . тук се сетих за надлез Симеоново ....  Малко по големите им градове имат отлича инфраструктура около основните пътища. Всичко това е направнео за има няма 3 години.
После и друго гледаш нов възел, да ама поддържан, да ти е кеф да го гледаш, табеле кога е направен, от кого, всичко чисто , няма висяши кабелаци, останали строителни съоръжения. Тунели ... ми такива и по европа не съм виждал много, и всичко поддръжано и чисто.
Бензиностанции, няма много стоки, ама пък какви тоалетни ... като за хотел с 200 стаи и чисто.
После туристическите обекти, те таква обиколих много, навсякъде електронна система за билети, навсякъде еднакви билети, обектите поддържани, работят до късно. Дори на по малките имаха системи макар и само с един турникет, на най-малките имаха само билетчета, ама пак всичо организирано, полицаи за охрана, човек който ти продава билета .... и чисто пак.
В по големите градове няма да говорим, софия няма да има такава инфраструктура и след 100 години, но за пример Денизли, малко градче, 300 хил май, около основните пътища зеленина, паркчета, градинки ....
Карах и се чудех що за тъпо племе сме ние, при нас една градинка да направят и после прилича на сметище ..... манталитет си е това, и всички пари на света да имаме пак ще сме си същите.
Бил съм на мого места по света, все си мислех добре, в Европа са имали много време да го направят, имали са и време и пари, и в САЩ е така но една Турция .. виждам какво са направили за 3 години, а преди 25 са били по зле от нас. Не че съм имал кой знае какви надежди за нашето племи, но това с градинкитре и зеленината ми направи впечатление, не че не съм го виждал в Лас Вегас, но там е друго, а и язовира им е до гъза, а тва в селца с 20 хил жители, които един бог знае от къде вземат вода, и пак всичко е подържано и зелено.
Знам че не навсякъде в турция е така, знам че на изток от Анкара е додста по зле, ама ние тук един град нямаме като това, едно село .... някак ми стана тъпо за това.
|
| Пон Юли 28, 2008 2:50 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Тони,
За вида на градчетата ->поради яростното напъване на Туция да я приемат в европата за това е това излъскване на сурата
Но това си е държавна политика, за което шапка им свалям:!:
Но както в европа така и в турция всичко е построено на простото правило "бъркане в джоба". , т.е. солени глоби.
... Иначе защо швейцарци тук на коктейли си (например) пускат фаса на мокета в една от залите на шератон  и си ги стъпкват с крак:!: а там не го правят
...иначе защо като минават юни до август тук гастарбайтерите карат с превишена скорост  или как пикаят покрай пътя на 20метра от бензиностанцията... виждал съм го:!:
щото тука не ги глобяват.. тука 10 евро на ръка и си минаваш метър
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Юли 28, 2008 3:23 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
И аз си мисля, че всичко опира до глобите. Миналата година ходих на почивка в Търция с автобус. Из българско шофьора караше като луд. Обаче, като минахме границата, същия този спазваше всички знаци, въпреки, че по пътя не срещнахме нито един полицай. Как ли ги гласят провинилите се шофьори-не знам, ама явно има ефект.
|
| Пон Юли 28, 2008 4:11 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе да ти кажа, колко и да напъва държава, ако са серсеми като нас не мозе и 1 година да оцелеят тия градинки и дръвчета.
Иначе за другото си прав, австриеца казва летище софия не е летище виена, т.е. може и по тънко да се мине където може ... немеца в германско е като войник, тук по курортите все едно е излязъл от джунглата .... ама Българина навсякъде си е така, и тук и там ...
|
| Пон Юли 28, 2008 4:14 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Затова терапията е :
1. Бой;
2. Е'банье;
3. Скубанье по подмишниците;
4. И яко глоби:!:
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Юли 28, 2008 6:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Значи глобите не се плащат, освн ако няма бой, а ако ще има бой защо да има глоби, няма нужда от глоби, достатъчно количество бой винаги върши работа.
|
| Пон Юли 28, 2008 7:01 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Пролетта гледах в южен парк как сложиха тук-таме ламби... още на другия ден тук таме някои бяха свалени
Явно е голямо забавление за хлапетията да се набират по стълба нагоре и да бутнат ламбата...
Не се прави така! Имам предвид не се оставят така лампите, иначе децата ясно, че толкоз им е акъла
Като се прави нещо, трябва да се прави като хората. Е примерно в Добрич парка, ми няма едно бутнато кошче, няма счупена лампа, боклук няма, по пък си има денонощна охрана
Само някой да тръгне да дивее, идват и му обесняват че не мой така. Има-няма 2-3 години и гледам че хората вече свикнаха и не виждам поразии, въпреки че охраната вече почти не се забелязва...
|
| Пон Юли 28, 2008 7:24 pm |
|
 |
|
relsys
|
...никога... дори и тях...
|
| Пон Юли 28, 2008 7:47 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
И в Дупница никой не смее да вандалства. Ама там дейтват по метода на Тони.  И май работи, като бях последно.... градчето се променило към по добър външен вид. Така де като не става по един, после става по друг по-труден начин.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юли 28, 2008 7:56 pm |
|
 |
|
zaphod
|
а, в дупница се връщат към феодализма, евала
гледах интервю с местните феодали, две яки бичета, харесаха ми.
мисля че съдбата на дупница рано или късно ще споходи останалата част от българия , в по-дълъг план и света. официалната власт е твърде хуманизирана и пацифизирана, тенденцията е да отслабва още. въпрос на време е мястото и да се заеме от хора с по-трезви възгледи.
|
| Пон Юли 28, 2008 10:51 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Според мен официалната хуманно-демократична власт ще се изроди в това, против което се бори.  Ще се изроди, естествено, по доста извратен начин - ще поощрява боклука и ще мачка нормалните хора. Признаци за това са вече на лице, най-вече в хуманно-цивилизования запад.
|
| Вто Юли 29, 2008 12:17 am |
|
 |
|
zealod
Ранг: Минаващ
|
Дупница е щат голем!!!
Момчета ремонтират яко -и градски градини ,и детски градини и училища,и градинки ,и ремон на парка ,коли не се крадат,догодина аква парк и тн ,обикновеният човек е доволен ,за бизнеса незнам -интересни работи се говорят.
(Само незнам защо никой не окоси мойта улица ,че сигурно динозаври ще се завъдят)
_________________ SERVANT IN HEAVEN,KING IN HELL
|
| Вто Юли 29, 2008 12:29 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|