|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:40 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Богатите западни цивилизатори
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Богатите западни цивилизатори
Ееей, тва ме накефи максимално.
Интересна е и доста мизерната, според мен, заплата на полицая.
|
| Сря Юли 30, 2008 9:50 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Чак пък да кефи - какво оказва се, че и в Франция правят цигански работи. Малко - присмял се хърбел на щърбел
Да ти кажа мен във Франция ми е крала от джобовете на оставени дрехи, чистачка на фирмата (на щат). Мангалски изцепки има навсякъде.
А иначе заплатата на полицая наистина е интересна.
http://www.vedomost.info/index.php?opti ... temid=1032
Според Евростат Франция има минимална заплата от 1254 евро. Тоя полицай или е работил на половин ден или нещо се е бил провинил та да му дават под минималната. Или журналята пак нещо са осрали информацията, което е най-вероятно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 30, 2008 10:12 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
ми като нищо може да е от т.н. малцинства...
нароканци, алжирци и т.н.
направо ги съжалявам франсетата...
при такъв силно изразен национализъм, и т.н
колко паплач пъпли при тях... и се множат като въшки и вече претендират за права и прочие...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Юли 30, 2008 11:21 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
|
| Сря Юли 30, 2008 6:22 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Бе незнам за вас, ама мен почва да ме е срам като се срещам с хора от Западна Европа. То поне да бяха мангалите само, ама то мангалщината вече е на държавническо ниво. Чувствам се неудобно като ме попитат нещо да разкажа за България, при положение че те вече знаят "достатъчно".
Почвам да си мисля кое ще има по тежки последици - финансовата криза от 97ма, или имиджовата криза от 08ма. Доста време българин в Европа ще е описателно за мургав тарикат който гепи нагло всичко - от кабел до еврофондове.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 30, 2008 6:29 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Защо трябва да те е срам - ти не си станал българин по желание та да те е срам, такъв си се родил, а това никой не го избира. Пък и аз не разбирам защо ти като личност трябва да се отъждествяваш с целокупното българско население. Ако аз съм си ОК като човек и личност, това че брат ми например е изпаднал крадец мен какво ме бърка. Дето викаха в казармата всеки е дал клетва, да се оправя. Кофтито е, че всичко това косвено рефлектира и върху теб - на работата ти, на живота ти и въобще на всичко. Но в никакъв случай не е повод ти да се срамуваш  .
|
| Сря Юли 30, 2008 6:49 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Не знам какво има да те е срам, а за французите, тва са си 100% мангали, ама по белички, заедно с испанците са си за газовата камера, чудно адолфчо как не е подкарал всички французи подред.
п.с. едва ли има по омразна за ен нация от французите, даже на манговци мое се прости, ама тия хем цигани, хем нагли и надути цигани, а ако се замислиш на каква основа .....
|
| Сря Юли 30, 2008 7:19 pm |
|
 |
|
zaphod
|
ае сега, французите са 10 пъти повече арийци от българите. мен лично не ме е срам че съм българин, даже с широка усмивка обяснявам на разни арийци че принадлежа към полунизша нация и че са изтървали шанса си преди 60 години, затова сега ще ги плющим отзад, а те нямат право да се оплакват. 
|
| Сря Юли 30, 2008 9:59 pm |
|
 |
|
solenoid
Ранг: Минаващ
|
Екстра са си французите. Малко си падат шовинисти и обичат селекцията още от едно време, когато са се чифтосвали по благорднически признаци. на емигрантите им е трудно да се интегрират пълноценно и сега. Какъвто ще да си, ако ще да си перфектен във всяко едно отношение, никога не те приемат като равен.
Не знам защо мислиш, че са мангали.. Дай дефиниция за мангали, като оставиш цвета на кожата.Високото самочувствие ще трябва да го припишеш като качество на мангалите, за да не влезеш в противоречие със себе си.
Имат си собствен стил и гледат да си го запазят, въпреки глобализация. Дали се получава на практика е другна въпрос, но поне има някаква държавна политика в това отношение. Освен това, ако си гледал "Без думи", ще видиш до голяма степен атмосферата в обществото. После си представи тия номера да се изпълнят на случайни минувачи у нас например. Имаме много да учим от нации като тях.
Иначе Франция е имала силни политически и икономически противници още от време "оно". До известна степен кофти представите ни за тях се дължат на пропаганда.
Аз съм подсъзнателен франкофон само заради тая мацка :
http://www.youtube.com/watch?v=Ik5Nh94v7EQ
http://www.youtube.com/watch?v=SWn4YGOHNXQ
|
| Чет Юли 31, 2008 8:41 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Наистина е тъпо да се обобщава така. Франция е огромна държава сравнено с БГ. И ако Марсилия си мяза на България по цигания (а даже я минава в престъпност) , то северозападните части, Елзас и Лотарингия.... са наистина на много високо ниво. Ама там са си наполовина немци, затова. По горния ръб също са много напред с материала. Централните части също има доста развити. А и по южното крайбрежие има места които са много готини. Та циганизацията там е локализирана (за разлика от тук).
Корсика не я коментираме, една от фикс идеите ми е да гледам там ралито.
|
| Пет Авг 01, 2008 8:19 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|