Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Дайте идея къде да си продължа обучението... 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение Дайте идея къде да си продължа обучението...
В момента съм 11-ти клас, незнам дали като дойде време да кандидатствам (вероятно след 2 години) всичко ще е както сега, но все пак искам да попитам, да съм предварително информиран. Засега мисля да ходя ТУ-София... В момена специалността която уча се води "Ел. техник на компютърни системи", искам или да продължа същата или близка до моята професия, или да уча програмиране и/или микроконтролери - гледам в тях има много хляб :) Кандидатските изпитите на какво са? От кои предмети се взима оценката впредвид за балообразуването за ТУ? Питам да знам отсега на кои предмети да наблягам, че наш'та, българската работа е винаги в последния момент... Казвайте всякакви препоръки каквито имате, всичко ще е от ползва. Благодаря предварително!

Нед Окт 22, 2006 12:25 am
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Като начало си набележи няколко ВУЗ-а и се снабди с кандидатстудентските им справочници. Там е описано всичко, спициалности, изпити и т.н.

Нед Окт 22, 2006 12:29 am
Профил WWW
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Наблягай на математиката и бягай от ТУ ф-л Пловдив. Ту София бил 24,3 пъти по-добре от Пловдивският.

Само им сртавни сайтовете и ще си оформиш впечатление.

Нед Окт 22, 2006 8:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
asp написа:
Наблягай на математиката и бягай от ТУ ф-л Пловдив. Ту София бил 24,3 пъти по-добре от Пловдивският.

Само им сртавни сайтовете и ще си оформиш впечатление.

Брей, толкова ли е зле филиала ? През 92/97г. беше на добро ниво, всичко беше ново и запазено, все пак бивше АОНСУ.

Нед Окт 22, 2006 10:03 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
www.mit.edu?

Нед Окт 22, 2006 10:16 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Заек - хехе -> да ;-) :-) Дъ Бест както се казва. хихихиххи.
Въпреки че за инжинерна специалност немските у-ситети ;-) са за дълбоко замсляне :-)

Нед Окт 22, 2006 10:55 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Зависи към какво се стремиш. За съжаление, в БГ (а и май по света), няма специалности, в които по еднакъв начин да са застъпени програмирането и хардуера. Все пак, ако почнеш, примерно, няква хардуерна специалност в ТУ, ще ти преподават някви основни (и не толкова) неща за програмирането, докато ако си в Информатика във ФМИ, компютъра остава абс. черна кутия за теб, а смяната на изгоряла крушка в хола ще представлява определен проблем. ;)

Нед Окт 22, 2006 11:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ако знаех немски въобще нямаше да се чудя къде да уча БГ . Както препоръчахте ще се снабдя с брошути, има ли друго място където не е препоръчително да ходя :?

Реконструктор, за електрониката и смяната на крушката в хола - няма да имам чак такъв проблем :lol: С електроника се занимавам откакто се помня, и добре че има интернет - повечето от знанията ми са от нета... Не ми се иска да се занимавам само с програмиране - и "железарията" ме влече много :)

Нед Окт 22, 2006 11:10 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
според мен и стенфорд и бъркли не са за пренебрегване.
ако избереш първия, ще имаш шанса да посетиш някои курс на Кнут, преди да се е пенсионирал.
дано тогава проима време да си допише седемтомника...

Нед Окт 22, 2006 1:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Наистина западен университет е много добра идея. Заслужава си да се замислиш :) .

Нед Окт 22, 2006 5:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Milen_Haskovo написа:
Ако знаех немски въобще нямаше да се чудя къде да уча БГ .

Да ти имам и довода. На твойте години (предполагам и при твойта заетост) чужд език се учи за една година.

Нед Окт 22, 2006 6:00 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
[/quote]

Брей, толкова ли е зле филиала ? През 92/97г. беше на добро ниво, всичко беше ново и запазено, все пак бивше АОНСУ.[/quote]
УУУУПС съжалявам за примера със сайтовете стара ми е информациятааз като учех до миналата година сайта беше плачевен и информацията се появяваше след като вече не е актуална и никой няма нужда от нея. Явно за 1 година университета има развитие. Иначе стола е на далавера вкусно и евтино.

Нед Окт 22, 2006 7:23 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
бе виж сега..
Ако си решил да учиш в чужбина...прегледай си дебелината на джоба(или джоба на на твоите родители).Защото даже и да не знаеш езика първата година ще го учиш така здраво че ще го научиш..но парици ще се харчат по въпроса
А за България вузовете са много...трябва да си изясниш като цяло математика-информатика или инженерна подготовка искаш да получиш....двете наведнъж не става каквото и да ти говорят. Добър инженер не може да е добър математик и обратното..
вече въпроса ТУ- Габрово ,Варна, Шумен, Пловдив, София си е въпрос на лична преценка, също както се видя по нагоре във писанията въпрос на лични комплекси относно региона където живееш/учиш/работиш и защо ли не си във друг регион :!:
имай в предвид че повечето фирмени семинари(където показват нови неща/и се завързват контакти) се организират в София...
та по въпроса ти сам трябва да вземеш това решение, защото съвети отвсякъде идват ама живота си е твой!

Нед Окт 22, 2006 9:11 pm
Профил

Мнение 
В края на краищата не е важно човек къде и какво е учил, а какво е научил.

Нед Окт 22, 2006 9:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ще видим дотогава как ще са цените в чужбина, но сега като гледам се чудят как да ги оскъпят здравата... Най-ветоятно ще уча в БГ, като гледам в София и във Варна има най-добри отзиви...

Нед Окт 22, 2006 9:54 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 50 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща