Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
ЕС ще ограничава слушането на музика с МР3 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение ЕС ще ограничава слушането на музика с МР3
.. чухте ли поредната глупост, ЕС обмислял как да се намали слушането на музка с МР3 тъй като това често водело до увреждане на слуха ...... тия нашите пък ще забранят да слушаш музика в колата ако си усилил, да не ядеш ... интересно дали няма да направят закон с който забраняват на водачите да спят докато карат ..... абе с всеки изминал ден все по големи простотии, тоя ЕС вече бие и ония зад океана по-малоумия.

Вто Окт 14, 2008 7:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
... интересно дали няма да направят закон с който забраняват на водачите да спят докато карат .....

Случайно да си прочел какво си написал ? 8O :?

Вто Окт 14, 2008 8:10 pm
Профил

Мнение 
Да знам какво съм написал ... интересно дали няма да им хрумне подобен закон ......

Вто Окт 14, 2008 10:23 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Законът трябва да забранява силното слушане на музика! За целта трябва да се пуснат инспектори, които като видят някой, който слуша музика с мп3 плеър да дръпват едната слушалка и да си я слагат, за да проверят колко е силна музиката... :toimonster:
Аз обаче предлагам да се въведе друг закон и то тук в България - да се забрани слушането на чалга с нива над 0 db... :idea:

Вто Окт 14, 2008 10:45 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: ЕС ще ограничава слушането на музика с МР3
ToHu написа:
.. чухте ли поредната глупост, ЕС обмислял как да се намали слушането на музка с МР3 тъй като това често водело до увреждане на слуха ...... тия нашите пък ще забранят да слушаш музика в колата ако си усилил, да не ядеш ... интересно дали няма да направят закон с който забраняват на водачите да спят докато карат ..... абе с всеки изминал ден все по големи простотии, тоя ЕС вече бие и ония зад океана по-малоумия.
Тези, дето са измислили увреждането на слуха от МР3-ките, са яко увредени от други фактори. Ама това, че някой прекаляват с музиките си е факт. Когато някой нафукан пикльо многократно минава по улуцата с някакъв полуразпаднал се опел кадет с бас каса в багажника, която тресе не само оскъдните остатъци от тенекия по опела, ами и прозорците на сградите по улицата и например събуди заспалото ти бебе, какво трябва да се случи тогава? Може би трябва да го почерпиш една бира, а!? Е за такива би трябвало да се отнася забраната, дето я мислят "тия нашите"!

Вто Окт 14, 2008 11:06 pm
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
MidNighT_SpiRiT написа:
...да се забрани слушането на чалга с нива над 0 db... :idea:

с оглед децибелите...
по -добре -137 например :!:

Вто Окт 14, 2008 11:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?p=50984#50984

Сря Окт 15, 2008 10:30 am
Профил

Gogo написа:
ToHu написа:
Тези, дето са измислили увреждането на слуха от МР3-ките, са яко увредени от други фактори. Ама това, че някой прекаляват с музиките си е факт. Когато някой нафукан пикльо многократно минава по улуцата с някакъв полуразпаднал се опел кадет с бас каса в багажника, която тресе не само оскъдните остатъци от тенекия по опела, ами и прозорците на сградите по улицата и например събуди заспалото ти бебе, какво трябва да се случи тогава? Може би трябва да го почерпиш една бира, а!? Е за такива би трябвало да се отнася забраната, дето я мислят "тия нашите"!

Според мен е абсолютно наложително налагане на закон за силно слушане на музика и от коли и в блокове и т.н. Наистина е абсолютно гадно от съседния блок който е на 60 метра от моя да ме събудят с гадна чалгичица в 12 часа нощта щото на някой му се "празнува"!

А относно
http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopi ... 0984#50984
в САЩ Тексас гледах един доста интересен филм по National Geographic за милионите крави които се отглеждат там и за жълтата мъгла която се образува от газовете отделени от преживните животни. Проблема наистина бил много голям и има цели лаборатории за изследване на крави. Като се установява, че една крава годишно замърсява колкото 10 автомобила.
Това последното хич не е майтап гледах филма преди месец :D

Сря Окт 15, 2008 2:11 pm
Профил WWW
Аватар

Edesign написа:
Според мен е абсолютно наложително налагане на закон за силно слушане на музика и от коли и в блокове и т.н. Наистина е абсолютно гадно от съседния блок който е на 60 метра от моя да ме събудят с гадна чалгичица в 12 часа нощта щото на някой му се "празнува"!

А относно
http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopi ... 0984#50984
в САЩ Тексас гледах един доста интересен филм по National Geographic за милионите крави които се отглеждат там и за жълтата мъгла която се образува от газовете отделени от преживните животни. Проблема наистина бил много голям и има цели лаборатории за изследване на крави. Като се установява, че една крава годишно замърсява колкото 10 автомобила.
Това последното хич не е майтап гледах филма преди месец :D

Е това е отдавна известен факт - пърдящите животни (вкл. човека) отделят повече парникови газове отколкото целия транспорт. :) Само дето няма кой знае какво да се направи по въпроса, освен ЕС да забрани отглеждането на боб :)

Сря Окт 15, 2008 5:28 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Да ги забранят въобще, пука ми на памука :) Тук ходят като кукумявки накичени с жици и слушалки, тичат, ходят, карат, ядат, серат и т.н. със слушалки в ушите. Като видя някой без слушалки на улицата се обръщам по няколко пъти да го огледам що за индивид е :)

Ама за боба, ще е зле ако го забранят, друго си е да изтрещиш една бобена рано сутринта в офиса :lol: Има един канадски боб, докарва го на вкус, мирис и звук .

Сря Окт 15, 2008 7:00 pm
Профил WWW

Мнение 
Ами мен ми е чудно как ще установяват кой слуша твърде силно музика, аз в колата слушам доста силно, но пък няма бас в багажника и реално отвън не се чув акажи речи нищо, разбира се нямам 500 Вт усилватели а си е това което си идва от радиото. Да обаче реално вътре си е доста шумно, как аджеба тия ще разберът че е така, и после как аджеба ще решат че е силно, силно за кого .. за тях, за мен ... може би освен с радари ще ги въоръжат и със уреди за замерване на ниво .. да ама пак, абсолютно ниво ли ще мерят или над околния шум. Щото моята кола е шумничка, като отиде на 5000 оборота радиото трбява да е повечко усилено .... да не говорим че аз пък съм малко глух .... имам аз идея за тея, по една пръчка динамит в ушенцата .....

Сря Окт 15, 2008 7:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това с кравите ми се струва невероятно. Една крава да отделя парникови газове колкото за 10 коли...не знам. Освен това кравите са си естествени животни и се съмнявам да могат да навредят на природата.

Сря Окт 15, 2008 7:53 pm
Профил

Мнение 
Че кой е казал че вредят на природата ? Изобщо защо се мисли че парниковият ефект е нещо ново че и толкова вредно. За 4 млрд години земята е преживяла доста периоди на застудяване и затопляне.
Но при кравите има и нещо друго, това е изкуствено развъждан вид, ако не бяхме ние те нямаше да са толкова много. Първо популацията им се ограничава от храната, а след това от хищниците. Аз разбира се не съм да се спре да се гледат крави, а и силно се съмнявам в това доколко нашата цивилизацийка оказва някакво влияние на процесите протичащи на земята особенно в дългосрочен план.

Сря Окт 15, 2008 9:26 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
.. чухте ли поредната глупост, ЕС обмислял как да се намали слушането
на музка с МР3 тъй като това често водело до увреждане на слуха ...

Цитат:
Все­ки трима от 100 чо­ве­ка имат проб­ле­ми със слу­ха.
Все­ки до­пъл­ни­тел­ни 10 де­ци­бе­ла уве­ли­ча­ват кръв­но­то на­ля­га­не,
а ор­га­низ­мът от­де­ля по­ве­че хо­лес­те­рол и за­хар в кръв­та

Све­тов­на­та здрав­на ор­га­ни­за­ция извади на бял свят шокиращи прогнози - към 2020 го­ди­на три­ма от все­ки 100 чо­ве­ка ще имат сериозни проб­ле­ми със слу­ха. Изследване е показало, че по­ня­ко­га шу­мът от съвременните плеъри със слу­шал­ки сти­га до 120-130 де­ци­бе­ла, а е до­ка­за­но, че шум над 80 де­ци­бе­ла ве­че е вре­ден за уши­те. А 50 ми­ну­ти му­зи­ка с мощ­ност 110 де­ци­бе­ла мо­же да пре­диз­ви­ка та­ка на­ре­че­но­то шу­мо­во опи­я­не­ние, ко­е­то се съп­ро­вож­да с аг­ре­сия. Осем ча­са всекид­нев­но въз­дей­с­т­вие на звук над 85 де­ци­бе­ла е дос­та­тъ­чен, за да за­поч­не да гу­би слу­ха си ед­но под­рас­т­ва­що де­те. Един час гръм­ка му­зи­ка на пле­ъ­ра е съ­пос­та­вим с шум, кой­то из­пит­ва един трак­то­рист за осем ча­са ра­бо­та. А 20 на сто от съв­ре­мен­ни­те мла­де­жи при­те­жа­ват слух, не по-си­лен от то­зи на 80-го­диш­ни стар­ци.
Из­не­сох­ме ця­ла­та та­зи тре­вож­на ста­тис­ти­ка, за­що­то ве­че и ме­ди­ци­те би­ят тре­во­га: съв­ре­мен­но­то по­ко­ле­ние ог­лу­ша­ва!

> Източник

Сря Окт 15, 2008 10:32 pm
Профил

Мнение 
И какво да направим значи ... да забраним слушането на МП3-ки ... или да се въведе ограничение мощноста на плеърите и чуствителността на слушалките .... аз не искам никой да се грижи за моето здраве. Щом хората искат да си увреждат слуха това си е тяхно право .... а яденето на определни продукти също е вредно за здравето, дай ще ни спрат свинското, ще ограничат продажбата и на мазнини ... няма да слушаме музика в колата, няма да влизаме в морето да не се удавим, улиците ще ги пресичаме само с придружител, ще излъчват ТВ само по 2 часа на ден за да не се увреждат очите, MS ще бъдат задължени за изключват дисплея на всеки 20 мин за по 30 мин. ... ами да ни построят едни ферми, да ни сложат маркировка и да ни отглеждат като крави .... искам да пия колкото искам, искам да ям каквото искам, искам да слушам музика както ми харесва, искам да работя пред РС докато имам работа, ако искам ще си боядисам очите черни и ще си набия колчета в ушите, мога да си отрежа пръстите и да си счупя краката, това си е моя работа, аз не съм собственост на държавата, по скоро е обратното. Щом ония се хранят от моите данъци ще ядът каквото им кажа, ще слушат каквото и както им кажа, ще умрат когато им кажа ... айде да им го начукам на всички ЕС помияри.

Чет Окт 16, 2008 7:01 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща