|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:21 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Хоби-лоби
Онзи ден влезнах в един магазин на Хоби-лоби ( www.hobby-lobby.com ), предлагат се основно модели на самолети, танкове, коли, подводници, кораби, влакове. Предлагаха се различни бензинови мотори, с размери 8x8x8см, с карбуратори, четиритактови, предимно Хонда. В един басейн на средата на магазина, няколко фена си бориха корабчетата и подводниците  Цените започваха от около $200-300 и достигаха до няколко хиляди за различните модели.
След като си начесох крастата в този магазин, с един приятел посетихме още един, с не по-малко разнообразна продукция http://www.venturehobbies.com . Останах много изненадан, че може би 25% от моделите бяха съветски/руски самолети, танкове, подводници и кораби. Уви, коли нямаше, иначе щях да се накефя да си купя примерно Москвич или Лада  При това стоката беше произведена в Русия, останалото беше китайско. Накарах един от персонала да ми пусне един Сухой, онзи се ухили и каза, че бил фен на руската бойна техника, машинката летеше страхотно из магазина, досущ като истинска, двигателя ту се форсираше, ту мъркаше като котка.
Замислям се дали да не си закупя някаква фърчаща техника, доста голям фън е 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Вто Окт 28, 2008 8:37 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Окт 28, 2008 7:16 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Абе купи си щото е краста,но не му монтирай контейнер за бомби или картечница управлявана с дистанционно 
|
| Вто Окт 28, 2008 8:17 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
ммм,
аз ако бях там щях да си направя една ескадрила сухой и една от ТУ-160
е и танкова дивизия ...
и едно трабантче с куполна картечница
те самолетните модели с какви двигатели са? с импулсни ли? или вентилаторни?
ето заради такива гъдели би ме радвала америката... за съжаление в БГ-то трябва повече самоделно да се подхожда към авиомоделизма - не че там няма елемента на духовната чекия от току-що литнало твое творение  но все пак друго си е достъпното...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Окт 28, 2008 9:31 pm |
|
 |
|
¶
|
МУХАТА, чух, че в Ямбол ще се продават на търг немски танкове Майбах в много добро състояние, ако имаш двор, паркираш в двора един Майбах и не ти трябват детски играчки  То горе долу цената на ескадрилата от играчки може да се доближи до цената на истинската машина 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Окт 28, 2008 10:27 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Май френд:)
то Майбах е двигателя, иначе танка е PanzerIV
http://en.wikipedia.org/wiki/Panzer_IV
готина машина, но за съжаление, добрата версия късно влиза в производство, и хич не се мери с тежките танкове на братушките ИС2 и ИС3 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Окт 28, 2008 11:52 pm |
|
 |
|
¶
|
Приемам забележката, Панцер били, ама въпроса беше не да ги мерим с други танкове, а да си направи човек танкова дивизия
Всъщност, ето обявата http://news.ibox.bg/news/id_906224989 , но тук казват на няколко пъти танкове Майбах ! Има ли такива танкове или няма ?
|
| Вто Окт 28, 2008 11:55 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Наскоро се зарибих с някакво стайно вертолетче Mosquito и усещам едни зарити детски мераци по R/C модели. 
|
| Сря Окт 29, 2008 1:04 am |
|
 |
|
Ки4о
|
Майбах освен двигатели за танкове са правели и двигатели за подводници  Имах късмета да се занимавам с един такъв като ученик.След 50 години експлоатация двигателя беше в невероятно техническо състояние и палеше от раз.
woody,колко време може да я караш с едно зареждане на батерията тази стайна бълха ?
|
| Сря Окт 29, 2008 1:44 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Кичо 10-15 минути изкарват, ама като го чукнеш два три пъти в стените и се прецаква. Пластмасите им са много тънки и лесно се чупят, а веднъж счупи ли се, лепилото го дебалансира и вече не лети като хората. Дистанционното е IR.
|
| Сря Окт 29, 2008 2:00 pm |
|
 |
|
¶
|
Правили са и коли, даже мисля, че последния модел Майбах е от 2005г. 
|
| Сря Окт 29, 2008 2:15 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Препоръчвам Procopter 2.4GHz
http://www.youtube.com/watch?v=xzWCP24PagE
Особено за вкъщи и разни малки пространства. В коментара към видеото пише, че са го строшили от първия път, но аз все още не мога, въпреки че е удрян многократно от мен и жената ... Научаваш се да го управляваш бързо, а като падне може да се изправя сам благодарение на основния винт  и след това пак да лети.
|
| Сря Окт 29, 2008 2:28 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
|
| Чет Окт 30, 2008 1:14 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Е къв е проблема? Той и Стелт-а не може да лети но му слагат едно контролерче и го "коригират" този недостатък. 
|
| Чет Окт 30, 2008 1:19 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Хубавото е че се зарежда с адаптер от мрежата. Лети около 10на минути, зависи колко време е зареждано (няма индикация за напълно заредено, поне при мен) и зависи колко е ползвано моторчето на опашката (за напред-назад). Има два броя постоянно светещи зелени светодиоди и мигащи червен и син, те също помагат за консумацията донякъде та съм се замислил за касаплък. Дистанционното е радио, на 27 или 40 MHz. Прилича като да е с цифрова връзка (MCU-та).
Не се троши лесно, блъскал съм го всякак в стаята (таван, стени, под, маси и т.н.), падало е със сериозна засилка и още си е здраво. Отдолу има четири крачка които много помагат да се изправи сам достатъчно често при падане. Определено мяза на комар.
Две перки се въртят от две микромоторчета в противоположни посоки, разликата в оборотите дава завъртането около оста му. Тягата при заредена батерия е прилична, после почва да пада. При задействане на задната перка (напред-назад) се налага компенсиране на тягата тъй като товари.
Взех го от магазина "Без Паника" (няма такова струпване на безумни боклуци) и въпреки че е китайщина все още функционира, а ми трябваше време да се понауча да го управлявам. Може и да е мислено от бял, знам ли. 
|
| Чет Окт 30, 2008 1:53 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Отдавна гледам този сайт http://www.helikopter.free.bg/
И ще взема да си поръчам нещо.
Голяма краста е. Едно време си правехме дистанционни на лодки. 
|
| Чет Окт 30, 2008 12:07 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|