|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:12 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
какво им става на софиянци ...
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 какво им става на софиянци ...
до преди седмица в моето кварталче беше съвсем спокойно като движение, от понеделник всички улици около нас са задръстени, аз лично не забелязвам ниаква видима причина, като ремонт или друго подобно .... едв али и колите в софия изведнъж толкова са се увеличили, та си мисля, може ли всички да са таква уфси та да се бута точно където е най-задръстено. Това редовно го виждам по доста места из софия да става.
|
| Чет Ное 06, 2008 8:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ъ? че има ли нейде да не е задръстено?
|
| Чет Ное 06, 2008 9:05 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Сигурно поради ремонти тълпите се пренасочват към алтернативни маршрути. Самообучаваща се система ... (само файда няма)
|
| Чет Ное 06, 2008 9:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами това е във вазов, тук улиците принципно няма защо да се товарят токова, то не няма защо, всъщост има удобни маршрути, но от както съм тук не са много натоварени, от една седмица са. Чудя с еот къде дойдоха, според мен има много алтернативни варианти. Мен тоя трафик не ми пречи тъй като е в обратна посока на моето движение по това време, ама ми е много чудно.
Системата не е никак самоубочаваща, по скоро е напринципа на офцете, един минав аот някъде и всички тръгват там, ако ще да стане и 2 км колона, аз не понасям такива колони, може да карам 10 пъти повече но нямам нерви да стоя по задръствания, винаги има ободни маршрути които не са натоварени, ама то и улиците трябва да познаваш ....
|
| Чет Ное 06, 2008 9:15 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
уф... като почнеш така с удобните маршрути. Винаги си е било така последните години, Вазов си е затворен квартал и няма къде да бягаш. И не знам къде ги виждаш тия варианти... аз 6 г. всеки ден пресичах Стребище - Вазов покрай ясли и детски градини... Е няма откъде да минеш. Сутрин да излезеш на България си е малоумие. П.Тодор е заклещен отвсякъде. Бяла Черква и тя... особено вечер в посока Тодоров. За растояние дето ми е 5мин пеша се е случвало да чакам по 20 мин.
Но от това лято вече не ме вълнуват задръствания  От както не съм в София всичко ми е на и под 5 мин. Тва училища градини, магазини, данъчни, куриери, абе каквото се сетиш - макс. 5 мин. Кеф
А според местните ако има 5 коли на 1 сфетофар се води задръстване 
|
| Чет Ное 06, 2008 10:29 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
миро, и... къде е тоя рай небесен? 
|
| Пет Ное 07, 2008 2:06 am |
|
 |
|
miro_atc
|
на село в провинцията - къде другаде 
|
| Пет Ное 07, 2008 9:29 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не знам от къде си го пресичал Вазов, ама последните 4 години не помня да е имало задръствания около нас, ако изключим че витошка се задръсвта, и то много често без осонбенна причина, има в предвид че там задръстването става най-често за пешеходната пътека, говоря витошка от към арсеналски. Та там редовно завиващоите за ляво са само в лявата колона, а дясната е свободна, и се сещаш че ато има пешеходци минава по една кола на всяко светване, аз си минавам през дясната лента, или е обратното, има колона за надясно а лявата е съвсем свободна. Не може на това тясно кръстовище да с екара само в лява или дясна лента, още повече ч етам лентите нямат посока, т.е. и от двете ленти може да се завива на дясно и на ляво. Аз ти говоря че в момента се задръстват Петко Каравелов и дори Бурел. А за удобни има поне още 2 маршрута през които излизам от Вазов, трафика посока центъра е минимален, така че него не го говорим, от Южен парк до съдебна палата съм за 5 мин, това е всеки ден, без никакъв проблем, е една седмица ремонтираха пред съдебната и беше малко затворено но тва мина вече.
За към Симеоново където ми е еидния офис мога да мина или по Петко каравелов и от там нагоре по Богатица и от там както дойде или по сребърна, няма случай в който еидн от тия два маршрута да е задръстен. Излизане на България е или през П.Тодоров, който принципно изглежда задръстен но върви сравнително добре, говоря за ляв завой, или през витоша, верно с един забранен обратен завой. Посока Бояна България е свободна. Като цяло има и други заобиколни, кажи ми от къде за къде отиваш и ще ти кажа поне 3 заобиколни. В момента около зоологическата е задръстено, но пък има не лош макар и не асфалтиран път който заобикаля цялото задръстване около нея и излиза на Симеоновско. Мен просто ме учуди как отведнъж без ниакави ремонти в раьона улица по която имаше сравнително малко трафик се задръсти от край до край, онзи ден Каравелов колоната беше от България до Арсеналски.
|
| Пет Ное 07, 2008 10:45 am |
|
 |
|
miro_atc
|
то ремонт може и да няма, ама като се чукнат двама и става мазало... Ако е имало случка някъде по Бяла Черква се задръства всичко. То там от Каравелов дето излизат с ляв към Арсеналски често си оставят я фар я нещо друго. И докато не се разкарат за 10 мин става лудница. Няма как да ги предвидиш тия работи.
Особено ако стане сутрин и като се пръснат да минават по малките улички. Там из Вазов много пъти ми се е случвало, те по принцип малките улички не са натоварени и няма проблем, обаче някой път като изкочат едни коли (кой знае от къде и защо) и като изкочи една боклуджийска кола отпред и просто умираш прав ни назад ни напред...
|
| Пет Ное 07, 2008 11:31 am |
|
 |
|
ToHu
|
Да де, това и аз го предположих, ама от понеделник е така, не е да е станало вчера ... аз затова и пуснах тема, интересно ми е по скоро зао определен маршрут изведнъж се задръства и няма минаване .... това си иска сигурно маса наблюдения и анализ да се определи човешкото поведение, и как кот затворят една улица в Младост се променя трафика в цяла софия ...
|
| Пет Ное 07, 2008 1:39 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Тони, на софиянци нищо им няма, ама града ви е проектиран за 500-700 х. жители със 1/4 от това автомобили. Извади си една стаелитна снимка на Пекин да видиш там още от преди да имат автомобили хората са си проектирали и направили : няколко пръстена с по 5 ленти във всяко платно + съответните връзки между тях - нещо като паяжина. Очакванията са това чудо да започне да не може да поема трафика към 2050-та година.
|
| Пет Ное 07, 2008 6:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Съгласен съм, но не малка част от задръстванията в София са в резултат човешки фактор, аз съм убеден че ако колите бяха с автопилот софия може да понесе и двойно повече коли. Какво имам в предивд, ами първо рядко има светофари които да светят дълго зелено, и на фона на и така късото зелено хората правят по 30 секунди потегляне от сфетофар, и това докато влязат в кръстовището, а докато излязат .... само от това пропускателата способност на кръстовището се намаля поне с ендо 20-30%. После голям е зора да се влезе в кръстовището, без да се знае дали може да се излезе, така блокират някоя от другите ленти и това се зацикля и няма минаване. Въпреки че ограничението е 50 не малко хора карат с 40 та и 30, това едва ли прави движението по безопасно. Факт е че София е малка, не е и мислено да става толкова голяма.
Друго което прави впечатление, определено големите задръствания са сутрин и вечер, през деня се кара що годе нормално, та обществения транспортможе да реши проблема ако се оправи, разбира се ако и хората решат да го ползват, но това пък може да стане с други мерки ... да се надяваме че като пуснат метрото до младост малко ще се орпавят нещата, аз не съм оптимист но ....
|
| Съб Ное 08, 2008 12:46 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Тук вече си прав. Човешкия фактор оказва немалко влияние каквото и да се направи. Разправя ли са ми какво става по светофарите в Англия : хората се нареждат на поне 2-3 метра един от друг и като светне зелено цялата колона тръгва заедно. Тука като се нагъчкаме и се получава един ластик - първия тръгва а последния мръдва чак на следващото зелено. Аз съм пробвал да застана на по-голяма дистанция от предния и наистина като светне зеленото си тръгвам нормално, без да чакам предния да мръдне и така се изнасям по-бързо от кръстовището. Но това вече е до култура на водачите. И като застана така или ще се намери някой да се мушне или ще ме освиркат ...
|
| Съб Ное 08, 2008 11:51 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами това с тръгването лично според мен може да става ако си спрял и на 50 см, само дето трябва да се тръгва, а половината семоткат правейки нещо друго или просто блеейки. Според мен на повечето светофари в софия има видимост, нищо не пречи човек да се подготви за тръгване и като светне зелено вече да потегля .. да ама то това става на плусъединител, поне аз така го правя за да не вляза в някой заспал, а хората май много се притесняват да не би да си повредят тъпия съединител. При мен колата сигурно 80% от времето на престой го прекарва така,а двигателя обикновенно е на около 2000-2500 оборота ... нямам особен проблем със съединителя, верно че точно сега каляската е за ремонт на съединител, ама е от хидравликата ... има много причини, като съчетаеш това че хората блеят, със страхът да не би да си повредят колите, и страът да не би някой да ги спре или глоби, и съчетано с малоумните алгоритми на повечето светофари, сложено всичко това в тесните улички на софия ....
|
| Съб Ное 08, 2008 4:38 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|