Отговори на тема  [ 71 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Петиция против втора джамия в София 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Петиция против втора джамия в София
http://sofia.dir.bg/2008/12/03/news3689151.html

bgpetition.com/anti-islamizatzia/index.html
кликнете по един път

Сря Дек 03, 2008 8:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И защо трябва да кликаме по един път - после българина бил толерантен :) .
Това, че някой си строи джамия някъде какво ще попречи или промени на хората, дето не изповядват тая религия?
И сигурно повече от половината, дето са се подписали никога не са стъпвали в църква, но знаят че джамиите сами по себе си са много опасни :D .

Сря Дек 03, 2008 10:46 pm
Профил

Мнение 
Наистина - плиткоумна инициатива.

Сря Дек 03, 2008 11:15 pm
Профил

Мнение 
"Вържи попа та да е мирно селото" май трябва да стане "Вържи имама .....". Наистина тая надпревара в храмостроенето трябва да се озапти по някакъв начин, но не чрез подписки а чрез закон. Например броя на джамии, църкви ,синагоги и т.н. да е обвързан с броя на вярващите от съответната религия в сътветния район. Ако няма достатъчно вярващи да се допускат само малки псевдохрамчета , с по-малки размери (като параклисите например, всяка религия си има такива). Иначе всеки фанатик-паралия ще почне да си навира неговия си господ в лицето на останалите. И да се забранят всякакви мегафони, тонколони и т.н. техночудесии и да останат само традиционните атрибути. В кой Коран пише ,че на аллах трябва да му се молят със стереоуредба? То като е така що не си запишат джамиите на видео и да си ги гледат вкъщи? Католиците и те се изхитриха - някъде вместо да бият камбаната пускат електронни имитации. Абе религиозна автоматизация отвсякъде. :D

Чет Дек 04, 2008 12:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
Единственият реален резултат от такава петиция ще е, че като видят, че се говори
за тях и им расте популярността, ще почнат да строят още поне една веднага щом могат.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Дек 04, 2008 6:09 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
няма да е нищо лошо ако държавата можеше да упражнява контрол
т.е. ако вземе да се вдига шум по 5 пъти на ден над допустимите норми да санкционира нарушителите
или като някой вземе да надъхва камикадзета да го изгони от страната
защото религията е един мощен инструмент за въздействие над хората и всеки го използва за каквото намери за добре, кой за бизнес, кой за политическо влияние
аз лично ако спазват законите на страната и не пречат на околните нямам нищо против, но практиката в тази държава показва че тя не може нито да контролира нито да санкционира тези които не спазват законите затова хората са против не че не са толерантни
нормалния религиозен човек е кротък, има страх от бог, старае се да не лъже, да не краде, да не убива все не лоши неща
фанатиците са опасни във всички религии, точно те са нетолерантните

Чет Дек 04, 2008 8:39 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
....
друго няма какво да ви кажа :!:

Чет Дек 04, 2008 10:50 am
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
няма да е нищо лошо ако държавата можеше да упражнява контрол
т.е. ако вземе да се вдига шум по 5 пъти на ден над допустимите норми да санкционира нарушителите

Ако почнат да ми мучат сутрин от тъпата си джамия и да ме будят не бих търпял.
Кви религии кви глупости, аман от олигофрени - 21-ви век е, ей.

Единственият довод против петицията, дето Мухата я спомена, е да не се раздухва работата
(то друг резултат от такива петиции очевидно не може да се очаква), което само би им помогнало.

Вместо да се захванат с нещо смислено, ще строят джамии, черкви и ще отглеждат фанатизирани
бойци - за да могат после да ни пазят от тях, естествено. Да имаше как да се разрови откъде
в *крайна сметка* им идват парите за тия глупости...

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Дек 04, 2008 11:54 am
Профил WWW

Мнение 
За прозявките в 5 часа сутринта, пък и после спор няма - неприятно е. Но те ако са хитри , няма да прекаляват.

Преди мнооого години, когато СКАТ още не беше политическа телевизия, по нея вървеше едно предаване на Божидар Димитров, когото никой не може да обвини в национален нихилизъм. Предаването беше "на живо" . Един зрител му зададе следния въпрос: Какво би било, ако границите на България опираха на три морета и едва ли не всички земи на които е стъпвал български войник да бяха сега в пределите на България. Отговорът му беше горе-долу следният - не е чак толкова важна територията, колкото управлението на страната. А управлението на България е лошо. Каза го Божидар Димитров.

Това е същинският проблем. Ако управлението на България не е лошо, нямаше да има 1 милион изселили се българи от "тая територия" . Нямаше смъртността да надвишава раждаемостта. Нямаше да има 1 ДПС , а 2-3.

Тази петиция, ако я знае турския сокол, би предизвикала у него само една кратка ехидна усмивка. Представям си , как след завършване на джамията , на следващата сутрин тя ще осъмне обрисувана с пречупени кръстове. Цял ден телевизията ще ни занимава с това и ще излезе няко прествавител на ДПС и ще каже - в България има нужда от движение за права и свободи. Редиците ще се стегнат. Това не е пътят.
И още нещо - за еничарите. Йордан Цонев, оная кукла , дето отговаря за поливането и трябвало да се подплаква след работа ,щото миришела, Ирена Кръстева и синът и Делян Пеевски още много знайни и незнайни българи. По-скоро алчини и лакоми отколкото българи. Една от версиите за самоубийството на Ахмед Емин беше, че Йордан Цонев го нарекъл предател пред Ахмед Доган. И аз нямам какво да кажа след този факт.

Далеч по-полезни биха петиции и демонстрации срещу правителството, срещу организираната системата за кражби, срещу безочието на управляващите след наказателната санкция на ЕК. Ама не: " Ние това си го знаем, то и ако на мене се беше паднало и аз щях да взимам, ама виж - джамията ще се вижда отдалече".
Aко така продължаваме, след 20 години във всеки квартал на София ще има джамии въпреки петицийките срещу тях по форумите.

Чет Дек 04, 2008 1:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами аз и друг път съм ви питал и пак ще ви питам - не забелязвате ли, че винаги когато страната е изправена пред много сериозни проблеми и скандали, винаги се намира някой да изкара не толкоз важен етнически скандал и да отнеме напрежението от истинския проблем? Предишния път беше оня дето се гръмна. Сега е джамията и някакъв козел дето тъпия ни президент бил гръмнал.

Абе утре може да обявим банкрут на държавата, джамията и козела ли са по важни?

Тая джамия е скандал изкаран точно за да се извлекат дивиденти от самата новина. Не го ли схващате? Дрънка се по тънката струна на Ганьовския нихилизъм. И целта е да не се занимава Ганьо със съдраните си гащи, а с турските фундаменталисти.

Като не ви кефи джамията - изчакайте да я построят - после плащате на някоя тъпоглава мутра 100 000лв. и няма джамия.

Чет Дек 04, 2008 2:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
А бе не е отвличане на вниманието, примерно в Турция, където официалната религия е исляма, няма такива религиозни комплекси, обаче в България ще има. Че от къде на къде ? И кой има и кой няма религиозна търпимост ? Че в последните години само джамии се строят, значи имаме религиозна търпимост, обаче да отидат на пъпа на София да ми строят минарета, май май нямат към нас религиозна търпимост. И проблема не е в това, ако вземат българските мюсюлмани да си построят джамия, проблема е че се строи с пари на фундаменталиски организации, чиято цел е да има промиване на мозъци в България и да се подгрява етническо напрежение. Най-интересното е, че някои от тези организации са забранени в Турция, обаче йок, ние ще бъдем толерантни, към кого ? и защо ? Значи Турция е избила/изгонила след младотурския преврат милиони християни от пределите на държавата - арменци, гърци, българи, само защото са изповядвали друга вяра, в Ирак, Сирия, Йордания, ОАЕ и други арабски държави и в момента има гонения срещу християните, а храмовете им се рушат, и същите тия организации рушащи християнските храмове ще строят ислямски храм на сред центъра на София. Каква религиозна търпимост, какви 5 леФа ? Който иска такива храмови комплекси да отиде да си ги строи в Саудитска Арабия, Иран, Пакистан, там където ще има религиозна търпимост към такива строежи. Останалото е да си мълчим и да робуваме на принципа колкот повече мърдаш, толкова повече ти влиза ! Какво като фалира държавата ? Близо 500г. сме били без държава и пак сме оцеляли. И вместо да спорите за глупости, нашибайте довечера жената, правете лапета, и след 20г. никой няма да се сети да строи джамии в София....

Чет Дек 04, 2008 6:56 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
Абе има полза от такива петиции, аз не бях се замислял, сега виждам, че: "От 1989 г. до края на 2007 г. са построени общо 323 джамии"
Тия хора здраво се бетонират, що не отидат в Атина да строят, или в Скопие, Белград?
Фереджетата и шалварите вече и в Турция ги забраниха, ние още май не сме, във Вузовете.

В случая предпочитам да съм от страната на нетолерантните, и след години съвестта ми ще е по-чиста.

Чет Дек 04, 2008 8:02 pm
Профил

Мнение 
¶ написа:
А бе не е отвличане на вниманието, примерно в Турция, където официалната религия е исляма, няма такива религиозни комплекси, обаче в България ще има.

В Истамбул съм виждал джамии на 10-20 метра една от друга. Дали всички се ползват - едва ли. Който има пари , може да си построи джамия, където си поиска. Обясниха ми , че няма много ограничения за тия мераци.
Проблемът, който засегнах засяга същността така, че да няма много мераклии да посещават джамията.

Чет Дек 04, 2008 8:27 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Колеги, не можах да се въздържа да не добавя и аз нещо.

Първо, не искам да нападам никого. Мир, братя :)

Не мога да разбера поради що съществува такава нетолерантност у някои хора като цяло (в моя офис също се случва да спорим по темата). Понякога чак намирисва и на расизъм.
Аз нямам нищо против да има втора джамия - в България има достатъчно турци. И честно казано впечатленията ми от контактите ми с тях (като цяло) са много добри. Аз от турци лошо не съм видял. Иначе, то гнило има сред всички нации.
Често ми опонират, че Имамът видиш ли много бил викал, пък ние не сме длъжни да го слушаме. Добре, имам два въпроса - 1) колко души реално ги е дразнило викането на Имама? честно? (а колко от тях са влизали в джамия някога?) и 2) аз като не съм вярващ (да не се бърка с незачитане на религиите и с неуважение към вярващите !!! ), да не би да съм длъжен да слушам биенето на нашите камбани, пък били те и по-мелодични?
За да не ви карам да четете дълго и отегчително ще споделя само някои прости впечатления:
Бил съм в Истанбул (@sthx - да, пише се с Н). По време на рамазана.
- Първо, градът е много по-чист от София. Да, точно така. София е пъти по-мръсна от ориента.
- Второ, по улиците такова свирене с клаксони, каквото има в нашата мила столица, просто не съществува! Шофьорите са много по-толерантни. И не се правят на тарикати да карат по трамвайната линия. А да се сравняват двата града по натовареност е немислимо - Истанбул е огромен град и май беше към 170км дълъг.
- Трето, по отношение на джамиите и вярата: в джамиите се спазва много добра хигиена - навсякъде отвън има чешми и безплатни!!! тоалетни (на който му се е налагала подобна нужда в центъра на столицата Българска - вероятно е усетил, че да се опикае не е много трудно). В джамиите всички се събуват, а вътре има чисти килими. Мое лично мнение (и не искам да го налагам) е, че не е никак християнско нашите църкви да се кичат в злато - поне в библията пише, че Господ се е родил беден. Освен това, реденето на монети около нашите икони също не е по правилата - това е езически обичай. Да се върна на джамиите. Та, по времето на рамазана пред големите джамии в Истанбул, общината поставя едни шатри, където има безплатен медицински пункт и... шатри, в които хранят безплатно бедните (и никой не те проверява дали си беден). И това го правят безплатно в продължение на цял месец!
- Четвърто. Истанбулската община плаща тока и разходите на нашата християнска православна църква Св. Стефан, която е уникална с това, че е желязна (май бяха само две такива църкви в света) и за която от отдавна са обявени дарителски кампании от Българска страна, от които средствата отиват незнайно къде.

Поздрави

Вто Дек 23, 2008 10:56 am
Профил

Мнение MMM
Ако питаш мене ни едните ни другите трябва да ги има, на хората им трябва чиста и нерелигиозна раса.
Всички религии трябва да бъдат строго забранени със строги закони за 10хил години докато хората влязат в крак и ако след 10хил години пак има тайно вярващи да се удължи срока за забраната за още толкова. :twisted:
Какво е допринесла религията за човечеството:
1. Войни на религиозна основа.
2. Изоставане на науката заради задържащото влияние на религията със 100тици години ако не са и хиляди.
3. Изкривяване на съзнанието на хората от реалните проблеми и навличането им на проблеми от несъществуващо естество водещо до реални проблеми (много хора се самоубиват заради някакви извратени религии и вярвания, мормонските истории и т.н.)
..........
..........
..........
1001 ....

Вероятно са повече от 1001 проблема свързани с религията да бъде изличена от съзнанието на хората :evil:
Та една измислена църква на разни турци стига, остава още една да цвъкнат и направо вече трябва да сменят името на държавата. Да фанатизират и част от малкото българи дето са останали :evil:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Дек 23, 2008 11:27 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 71 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща