|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:40 am
| Автор |
Съобщение |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
 Национален Протест
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Сря Яну 07, 2009 8:13 pm |
|
 |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
ква е тая жалка седеращина?
|
| Сря Яну 07, 2009 9:29 pm |
|
 |
|
jijo
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Юли 07, 2005 7:49 pm Мнения: 38 Местоположение: София
|
Мдам, пак ще има малко скандирания, някой друг набит, малко арестувани и това е. Толкова сме зле, че и един свестен протест не можем да направим. До към обяд ще са се разотишли всички. Интересно ми е какви са очакванията на протестиращите и какви са намеренията на политиците.
|
| Сря Яну 07, 2009 9:41 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 Re: Национален Протест
Я обясни какво ще искаме с този протест, какви са неговите цели и какво трябва да се постигне.
Защото аз и сега мога да изляза да протестиран срещу газовата криза, но ще ми се смеят....
Нека като техничари да уважаваме причинно-следствените връзки:
- протестирам срещу:
1...............
2...............
3...............
- искам да стане:.................. да се случи:..........
- резултата от това ще е: ...................................
Иначе с лозунга: "Хайде да ходим да се навикаме" вече не се получава, не сме 91г.
Така че, дай конкретиката и да я обсъдим.
|
| Сря Яну 07, 2009 10:23 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тоя филм май сме го гледали повече пъти и от "на всеки километър"...
верно, 91-ва имаше очакване за промяна. мнозина по детински искаха нещата да се променят за по-добро. даже мъкнеха на раменете си и децата по митинзите...
вече децата се ожениха, хората овесиха носове отдавна, някой даже ги заровихме. но не вярвам на някой да му е останала и капчица Вяра.
днешното ежедневие по нищо не се различава от предишното. което пък не се различава от оп-предишното, кето пък не се различава от по-по-по-предишното и т.н.
ама какво да се прави - такъв е света от хиляди години. карнавално шевствие.
всеки трябва да си намери мястото в карнавала. ако има късмет - може да изтанцува някой танц в компанията на приятна дама.
|
| Сря Яну 07, 2009 10:40 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Не е тъй, Дедо! Сегашните хванаха мазоли на дупята и сланина под гушката. Според мен една промяна все ще е от полза щото по-зле от това...
А от едновремешното скачане имаше полза която постепенно изчезна като спря скачането.
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Чет Яну 08, 2009 4:19 am |
|
 |
|
zaphod
|
по-зле от това какво? ей затова наглата сган трябва да се бичува, защото колкото повече плюскане има, толкова повече вой надига и толкова по "нетърпимо" и се вижда положението.
станишев се справя много добре като за демократично избран управник, и макар ляв социалист, води най-малко лява политика от почти всички премиери до сега. колкото и да реват седерасчетата, икономиката е на най-високото си ниво от цялата демокрация насам, а убеден съм и не само от демокрацията.
|
| Чет Яну 08, 2009 10:16 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
За съжаление Дедо е прав. Желанието за промяна вече хич не се наблюдава. Всъщност желание има, ама никой не му се занимава с промяната, ако може ей тъй сама да дойде....
А тя няма да дойде. И лошото е че като се завъртим по спиралата - по зле става, повече свежа кръв напуска страната, още по малко желание за промяна, още по зле става...
И така докато тук останат само мангали, старци, мутри и обслужващите ги чиновници. А и zaphod, който тогава ще се намира в перфектната за него среда.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 08, 2009 11:54 am |
|
 |
|
lz
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
При честота на протестите 10+ години нищо няма да се промени и от такива протести има малко смисъл.
Хората трябва да са на улицата при всеки гаф на парламента, правителството или някой министър. Но това в България няма как да се случи защото българина е свигнал да си седи в кръчмата и да псува на чашка ракийка и някой друг да му върши работата
Аз ще отида на протеста но не възлагам някакви надежди за промяна. Докато няма промяна на избирателния закон и закона за референдумите нищо в тази страна няма да се промени. Остава нещо да се промени в главите на всички нас, ама съм скептичен по този въпрос.
_________________ LZ
|
| Чет Яну 08, 2009 12:30 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Всъщност историята не помни истинска промяна на властта в резултат на протести.
Обществото еволюира бавно - е, протестите ускоряват малко може би, но скоростта е
много ниска за индивида, та реално да го касае такава промяна.... (касае вида).
Резки големи промени стават само със сила - не винаги за добро и не винаги за зло.
Понякога дори стават и без (много) външна сила (Кастро в Куба например).
"Народът" се сеща масово за сила само когато огладнее истински - и тук
и другаде. Дано не огладняват, че нищо добро не ни чака от такова нещо (френската
революция може и да е добро събитие в исторически план ама за съвременниците
си е била бая кървава гадост). А да дойде някой и да свърши работата - ми
може да си се надяваме само, поддържането на *тая* надежда е една от ключовите
задачи на пропагандата... Надеждата, разбира се, е съвсем празна - кой ще дойде.
Но докато я има, всичко ще си стои мирно и кротко и полуумряло, каквото си
е сега.
Е, далеч по-добре от това, което му се ще на Зейфод, разбира се. Май не бях
виждал омраза към чуждия стремеж към свобода в *толкова* изчистен вид като при него....  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Яну 08, 2009 1:17 pm |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Всички сте прави! Аз също не мисля. че този протест (ако изобщо стане протест) може да промени много. Просто исках да го коментираме.
Според мен, за да не се получи един истински протест с някакъв резултат от него, основната причина (или поне една от тях) са медиите. Мда, имам чувството, че всички те работят в услуга на управяващите. Да, има медии, които 'плюят' по управляващите, но по този начин им правят много голяма услуга, защото хората се разтоварват от негативните емоции по този начин и се успокояват. Да, това помага на Българина 'търпи' по-дълго.
Друг е въпросът, че за да стане истински протест, трябва да излезе доста голяма част от населението. А това може би не става от страх. Страх, че може да им изпратят танковете... и после пак ще са си същите управляващи.
|
| Чет Яну 08, 2009 1:53 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Глупости нищо общо със страх няма. Аз поне не познавам човек който да го е страх да иде да протестира.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 08, 2009 2:51 pm |
|
 |
|
nickich
|
...ами какво е тогава?
|
| Чет Яну 08, 2009 3:08 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
|
nickich като чета какво си написал имам чувството,че не си бил в България от мнооого години.Какви страхове, какви танкове....
Много ясно,че медиите представят факти и събития по начин изгоден за едни или други,това навсякъде го има.Но ако не могат хората сами да анализират и да си вадят изводи от чутото и видяното,а да приемат всичко на готово смляно и поднесено в техните умове от някъде си.Какво могат да направят тези хора за себе си?Как могат да си помогнат?Изпъчил се някой пред тях говори им как щял да оправи това и онова,как при него няма да е като при онези другите и изведнъж-Чудо!;Спасени сме!Това е мечтания месия който ще ни поведе към светлото бъдеще.И като дойде неговото време филма почва отначало.
Това е единия тип българин,не мисли,вярва на всичко което му кажат и действа първосигнално като животно.Ама българите сме най-учените,хитрите и от всичко разбираме...
Другия тип е песимиста който не вярва,че той може нещо да промени,но за сметка на това той всичко разбира храни с псувни който се появи по телевизора,изнервя се и си сипва още една ракийка.Има и един друг вид хора които не ги интересува кой е на власт и какво е обещал,бачкат здраво,разчитат и вярват само на себе си и приятелите си,вярват,че бъдещето им зависи от тях самите,а не от някой друг.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Чет Яну 08, 2009 3:22 pm |
|
 |
|
lz
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
Няма никакъв страх!
Проблема на българина е, че ако протеста е сутринта и той отиде ще му изстине кафенцето, а ако е вечерта ще му се стопли ракийката. Така, че той си седи при кафето и ракийката и чака някой друг да свърши работата.
_________________ LZ
|
| Чет Яну 08, 2009 7:05 pm |
|
|