Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Проблем със звука 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Проблем със звука
Здравейте,
Имам много странен проблен със един комп.Звуковата карта е СMedia8338.След като инсталирам Неро видео
файловете които съм записал с цифровият апарат нямат звук.филмите си бачкат без проблем.Възможно ли е да е от драйверите на звуковата карта защото има драйвери за 98 няма за ХП и аз я лъжа със един ИНИ фаил за да работи.

Вто Яну 13, 2009 8:40 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
по-скоро на липсващ кодек ми мяза.

Вто Яну 13, 2009 9:50 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Проблем със звука
batio написа:
Здравейте,
Имам много странен проблен със един комп.Звуковата карта е СMedia8338.След като инсталирам Неро видео
файловете които съм записал с цифровият апарат нямат звук.филмите си бачкат без проблем.Възможно ли е да е от драйверите на звуковата карта защото има драйвери за 98 няма за ХП и аз я лъжа със един ИНИ фаил за да работи.

А цифровия апарат има ли си звук ? Щото съм виждал такива екземпляри, записват видео без звук...

Вто Яну 13, 2009 5:31 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Най-добрият кодек пак напоследък е СССР - http://www.cccp-project.net . А за преглед какво е видеото/звука от GSpot по-добро няма - http://gspot.headbands.com
Edit: за драйвера виж тук: http://forum.ru-board.com/topic.cgi?for ... 5&start=40 , 7-то мнение.

Сря Яну 14, 2009 12:12 am
Профил

Мнение 
Благодаря на всички отзовали се но пак не мога да се справя.
Драйвера който е описан във форума и аз него съм използвал.
Апарата записва си със звук.Всичко се прецаква след като инсталирам Неро.
Пробвах и със СССР кодека но пак същата работа.Днес инсталирах WinOnCD.
Ще пробвам да бачкам с него.

Сря Яну 14, 2009 9:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бре Батъо, ти на Windows Media Player ли караш още? Най-вече той се сбърква. То там си има някакъв ред по подразбиране (така и не го разучих) ама трябва да направиш обратното: първо Nero и после СССР. Освен това в СССР си е включен Media Player Classic и на него би трябвало да се възпроизвежда повечето дори при сбръчкани кодеци. Още по-добър е VLC media player - http://www.videolan.org обаче е леко по-сложен за употреба.

А що не публикуваш няколкосекундно видео - око да види, ръка да пипне.

Edit: WinOnCD не беше ли нещо мнооого древно? Я не си играй с него, дори да ти помогне ще е случайно. А каква версия на Nero инсталираш?

Сря Яну 14, 2009 10:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Мисля ,че при инсталацията на новите версий на NERO
питаше дали да пререгистрира разширенията на повечето видео и повечето изображения, картинки
за да се възпроизвеждат с неро плеари и неро подобни програми за изображения.
Ако забраниш си спасен, но пропуснеш ли всичкото що завършва на mp.. .mpeg.. .avi .div .dv .jpg .gif ........
започва да се отваря с неро плеара. Опитай ръчно да преправиш програмите под подразбиране за отварянето им.
Ставаше от My Comuter->Tools->Folder Optins ->File Tipes
Като познаеш разширението което ползва
Цитат:
цифровият апарат

Ще видиш какво се е забозило. Иначе според мен драйверите са нужни за да се конектнеш с апаратчето и да влезеш в файловата му система, и да свалиш каквото си снимал, от тук натам са плеари кодеци ... и други неща дето не ги разбирам.

Сря Яну 14, 2009 11:00 pm
Профил

Мнение 
Използвам BS.Player.Няма значение кой плеър използвам просто тези клипчета които правя със апарата нямат звук.След деинсталация на Неро звука си тръгва.А пък филмите си бачкат без проблем.Версията на Неро е 6...
Един приятел ми даде и лицензиран неро и със него пак същото.
bongo-bongo: Сега съм с K Lite Codec.Да ги махна ли тях.Довечера ще пробвам първо да сложа Неро и после СССР.

Чет Яну 15, 2009 8:19 am
Профил
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Истината е в по-старото Неро. Върнете си я до версия 6.нещо-си и няма да имате проблеми. И аз имам дертове със седма и нагоре, каквито нямам с шестица на едни и същи машини. А така или иначе вършат едно и също. ;)

Чет Яну 15, 2009 11:11 am
Профил
Аватар

Мнение 
Преди монтаж на нов кодек пак трябва да се деинсталира стария. СССР разпознава автоматично К-Лайт ама ти си вържи гащите. Мисля, че обратния ред на инсталация ще помогне, явно Нерото набутва някви кодеци или рендери които са стари и не могат да се справят. Трудно е за обяснение на човек дето не му е работа, пък и аз, че ми беше работа, не съм спец по тия подробности.

Optron, не съм съгласен с теб. Вярно, че Неро 6 бе последното без излишни "екстри" но беше бъгаво по отношение на A/V обработката. С ъпдейтванията положението със звукообработката се подобри но видеообработката си остана кофти дори и в първите версии на Неро 7. Именно това ме отказа да си играя с него. След последните ъпдейтвания на Неро 7 не забелязах някакви проблеми, Неро 8 (то май и 9 излезе) сигурно ще са още по-добри ама мен 7 ме задоволява: не съм направил пълна инсталация, ползвам го само за запис и е много по-удобно от 6. За мултимедията си имам повече от достатъчно програми.

Edit: Батъо, BS Player може да е симпатичен но спецовете не го хвалят. Аз съм го пробвал понякога и не ми е правил впечатление. Сега се порових и май разбрах защо: в него няма почти нищо вградено и в общи линии има същите възможности (ако не и по-малки) от Windows M. Pl. Т.е. ако се сбръчка нещо в системата сбръчква се и плеъра. На теб целта ти е да оправиш системата ама ако не стане - ползвай другите плеъри. За окончателен тест пробвай mplayer2.exe който е в C:\Program Files\Windows Media Player .

Чет Яну 15, 2009 6:50 pm
Профил

Мнение 
Бонго, Неро е за записване на дискове. Аз и оттам не разчитам на нея за каквито и да е обработки на мултимедийни потоци - за такива цели ползвам други програми. И затова си нямам проблеми със шестицата и до ден днешен. ;) Това, че решили да добавят разни плугини за обработка на звук и видео не ме топли - наясно съм, че нямат опит в това.

Пет Яну 16, 2009 2:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]