Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
SD/MMC->SPI->FAT16/32 и всичко това на PIC 
Автор Съобщение
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение SD/MMC->SPI->FAT16/32 и всичко това на PIC
Сега очаквам поне 3-4-ма да кажат защо на пик (те са само за мигащи лампички на коледна окраса), ами на такъв съм написал останалата част от проекта си и не ми се мигрира точно сега на друго процесорче, освен това ми попаднаха 6 броя 18F6722 и с такива разполагам. От предни теми може да видите, че си играх с GPS модул и сега идеята ми е да го направя логър. До момента съм го закачил към един дисплей с контролер на хитачи и там ми изписва координатите, планирам да има меню и да се избират и други екстри като надморска височина която ще си смята, точно време (час, ден, месец година и т.н.), изминато разстояние, скорост...... и накрая дойде момента с логъра исках да е на флашка, ама няма смисъл сякаш излишно ще си усложня живота. На SD/MMC карта ще се пише по-лесно. В нета и във форума намерих няколко библиотеки за контрол на карта, но ако някой е писал такава за пик процесор ще се радвам да я сподели. В противен случай аз ще споделя моята като я пренапиша :lol: Предварително благодаря на отзовалите се...

Нед Яну 18, 2009 9:25 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение 
не знам какъв компилатор ползваш, но със CCS си вътвят готови примери - fat.c и mmcsd.c

Нед Яну 18, 2009 9:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
CCS_PCWH_4.038 странно там намерих много библиотеки в еxample папката, но изброените от теб ги нямаше. Ще ги потърся мерси :)

ЕДИТ: Сега намерих 4.057 и 4.084 и ги тегля може дам да ги има...

Нед Яну 18, 2009 10:06 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Здравей, ето в този форум http://www.ccsinfo.com/forum/index.php в раздела Code Library има готови билбиотеки за поддръжка на карти и ФАТ32.

Пон Яну 19, 2009 12:31 am
Профил

Мнение 
потърси в папка \PICC\drivers

Пон Яну 19, 2009 12:45 am
Профил
Аватар

Мнение 
Мерси на писалите по темата бяхте полезни :) Справих се, само да кажа, че ТОВА свързване също работи. Тук в форума бях чел пост на juzisound от ТАЗИ тема където се ползваха ценерови диоди и щях да опра до неговото, но и другото работи. А за захранването от 3,3V може да се ползва 78l33 или с два,три диода да се смъкне от 5V (и това го видях някъде) и т.н. начини много идеята беше за свързването на самия 3,3V SPI :)

Пет Яну 23, 2009 3:11 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]