Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Биг Брадър по Гугълски 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Биг Брадър по Гугълски
http://money.ibox.bg/news/id_246205155

Чет Фев 05, 2009 2:06 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
това е много яко!
1. потъпква човешките права, а всяко потъпкване на човешки права кефи
2. наистина може да си следиш деца, кола жена и други собствености.

Чет Фев 05, 2009 11:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
това е много яко!

За сега е доброволно, така че тая точка отпада :)

Пет Фев 06, 2009 2:10 am
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
zaphod написа:
това е много яко!

нищо не разбираш от хуманизъм и възвишени ценности, срамота. човешките права са Висша Етична Концепция и свободната воля няма много общо с потъпкването им. съгласно болните представи на нашите духовно възвисени събратя, правата ти могат да бъдат потъпкани и със твое съгласие, например ако се съгласиш да си продадеш бъбрек. всеки правоверен етик ще се ти обясни (с леко треперещ от възмушение глас), че продажбата на органи е нарушаване на правата на човек в особено тежка форма. или пък наемането на деца на работа. във почти всяка държава има закони забраняващи такова нещо, макар че много бездомни деца с радост биха побачкали за да изкарат някой лев. експлоатацията им обаче нарушава техните права и затова не може.
та една система за следене силно мирише на потъпкване на човешките права и това няма как да не зарадва ортодоксален мракобес като мене. :D
освен това както виждаш автора на статията е сложил думата доброволна в кавички, което красноречиво подкрепя по-горе изложената от мен теза :D :D
:idea: аве, къде мога да си купя тениска с лика на аятолах хумейни?

Пет Фев 06, 2009 10:26 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
zaphod написа:
...

аз имам !

дай адрес за доставка (фрее е) :)

Пет Фев 06, 2009 10:32 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
това е много яко!

2. наистина може да си следиш деца, кола жена и други собствености.

Ако наистина смяташ жената за собственост.... е, това може да обясни защо изглеждаш така, както на картинката :)

Пет Фев 06, 2009 12:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
Реконструктор написа:
zaphod написа:
това е много яко!

нищо не разбираш от хуманизъм и възвишени ценности, срамота. човешките права са Висша Етична Концепция и свободната воля няма много общо с потъпкването им. съгласно болните представи на нашите духовно възвисени събратя, правата ти могат да бъдат потъпкани и със твое съгласие, например ако се съгласиш да си продадеш бъбрек. всеки правоверен етик ще се ти обясни (с леко треперещ от възмушение глас), че продажбата на органи е нарушаване на правата на човек в особено тежка форма. или пък наемането на деца на работа. във почти всяка държава има закони забраняващи такова нещо, макар че много бездомни деца с радост биха побачкали за да изкарат някой лев. експлоатацията им обаче нарушава техните права и затова не може.
та една система за следене силно мирише на потъпкване на човешките права и това няма как да не зарадва ортодоксален мракобес като мене. :D
освен това както виждаш автора на статията е сложил думата доброволна в кавички, което красноречиво подкрепя по-горе изложената от мен теза :D :D

Habeas corpus - това изчерпва човешките права 100%
С концепцията за човешките права се злоупотребява откакто е формулирана.
От системната злоупотраба думите, свързани с идеята вече нищо не значат, и са чудесно средство за безсмислени псевдологически упражнения.
Разбира се, и за всевъзможни манипулации от страна на неосъществените робовладелци.

Пет Фев 06, 2009 1:27 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
eeee, малко е прекалено "жунализирано"

самата технология на гугъл е доста гугъл-ориентирана - върви само с техен софтуер (и май само с техен хардуер).
разчитат на CellID и познанията им за местата на клетките. с малко (техен) софтуер успяват да направят някаква триангулация, която по принцип не може да е съвсем точна.
например, аз на вилата се закачам към една клетка която е буквално през 9 планини... на отсрещния баир на стара планина.
нашта държава още я няма в списъка им. явно се чудят как да съпоставят официалната информация с реалната. и не е за чудене - ние си нямаме читав класификатор на населените места.

е, има и вариант с GPS, ма там си е ясно как става.

всичкия кеф е за сметка на клиента, разбира се:
Цитат:
Note: Continuous location sharing uses a lot of data. An unlimited data plan is strongly recommended before using this feature.

у нашенско няма таквоз животно като "unlimited data plan". феодалите яко доят кравата и не искар да пускат цицката. да не говорим, че на доста места в страната стабилна даннова комуникация е все още в бъдеще време.

да им се чуди човек на гугъл кога ще направят гугъл-крава и гугъл-бургер...
както са тръгнали да си правят собстен телефон със собствен ОС и собствен браузър, ще задминат М$
не им стига, че са индексирали целия свят (евала), а сега да ни индексират и де сме ходили.
и като напишеш следващия път "бира+кебапче" да ти покава на първо място кръчмата, дето си кръшкал последния път.
малко прекаляват (според мен).

а за следенето... ми нищо ново.
мобилните оператори в много държави са задължени да пазят хендовърите на всичките си клиенти поне по година назад.
е, може да се злоупотребява с информацията, но са единични случаите. информацията си седи при операторите и се предоставя само по сложен ред.
съвсем друго е, когато тази информация е собственост на глобална частна компания.

то, верно бъдещетето е на поведенческото консултиране (и манипулиране), да видим докъде ще стигнат нещата.
филма "бразилия" от преди 25г вече не е май чак такава фантастика :-$

Пет Фев 06, 2009 2:03 pm
Профил
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Аз затова не си купувам скъпи телефони. :P
Като иска да ме следи някой, да се спасява сам! ;) Хората, на които държа, уведомявам своевременно къде съм и къде ще съм. 8)

Пет Фев 06, 2009 2:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Нема лошо :) :)
Важно е да се знае, че тази възможност е достъпна.
Ако искаш да се скриеш - просто си изключи мобилния. А до ги видим тогава!!! 8)

Пет Фев 06, 2009 4:08 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
И аз таки си мислих @Syrius-B докато не звънна reminder на изключения ми телефон...
А има телефони на които и батерията им не можеш да извадиш :?

Нед Фев 08, 2009 1:44 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ами правиш един Фарадеев кафез от алуминиево фолио и си в невидим ;)

Нед Фев 08, 2009 3:27 pm
Профил

Мнение 
HCL написа:
И аз таки си мислих @Syrius-B докато не звънна reminder на изключения ми телефон...
А има телефони на които и батерията им не можеш да извадиш :?
Айде, пак ще закопаем темата с конспирацията по телефоните ...
Моя телефон пък не звъни, когато е изключен. А ако се сещате и компютрите имат часовник за включване. ;) И те не се изключват напълно, когато ги търн офнеш. А на всичкото отгоре имат и батерии. А сега де ... !?
Зарежи!

Пон Фев 09, 2009 12:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
Относно телефоните - там най-голямата конспирация е че могат да те подслушват чрез тях.

И реално технически е възможно - не е проблем да се прати команда който да включи телефона на "разговор" без да има видими външни белези (светлина, звън, менюта и пр.). И така докато си правиш ти бизнес заговора, телефона в джоба ти снася информация където трябва :)

Всичко е въпрос на фирмуер :) Въпроса кой пройзовдител би си рискувал реномето да го направи, но технически е възможно.

В един руски сайт гледах нокии за продан точно с подобен хак. Купуваш на жена ти или на бизнес партньора подаръче и....

Пон Фев 09, 2009 4:00 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
А хакването може да стане и през блутуча с безплатно свалени програми от нета.
Още плача за предния ми Ериксон със зеленото екранче, не че сегашния ми дъртак има туч. От създаването на туча се изхабиха тонове мастило да описват несигурността му, преди около година дори туземската ТВ дни наред демонстрираше колко лесно е да се хакне дори изключен JSM ама на големите им е ... - те пари са дали за технологията. Благословена да е кризата им!

Речник: "туч" е чугунен диск за печка с твърдо гориво който запушва отвор отгоре - за тенджера или вкарване на дърва.

Пон Фев 09, 2009 10:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 15 мнения ]