| Автор |
Съобщение |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
 Microchip купили HI-TECH
|
| Вто Мар 10, 2009 1:33 pm |
|
 |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Тия пък кои трябва да са, дето са ги купили.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Мар 10, 2009 2:34 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не е важно кого, а че купуват
Щото други се продават, пък няма кой да ги купи 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 10, 2009 2:56 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Аха, то всъщност очевидно де - щом купуват в момента значи са наистина в добро
здраве - ама аз се чудех кои са пък тия хай-тек дето не ги знам, та не обърнах
внимание на същината  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Мар 10, 2009 3:02 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Производител на компилатори. Като IAR, но малко по-неизвестни 
|
| Вто Мар 10, 2009 3:43 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
И с ниво чисто ТНТМ. Дървениика отвсякъде.
Вероятно мокрочип се чудят де да дянат паричките на Гордите Пикоборци  :):)
|
| Вто Мар 10, 2009 4:13 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Днес купиха HI-TECH, утре IAR, в други ден ARM, малко време им остана, който е разчитал на криви платформи да му мисли  След края на кризата ще останат Freescale, Texas, Intel, Renesas и Microchip. Всичко останало ще го завлече мътната вода. Това му е хубавото на кризите, изчиства плявата от пазара.
Компилатора на HI-TECH не е лош, генерира добър код, Microchip ще го пооправят и ще го използват най-вероятно само за малките серии, за 24/30/33/32 GCC-то си е черешката на сладоледа. Между другото, Microchip предлагат и сорс кода на GCC-то, някой да е пробвал случайно да го компилира от сорсовете ? Така може да се премахне ограничението за оптимизацията след първите 60 дни, пък може и за други OS да се компилира.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Мар 10, 2009 4:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Не е толкова лош HITECH-а мен лично не ми допадна, но иначе прави добър код, доста хора пишат на него, реално това май беше един от първите читави компилатори за пикли.
|
| Вто Мар 10, 2009 5:43 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
По време на криза некадърниците не винаги оцеляват.  В добри времена има хляб за всички. Тогава маркетинговите трикове са ефективни. Ще видим след някое време
Пирев позагледай се малко какви ги върши Hi-Tech за 18 ка на малко по сложно изразяване. Особенно функция в която се работи с няколко поинтера. Необходимо е да разлагаш по сложните изрази на части за да се компилира вярно. Дръвце си е и толкоз.
За PIC24 народа разправя че е най бъгавия от всичко. Руснаците го обичат Hi-Tech но точно от там са отзивите за бъгавата работа с PIC24. Аз лично не съм копал.
|
| Вто Мар 10, 2009 5:51 pm |
|
 |
|
¶
|
Направил си голяма грешка ако си пробвал да работиш на PIC24 с HI-TECH  HI-TECH става само за 16-та серия PIC, за 18-та си има MCC18, а за 24 и нагоре си има GCC като слънце, при това за без пари, без краци и сер. номера.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Мар 10, 2009 6:14 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Интересно, HI-TECH принципно имаха май компилатори не само за ПИК... вече не ги виждам нещо 
|
| Вто Мар 10, 2009 7:01 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
GCC трябва да го опаковат в нещо по-човешко... не мога да си представя как един пикоборец тръгва да използва рекурсив мейк примерно 
|
| Вто Мар 10, 2009 7:23 pm |
|
 |
|
¶
|
Ми глупаво е да не можеш да си го представиш 
|
| Вто Мар 10, 2009 7:24 pm |
|
 |
|
tcsa35
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Ное 10, 2004 4:03 pm Мнения: 111 Местоположение: София
|
До колкото си спомням HI-TECH IDE-то май е базирано на Eclipse така, че ще е интересно да видим какво ще стане.
|
| Сря Мар 11, 2009 10:53 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Това GCC е голяма идиотия.  Един писал друг мазал и трети го доразмазал...
Пробвах един път едно такова и не повтарям.
Документация никаква... Компилатора два пъти не компилираше едно и също...
И какво ли още не...
Нещото за което го изхвърлих беше компилирам един проект и всичко добре. Работи си без проблем.
Да ама два дни по късно ъпдейтвам компилатора и компилирам същия проект без да променям в него нищо. Резултата беше плачевен. Не иска да се компилира щото имало грешки(интересно как старата версия не ги забелязваше и компилираше). Поправих му "грешките" за които ревеше и о чудо компилира, само дето няма тръгване после... И до там ми беше търпението с това чудо на индийската мисъл...
|
| Сря Мар 11, 2009 3:37 pm |
|
|