|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:39 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
За осцилоскопите в електронинвест
| Автор |
Съобщение |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
 За осцилоскопите в електронинвест
Гледам в каталога на електронинвест има голям набор от разни китайски цифрови осцилоскопи и то на добри цени (около 1000лв).
Някой има ли впечатление от RIGOL, GW Instek, Hameg, Wens
Сравнение правим с TDS1002B да речем.
Трябва ни нещо от тоя клас и много се чудя...
|
| Пон Мар 16, 2009 6:09 pm |
|
 |
|
sthx
|
 Re: За осцилоскопите в електронинвест
Ползвам Instek. Върши ми работа. Дразнят ме някои недоизпипани неща в софтуера, но и едва ли може да се намери нещо идеално. В сравнение с TDS серията има повече памет и повечко функции и вероятно синхронизацията му е по калпава спрямо тектроникса. Затова под цифровия имам един аналогов тектроникс, та да не стават много грешки. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Мар 16, 2009 6:26 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
[quote поговорка]Това, което виждаш, зависи от това, къде си застанал[/quote]
перефразирано - ако искаш да виждаш надалече - качи се на високо...
много зависи какво искаш да гледаш със скопа. когато бях студент хамега ми се виждаше супер скоп, защото в къщи имах Н313 и трудно мерех неща дори на 1MHz. но дори кьоравия скоп беше 100 пъти по-добър от TTL сондата, която си бях издялкал. сега за хамег си мисля като за екзотично германско творение, което служи по-скоро за литературна справка (нещо като вартбург) - знам, че се е произвеждало, карал съм няколко пъти такова животно, но нито съм си купувал, нито съм му във фен клуба. за чисто китайските трески няма да споменавам изобщо.
скопа е малко като каручката - всяка ще те придвижи от точка А то точка Б. за различно време, с различен комфорт и на различна цена. трябва да си изясниш за себе си какво искаш и тогава да потърсиш скоп, дето да ти пасне (по джоба)
|
| Пон Мар 16, 2009 11:24 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
За Rigol казват, че били мерцедесите на китайските осцилоскопи. Бях си харесал този
http://www.tequipment.net/RigolDS1104B.html, после си викам за какво ми е с толкова канали и взех че купих един Tektronix TDS210. Не че не работи Tektronix-а добре, бачка си, но екрана е чернобял и не може да му фанеш спатиите кой лъч е А и кой Б . Сега мисля да заменя Tekronix-a с въпросния Rigol.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Мар 16, 2009 11:59 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
хи-хи... китайски мерцедес ми звучи като индийски ягуар.
то не че тектроникса не е китайски и той, или че тата не купиха ягуар. но от това само загубиха марките.
чалгата е повсеместна и международна 
|
| Вто Мар 17, 2009 12:23 am |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
И аз съм ги оглеждал тези марки.За RIGOL бях прочел някъде,че се правили в заводи на Agilent?
 .
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Вто Мар 17, 2009 5:10 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Instek... Не е кой знае какво, малко му е дървен софта, но върши работа. Имам GDC-840C от около 4 години и ми изглеждаше в началото голямо дърво в сравнение с стария тектроникс, който даже и не беше цифров. После му свикнах.
Можеше малко повече да се постараят, като софтуер (този дето се инсталира на комп-а ако искаш да си записваш осцилограми)
Наскоро му ъпдейтнах фирмуера, започна да се държи малко по човешки.
P.S.
Пирев, разкарай тая запетайка от линка дето си го дал, че да може да се отваря лесно. 
|
| Вто Мар 17, 2009 2:35 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|