|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:39 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Европростотии, епизод 423567638-ти
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Европростотии, епизод 423567638-ти
Вече официално г-н, г-жа, г-ца са забранени в официалните документи, и как пишеш молба до министъра .. Министре да тей ба, ...... какво плюем нашите депутати, я ги вижте какви се въдят в ЕС парламента ....
|
| Нед Мар 22, 2009 8:31 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Европростотии, епизод 423567638-ти
Гледах го по новините и много се смях...
Не се притеснявай скоро очаквам да забранят и бъркането в носа, като вредно и дискриминиращо за органа наречен нос. На който основната му функция е да минава въздух през там а не да се бърка из него...
Баси тия не им хлопа една дъска, ами цялата ограда... 
|
| Пон Мар 23, 2009 12:33 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Молби също не се пишат вече 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 23, 2009 12:39 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
И правилно! От къде накъде ще се моля на някакъв канцеларски плъх да ми издаде документ примерно, за което той получава заплата?
А колкото до простотиите на евродепутатите - ами хора без работа и без акъл. От както измислиха директивата за кривите краставици, вече нищо не ме учудва. За това и на евроизборите ще ходя за гъби.  Не искам с подкрепата и на моя глас някой хрантутник да отиде в Брюксел.
|
| Пон Мар 23, 2009 9:41 am |
|
 |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
С подкрепа или без подкрепа, пак с част от твоите данъци ще се хрантути евродепутата. С друга част българо-депутата. Аман, не ни стигат нашите хубавци а и европейските са същите.
|
| Пон Мар 23, 2009 11:14 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
те и за гъбите ще приемат директива,споко. щом комисари са намесени и става дума за съюз...
тва за госпожа и госпоица съм го пропуснал. в началото на декорацията (91-92) децата кат тръгнаха на училище и първи ден изръсиха: "пък нашта другарка станал госпожа"
как ще трябва да им викаме вече?
напоследък следвам една балансирана авто-имунна терапия: не гледам талавизия и не слушам радио. вестници не чета от години.
и май се чувствам много по-добре. каква е таз простотия?
|
| Пон Мар 23, 2009 11:33 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Бъркането в носа трудно ще го забранят, защото какво ще направите ако носа Ви засърби от вътре ? 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Мар 23, 2009 11:22 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ще си платиш глобата и ще си го почешиш .... не е ли логично.
Относномолбата ОК, в някои случаи молба може да се замени с заявление, но какво пише под заглавието, тшш ей краво, я ми издай свидетелство за съдимост ма ....
Все симисля че думи като моля, ще са нужни, та щеш не щеш се молиш, пък може и така "уважаеми съдия, дали бихте могли да ми издадете свидетлство за съдимост ...." а най-ми харесва така, търтеи европейски, дали ще се строите в редичка по двама предмоята огнехвъргачица ....
|
| Вто Мар 24, 2009 12:00 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Преди години някъде четох, че разните електронни стандартизиращи организации (от сорта на IEEE, ANSI и т.н.) имали идея да махат понятието "master/slave" като обиждащо дадени слоеве от населението.  Много се смях тогава, и се чудех дали не е шега, ама сега като гледам на къде отиват нещата, явно не е.
|
| Вто Мар 24, 2009 2:07 am |
|
 |
|
Lupus
|
 |  |  |  | ToHu написа: Относномолбата ОК, в някои случаи молба може да се замени с заявление, но какво пише под заглавието, тшш ей краво, я ми издай свидетелство за съдимост ма .... Все симисля че думи като моля, ще са нужни, та щеш не щеш се молиш, пък може и така "уважаеми съдия, дали бихте могли да ми издадете свидетлство за съдимост ...." а най-ми харесва така, търтеи европейски, дали ще се строите в редичка по двама предмоята огнехвъргачица ....
|  |  |  |  |
Да, когато искам да ми се направи нещо, на което нямам изричното право ще се моля. Но когато трябва да взема някакъв документ, който съответния орган е длъжен по силата на служебно задължение да ми издаде правилната форма е "Искане". И нямам в предвид учтивата форма "моля", а документ, кръстен "Молба".
|
| Вто Мар 24, 2009 9:44 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Определено съм съгласен с Lupus, че Молба не е правилната форма. Молба е когато се молиш на някого примерно да направи компромис за нещо си, докато Искане си звучи по-добре, имаш си законното право, само трябва мазните служители да си размърдат пърдялниците. Но така се е наложило. Онзи ден, като гледах Музикален Идол, много се зачудих, че казваме Добър вечер, никога не се бях замислял, че вечер е от женски род и е правилно да се казва Добра вечер.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Мар 24, 2009 1:33 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Хехе
Интересно и аз не съм се замислял за вечер че е в женски род, например "една вечер, (една жена)"
Но това е добре че са махнали молбата, въпроса е какво ще бъде реално и трябва да е действително съобразено с правото на гражданите.
"Искане" е малко общо когато си имаш право на някакъв документ и ти трябва бързо за вчера, по скоро нещо в някаква по строга заповедна форма например защо не "Требване" 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Мар 24, 2009 3:20 pm |
|
 |
|
Lupus
|
@plameniv,
Шопа го е казал най-точно: "Кое си требе, оно си сака" 
|