Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
ПИБ и картова сметка 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение ПИБ и картова сметка
Странна работа. Миналата година си "закрих" картова сметка в ПИБ. Три пъти ходих да проверявам и всеки път ми казваха различен срок за изпълнение на задача. Накрая реших че няма смисъл да ходя повече. Тая година отивам да си открия нова картова сметка и се оказва че видиш ли онази въпросната още си стои там. Направих им забележка, копираха си заявлението за закриване и... ми казаха че няма нужда да ходя пак.
Преди няколко дена си блокирах новата карта (забравих пин кода). Обаждам се и им викам - Абе блокирах си картата, какво да правя? Онези викат - ами добре ама коя от четирите карти е тая?!?!?!? 8O . Как четири бе, нали трябваше да са три? А така ли, няма проблеми.... :? :? .

Ебаси банката, ебаси обслужването. Как, да го е@а, трябва да си закрия сметка, така че да я ЗАКРИЯ???

Вто Апр 07, 2009 10:43 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами иди и си направи скандал, ама както си трябва. Покрай тая криза всички банки са се обърнали в спестовни касички и съвсем са се разпасли по всички други параграфи.

И аз закривам една кредитна карта там. Казаха че ще трае до 2 месеца 8O

Сега съм се приготвил за голям скандал, защото 2та месеца почти изминаха, а гледам в електронното, че сметката си седи. А съвсем малко след този срок трябва да ми удържат такса за следващата година и ако са намислили по тоя елементарен начин да ме измуфтят още 40 кинта - е не са познали. За тия 40 кинта ще си изкарам целя яд дето съм натрупал към всякакви банкови институции последните месеци.

Вто Апр 07, 2009 10:49 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
аз ги отсвирих още като сменяха софтуерето... тогава бая се изпотих, че трябваше да внасям ДДС, а на практика нямаше как.
спешно си разкрих други сметки в други банки и си занесох кинтите на ръка. минах на косъм, щото данъчните нямат никакво чувство за хумор и им е все тая, дали ПИБ са си сменяли софтуера.
написах гневно писмо, че като поне 10-годишен лоялен клиент съм им търпял всички простотий през годините, но последната си беше направи заплаха за данъчната ми сигурност, и ако поне ми се извинят официялно, мога за в бъдеще да си помисля дали пак да не им стана клиент. нищо не отговориха... и влязоха в папката ми, дето държа БТК, ЧЕЗ, ВиК и т.н.

сега ги анти-рекламирам при всеки повод. :axe:

Вто Апр 07, 2009 1:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз имам същия проблем с една карта в ОББ. Дори я закрих два пъти. :)
Явно това е обща болест.

Вто Апр 07, 2009 1:46 pm
Профил

Мнение Re: ПИБ и картова сметка
velio написа:
Странна работа. Миналата година си "закрих" картова сметка в ПИБ. Три пъти ходих да проверявам и всеки път ми казваха различен срок за изпълнение на задача. Накрая реших че няма смисъл да ходя повече. Тая година отивам да си открия нова картова сметка и се оказва че видиш ли онази въпросната още си стои там. Направих им забележка, копираха си заявлението за закриване и... ми казаха че няма нужда да ходя пак.
Преди няколко дена си блокирах новата карта (забравих пин кода). Обаждам се и им викам - Абе блокирах си картата, какво да правя? Онези викат - ами добре ама коя от четирите карти е тая?!?!?!? 8O . Как четири бе, нали трябваше да са три? А така ли, няма проблеми.... :? :? .

Ебаси банката, ебаси обслужването. Как, да го е@а, трябва да си закрия сметка, така че да я ЗАКРИЯ???

Мисля че сметките не се закриват няколко години и е нещо като архив , да не те боли чорапа че имаш сметка изпразни я до 0 и те да си берат грижата :)

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Апр 07, 2009 1:55 pm
Профил

Мнение 
Спирайки картата си би трябвало да спрат да ти удържат такса за нея, а това че държат сметката е друг въпрос, не знам с това как стои въпроса, досега вПИБ не съм закривал, само откривам сметки.
Иначе софта са си го оправили, но от както го смениха не съм го ползвал. По повод забравеният ПИН, доколкогто знам вече в ПИБ няма начин да ти го сменят без да смеят картата, преди правиха персонализацията при тях, вече се прави другаде и нямат възможност за това. То аз не помня преди сменха ли ти го, или ти даваха този който си забравил но вече не става. Всъщност не сатва за виза, за другите не знам как е.

Вто Апр 07, 2009 9:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Декември 2008г. си отворих сметка в банка Chase , а бе дай да ти дадем кредитна карта, а, бе не Ви искам картата, а бе дай да ти дадем една кредитна карта бе, не се инати, а бе не Ви я искам, а бе ние пък искаш не искаш ще ти дадем, и на теб, и на жена ти. Видях че во глава не можеш да излезнеш с тях, пък банката на много удобно място между 3 села, викам айде, ще я издадат, ама не ми трябва и няма да я използвам. След седмица по пощата дойдоха две кредитни карти с $5500 за мен и $6000 за жена ми .

Ейй, бах тяхната мамица ев**йска, насраха се през ден да ми звънят, че ако не съм знаел как да си използвам картата, да съм отидел да ми обяснят, накрая ми писна и си записах час, че да мирясат, съответно нямах и идея да ходя, тия спряха за 2-3 дни, до де си опреснят базите данни и пак се започна. В началото се ядосвах, после ми стана безразлично, а сега просто гаднярсвам с тях. Почти всяка вечер между 17:30 и 18:00 ми се обаждат, ако съм в колата им казвам обадете след малко, шофирам, а добре, няма проблеми, след малко ще ти се обадим. След малко пак звънят, еей, ама пък и Вие на това малко ли му викате, ми сега ям, и така нататък :-) Накрая ми се обажда една, вика аз съм Мирела, викам аа, мара ма, ко праиш, ма парсал ( Мирела е 29 годишна сръбкиня и беше банковия служител който ми отвори сметката ) ? Оная ми ти Мирела праска на сръбски, а аз на български с македонски акцент, накрая ми вика на английски ама аз не разбирам какво ми говориш, не падам по-долу, ми ти ако мислиш, че аз разбирам какви ги бръщолевиш. Ама шефа ми каза, понеже бил чувал, че българския и сръбския са близки езици, да ти се обадя и да ти обясня на сръбски как се използва кредитна карта, щото ей го(в)на 4 месеца от как сме Ви я дали и още не сте я активирали. Ооо, викам ми това ли било проблема, че са близки езици, близки са, ма само ако се лижем; викам не мой се плаши, като реша да си ходя в България ще ги набомбя и двете карти, като куце пиле домат ще ги набомбя, така му кажи на шефа ти. Оная пак ама кажи на английски, викам за днес квотата за английския се изчерпа, ако искаш можем на руски да си поговорим. А пък в този ден, имахме гости в къщи и бях пуснал говорителя на телефона, напикаха да се хилят как съм говорел на сръбски.

На следващата ли беше, по следващата ли седмица отивам да си внеса един чек. Опашка като за кисело мляко преди 1989г., викам бре, утре ще намина, обаче от нейде пак тази Мирела, здрасти, ко праиш, добре съм, сакаш ли да ти думам за картата, огледах опашката, викам сакам, ама от тук не мърдам, ще си загубя реда, ти депозит ли имаш, депозит имам, ела седи , аз ке ти кажа как да си използваш картата, и ще ти го вкарам депозита, викам щом ще ми го вкарваш, давай. Ей отървах опашката, обясни ми за 5 минути, аз се правих през това време на баш идиот, накрая й викам думай от дека да си взема в'рла србска грапа, че ми ждрапа жабчето и нищо не разбрах, другата седмица пак ще мина да ми обясниш. Ей, тая й идеше жив да ме одере, започна да ме гледа като срабски войник косовски албанец на север от Прищина, ма вика довадай, пак ще ти обясня.

От Bank Of America бяха така, ма защо не си използвате кредитната карта, гледай кавки изгоди(бИнИфити) изпускате, търпях ги, търпях ги, накрая отидох и поисках да си закрия сметката. Йок, защо ще я закривате, ми викам писна ми да ми се обаждате, не ща ни да Ви видя, ни да Ви чуя, ама вижте ще запишем в акаунта Ви, че не искате да Ви се обаждаме, само веднъж месечно, хъм, ми добре, щом ще е веднъж месечно моЗе. Та наистина спряха да се обаждат, ако пък решат да се обадят им казвам, че са набрали грешен номер.

Реално не знам, ако трябва да закрия картите каква въртележка ще е и тука. Даже по-опитните българо-хамериканци казват, че е по-добре да не се закрива, ами да спреш да я използваш, след 1г. банката автоматично ще я закрие.

Вто Апр 07, 2009 9:35 pm
Профил WWW

Мнение 
Брей, голяма страна, големи банки- големи проблеми.... :prayer:

Вто Апр 07, 2009 10:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Пирев, това си е за хумор бе човек. Аз поне много се смях. Много яко. Ей човек, пиши пътепис - Пирев в Америка. Ще е забавно. :):):)

Вто Апр 07, 2009 11:06 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами той беше обещал, ама нещо се отметна... :(

Сря Апр 08, 2009 12:41 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Как шъ съ отметни?!

Сря Апр 08, 2009 8:55 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: ПИБ и картова сметка
plameniv написа:
Мисля че сметките не се закриват няколко години и е нещо като архив , да не те боли чорапа че имаш сметка изпразни я до 0 и те да си берат грижата :)

Оная патка на гишето вика че дори била преиздадена и била в незнам си кой офис и ме чакала да си я взема... Б@си ситемата б@си чудото.

Чет Апр 09, 2009 11:15 am
Профил

Мнение 
принципно всички карти автоматично се преиздават :)

Чет Апр 09, 2009 8:10 pm
Профил

Мнение 
От къде идва тоя принцип?
Имах карта от Райфайзен. Не им харесах обслужването и реших да я закрия. Макар да ми казаха, че срокът е един месец (да не би да съм теглил пари, или пазарувал преди малко), унищожиха картата физически пред мене. Никакви проблеми нямах.

Чет Апр 09, 2009 8:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И мойта кредитна карта я унищожиха пред мен. След това 2 месеца си седя сметката с възможност за кредит :)

Оня ден изчезна възможността за кредит, а викам, убих я. Отивам да закрия сметката, мацката вика ела след седмица. Ми викам хубаво.

Оказа се че една дебитна ми е изтекла, преподновили я, хубаво чака да я взема. И мацката на гишето вика - ама вие имате тука една кредитна, чака ви от сума ти време. Възкръснала пущината явно. Викам и - не я ща. Каза добре. Ще видим.

Чет Апр 09, 2009 9:07 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща