|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:23 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Windows 7 = Windows CE ?!?
| Автор |
Съобщение |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
 Windows 7 = Windows CE ?!?
Днес от един познат който е доста навътре с М$ чух че кернела на новия Win7 бил пренаписан на базата на WinCE. Аз лично винаги съм харесвал СЕ-то обаче ми се струва доста рискована стъпка за МС предвид на провалената им Виста. Някой попадал ли е на подобен слух идващ от друг източник?
|
| Сря Апр 29, 2009 1:29 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
???? Абе и аз не знам много, ама това ми звучи меко казано смешно.
CE/Windows Mobile си е компактна архитектура направена да тича при минимум ресурси - ARM, x86 (ама окастрените), MIPS. Чии ще го крепи на един четириядрен процесор с 4GB RAM?
Може да са взели някакви идеи, но като цяло аз поне до колкото знам 7цата си е просто следващото поколение NT.... А като цяло NT концепцията се доказа като достатъчно добра чрез XP, така че не мисля, че Microsoft ще си правят излишни главоболия да пишат изцяло нов кернел. Най малкото заради проблемите със съвместимостта.
Та това дето ти го е казал твоя приятел... или се гъбарка с теб, или има предвид нещо друго. Така си мисля.
Това е все да питаме - вярно ли е че последното SUSE лежи върху кернел базиран на uCLinux?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 29, 2009 2:17 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Windows CE + Windows ME + Windows NT = Windows CEMENT
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Сря Апр 29, 2009 3:16 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Апр 29, 2009 8:43 pm |
|
 |
|
3aek
|
стига глупости CE има ограничение за 32 такса 
|
| Сря Апр 29, 2009 9:07 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Имаше, сега (6.0) са много повече (32К).
Но мемори модела (поне на старите) беше съобразен с 512М лимит - пак поради това че таргет процесорите са поддържали толкова и са искали да избегнат част от виртуално-реалните проблеми.
Не виждам как (поне няма примери досега) кърнел, които е риал таим, да се скалира добре при персонални пц-та или сървъри.
|
| Пон Май 04, 2009 11:39 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|