|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 4:31 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 F1 в БГ ????
http://www.dnevnik.bg/sport/avto-moto/2 ... 1_v_petuk/
По принцип съм страшен фен на моторните спортове и много ще се накефя да гледам F1 в БГ.
Ама тия ЛУДИ ли са? При положение че Англия, Германия, Япония отказват да участия, че им е скъпо!!!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 08, 2009 2:27 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Адаш, сещаш ли се защо Турция се отказва ?
На първото състезание пътищата им бяха блокирани два дни.
Сметката е много дебела - първо трябва да имаме инфраструктура - нямаме и на 1% от нужното. Някъде бяха писали колко хиляди петзвездни места трябва да има - сметката беше че в България общо има около 20% (5*) от нужните - по него време, сега може и да са повече. За 4* и 3* да не говорим. За храната съвсем - ресторантите бяха някаква сериозна цифра (и броя места съответно). А какво да кажем за пътната инфраструктура - до пистата трябва да водят минимум 3 магистрали (в българия общо са две) и да има поне две летища в радиус 20 тина километра. Сериозните летища са общо три и са далече от там дето искат да правят пистата. Другите дето са близо (1 гражданско и 1 военно) не стават за целта. И това са изисквания на ФИА - тия дето са писали статията нещо са се о'бъркали.
Освен ако не станем до няколко години тигъра на Европа не виждам как може да стане.
|
| Сря Юли 08, 2009 3:34 pm |
|
 |
|
Цецо
|
По принцип си прав. Ама оня дъртак дето дърпа конците в Формулата, в момента е малко изперкал. Не стига че за малко не изгони отборите от шампионата, ами и половината от утвърдените "стари" писти му теглиха майната, защото иска луди пари. И той се е видял в чудо откъде да набави нови кръгове за шампионата.
От друга страна, нашите "първи" мъже имат удивителния навик да се харесват на чуждите когато са на маса. Да си спомним Славков и дебелите му като корабни въжета връзки в МОК. То по принцип там връзкарството се крепи на курви, пари и пиене. И също толкоз лесно се разпада. А някак си Р.Петков ми се вписва прекрасно в това обкръжение от разпуснати дърти пияници, с марково уиски в ръка, замерят се с пачки и дондуркат курва на колянце.
Та знам ли. Ако нашите са му обещали да си плащат лицензите, да му построят туй-онуи... току виж турили подписа. После ние да му мислим. Макар че колко му е - знаем че в нашата държава спорта е на почит - сигурно сме единствените с държавни програми за строеж на голф игрища
Иначе аз нямам нищо против де. По добре да трошат държавни пари за това, отколкото за голф игрища 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 08, 2009 3:41 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Еми то хубаво, щото ако се хванат да градят ще изградят 70% от нужната на България инфраструктура (най-вече визирам пътищата) - Това значи магистрала от Дунав Мост до южна българия + експресно завършване на строящите се отпреди аз да съм роден има няма някви 500 - 600 км. + дунав мост 2. Къф кеф - магистралата да минава и покрай мене  Б..и като ходих в Германия ми се взе акъла от магистрали - като им погледнеш картата имаш усещането че повечето им площ е заета от аутобани.
Ама имам лошото усещане, че това няма да се случи на нас.
|
| Сря Юли 08, 2009 3:47 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Хм, а дали ще пускат да си караш за кеф на тая писта?  Ако да - супер.
Иначе Ф1 е в залеза си, малко късно се сетиха.
|
| Сря Юли 08, 2009 4:02 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е начи баш навреме да се хванем и ние на хорото.
Иначе F1 не може да залезе. Все пак това е черешката на сладоледа. Е може да не се казва Ф1, може и да не е шеф изкукалия старчок, ама ще го има.
|
| Сря Юли 08, 2009 4:13 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Не бих залагал, че ще го има след като си иде Екълстоун, ама сянката му
вече ще да е станала бая дълга, та може и да го надживее наистина (визирам
Емерсън, нали не се учи в БГ - "An institution is the lengthened shadow of one man" ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юли 08, 2009 4:17 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Хм, това е друго.  Ф1 е запазена марка, и ако фирмите решат да си направят собствено първенство, със сигурност няма да се казва Ф1.
|
| Сря Юли 08, 2009 4:57 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Трудно е да се каже какво ще стане. За турската писта имаше големи очаквания, а след два сезона една от най модерните писти стана нерентабилна.
Оказва се, че този спорт бил неполпуярен там, а използваемоста и е само 4/365. Българите са едни от основните зрители там.
Трудно е да се каже, в Истанбул няма инфраструктура: пистата е до новото летище в азиатската част, има си магистрали и огромна леглова база. Няма лоши отзиви за организацията на състезанието. Пистата обаче носи загуби. Интересно ми е ако се откажат, какво ще я правят. 
|
| Сря Юли 08, 2009 7:29 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Срещу правилното заплащане - би трябвало.
Ама с какво ще караш? 
|
| Сря Юли 08, 2009 11:11 pm |
|
 |
|
Цецо
|
По принцип българските фенове на моторните спортове са много нахъсани. На WRC-то в Гърция тая година имаше повече българи от колкото гърци. Познати дето ходиха до Истамбул рапортуваха същото.
В БГ на кръговете за световно от мотокроса и супермото, също има яко фенове. Другата седмица ще видим как ще мине Рали България, ако не се осерат организаторите, догодина трябва да гледаме WRC на Боровец.
Та в БГ моторните спортове са си на почит. Ама то е нормално, щото футболистите ни са куци плужеци, та е нормално интереса трябва да избие някъде.
От тая гледна точка, интерес ще има. Въпроса е малко по друг. Колко от зяпачите са платежоспособни да правят големи харчове, щото това ги интересува спонсорите - да се харчи стоката после.
Другия въпрос е кой ще строи подобна писта. Щото едно е да направиш рали или мотокрос. Ама писта за F1, това според мен не са по малко от 40 млн. и то само за съоражението. Отделно както казаха - инфраструктурата около обекта са още 100 ци млн.
Ма като се замисля че в БГ има яхти за по 3-4 млн. А състоянието на поне 10 българи се оценява на трицифрено в милиони. И най вече като се сетя, че каквото и да се строи то ще е от моя джоб, не ми се струва толкоз невъзможно.
Поне да построят нещо де. Че в последно време полагането на 1м асфалт се превърна в национален празник.
|
| Чет Юли 09, 2009 8:31 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
С Галанта?  Майтап бе, но като паднат акцизите, мисля да си внеса един автомобил за кеф.
|
| Чет Юли 09, 2009 10:48 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Доколкото съм чувал нито един в стоковия си вариант не е цвете - трябва да го втвърдиш до лагерна количка, което пък го прави силно некомфортен за друго ползване. Хубавите спирачки преди да се загреят до работен режим скърцат сърцераздирателно. Пък и за такъв тип писта ще искаш да караш със сликове.
Много по-евтино идва да се кара картинг. 
|
| Чет Юли 09, 2009 11:23 am |
|
 |
|
zmej
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 28, 2004 10:02 pm Мнения: 141 Местоположение: София
|
Спокойно, това няма как да стане.
Пък и какви 40 милиона, Бърни иска 50 милиона на състезание от организаторите, за да може CVC да си плащат няколкомилиардния кредит, като всичко това се избива от спонсори и цени на билетите. Кой от тук би платил няколко хиляди еври билет за "централната трибуна"? Австралия са на загуба с пълни трибуни, а ние?!? По цял свят феновете рИваха за алтернативната формула, която трябваше да се случи, но не би...
Да не говорим как се строи писта тук и "инфраструктура". Арабите в Абу Даби виждат зор с пистата, а там са като мравки и я строят от миналата година, тук се говори за 2011/2012, а даже проект няма. Просто няма никакъв начин.
п.с. малко (вече остарял) фън по въпроса с разцеплението на Формула 1
|
| Чет Юли 09, 2009 11:38 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ми както е тръгнало може и да станат нещата. Щото току виж Формулата останала с 2-3 отбора, що да не я пуснат и по евтинко за нас
http://www.dnevnik.bg/sport/avto-moto/2 ... _razcepva/
|
| Чет Юли 09, 2009 9:23 pm |
|
|