Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
трябва да се беси 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение трябва да се беси
днеска са ошетали още два апартамента във входа, така за една година стават 4. в софия май положението е много зле, половината колеги са били разбивани, а дори някои по два пъти. днеска приказвах с комшията дето е обран, хич не е толератно настроен, съвсем сериозно е навит на убийство. тъпите хуманисти, дето вече изнагляха до там че да искат отмяна и на доживотната, не знаят с какъв опасен огън си играят. май не осъзнават че почне ли да играе ножа, не само любимите им "жертви на социалното неравенство" ще изгорят, а и те. това вече се случи преди години в иран, не вярвам да отмине и западния свят.

Пон Юли 20, 2009 8:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Добро утро. Колкото повече навлизаме в кризата, толкова повече ще стават кражбите с взлом. Бая тикви, които досега се занимаваха с някакви полузаконни "далавери", сега са гладни и ще се хванат пак със старите занятия.

Относно саморазправата - е за целта трябва първо да ги хванеш. После саморазправяй се, какво те спира. Едва ли ще ти се разсърдят полицаите ако им го заведеш и им обясниш че много странно сам си е блъскал глъвата в стъпалата.

Пон Юли 20, 2009 8:55 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами ... трябва .... но бесене много лесно .... а ти 4 за една година .. нищо не е, тук един го разбиха 5 пъти за една година, но не беше сега а 2005, половината ми клиенти се пробваха да ги отвлекът, това никъде не се пише, и никой не го казва, за някои се разчува за други не, за мен това е добре щото кара още клиенти, ама иначе не е никак добре. Кражбите се увеличават, тук последния месец не съм чувал, но преди месец два обраха 3 или 4 апартамента в нашия вход, в продължение на няколко седмици. каня се да сложа камери, няма да спасят никого, ама поне има шанс да разбера кои са, пък тогава току виж съм ги намерил ... ама както се казва обущаря бос ходи, и мойта такава ....мен и ТВ-то не бачка едното ама .... :)
Нещата не са никак добре, тук покрай изборите това с отвличанията малко се пооправи, тва като онзи ден не го броя, тва е аматьорско, тия не ме притесняват, въпреки че те пък не се знае кви ша ги свършат от сакатлък.
Наказанията няма да орпавят нищо според мен, не е до наказание а това че няма наказани, те и сега наказанията са добри, ако е ясно че може да влезеш в затвора, хората ще се замислят, 6 месеца са нищо, ама 6 месеца с бай хасан - питона, могат да ти се видят като 6 години, та то това е възспиращият ефект. Иначе закон за лично оръжие има, и не е лош, не е трудно да се придобие, почти всеки може, но въпроса е какво ще прави с него, освен че ще пуца по нова година, рожденни дни и сватби. ... най-много да застреля жената или тъщата.

Пон Юли 20, 2009 11:15 pm
Профил

Мнение 
ToHu написа:
Наказанията няма да орпавят нищо според мен, не е до наказание а това че няма наказани, те и сега наказанията са добри, ако е ясно че може да влезеш в затвора, хората ще се замислят, 6 месеца са нищо, ама 6 месеца с бай хасан - питона, могат да ти се видят като 6 години, та то това е възспиращият ефект. Иначе закон за лично оръжие има, и не е лош, не е трудно да се придобие, почти всеки може, но въпроса е какво ще прави с него, освен че ще пуца по нова година, рожденни дни и сватби. ... най-много да застреля жената или тъщата.

Ми не знам ама на село къщата поне 2 пъти я разбиваха и бях се заканил ако ги хвана да ядат сериозен пердах до подуване и още толкова почти да спре да мърда и го връзваш на средата на селото в петък вечер че да седи до понеделник :evil:
Як бой друго не ги оправя ама истински + рязане на някаква част от него ама е мноо нехуманно , та за сега бой докат спре да мърда освестваш го с една кофа и пак така поне 3 пъти :evil:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Юли 21, 2009 12:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
е още не съм чул за някой линчуван, тук таме жертвите на обир като докопат обирджията го пребиват, но това е слаба работа. все пак има много опарени, надявам се не е далеч деня когато ще видим първия обесен пред някой блок.

Вто Юли 21, 2009 8:49 am
Профил

Мнение 
Във входа си имате разузнавач.

Май в Бургас ми разправяха следния случай. Излязъл човекът да си пие бирата в кръчмата пред блока и по едно време гледа едни юнаци изнасят мебели. Учудил се - тия дето се изнасят имали телевизор като неговия, мебелите също много приличали на неговите. :D Като си изпил бирите и се прибрал нищо не намерил.

Вто Юли 21, 2009 9:12 am
Профил

Мнение 
Бе мен да ми падне в ръцете, нека да доказват после че не си е счупил врата падайки от първия етаж, мен скруполи и угризения в тази насока не ме тормозят, и съвеста ми е една заспала, ама ония хитри .... трудно се хващат, иначе се каня от едно известно време да си подновя разрешителното .... иначе с незаконен пистолет винаги е по добре, ако е купен от добър доставчик никой не може да докаже че си го купил ти, т.е. е бил на крадеца, което вече почти гарантира липса на присъда, не че със законен твой няма да се размине само с условна ама ...... в тая страна има едно хубаво, съдебната система е такава че ако взема една пушка, вляза в някое кафене и отстрелям половината народ е твърде възможно с достатъчно добри и мотивирани адвокати човек да се размине с условна, та приказките че по добре да те оберът отколкото да те осъдят за убийство са малко ..... несериозни, това може да стае навсякъде ама не и тук ако човек знае как да действа, иначе има осъдени защото са пребили крадците, но аз съм сигурен че това е щото малко са ги били, ако им бяха отрязали по една ръка, едва ли щяха да искат да свидетелстват ....

Вто Юли 21, 2009 4:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
прав си тони, мисля че ако отстреляш някой в къщата си малко вероятно е да лежиш. мисля че още 2007ма махнаха свръхзащитата, обаче не можах да намеря източник да прочета.

Вто Юли 21, 2009 6:23 pm
Профил

Мнение 
zaphod написа:
прав си тони, мисля че ако отстреляш някой в къщата си малко вероятно е да лежиш. мисля че още 2007ма махнаха свръхзащитата, обаче не можах да намеря източник да прочета.

Ще те осъдят ако се докаже че си го отстрелял дори убил, да не говорим че първо ще те проверяват дали имаш законно оръжие. Ако нямаш може по лесно да се разтурят нещата освен ако не те спипат с него, въпреки че ако не е твой може да излезеш с тезата "те го изпуснаха докато бягаха и после той гръмна сам", така ще ти се размине с някаква лека присъда за самоуправство :D
Бе с 2 думи нямаш право да се защитаваш сам дори, не че полицията ще дойде до 5мин. Самоуправството е наказуемо и подсъдно или ако си се защитавал си виновен. :evil:
Абе скапана работа, затова най добре пребиване докато диша една кофа вода и така до 3 пъти че да не умре ама да е яко бит, измъкваш го на улицата че да се освести след време там и кат го намерят аверите да си мислят за повторение с едно наум :wink:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Юли 21, 2009 8:12 pm
Профил

Мнение 
Закона за свръхзаита отпадна, малко хора го знаят обаче, много интересно, дори хора които трябва да го знаят не го знаят, идеята на това малоумие беше че не можеш да се защитаваш снещо което ти дава по голямо предимство от това с което те нападат, т.е. ако те нападат с нож а ти ги застреляш влизаш в тази графа и може да излезеш виновен. Това отпадна точно някъде около 2007, съвсем официално, при самоотбрана, сега не занм дали е само в случаите в лична собственост, т.е. къща, кола, градина или по принцип, но това вече не важи, и както казвам странно че много хроа не го знаят. В момента може да те нападне с клечка за съби, ти да го разтреляш с ПК и това няма да влезе в тази графа, със сигурност е така ако си си у дома или в колата, за навън не помня важеше ли. Тъпотое че дори има адвокати които не го знаят, та се удя защо и с какво право са адвокати, а аз не съм чул това отново да е върнато, то лесно може да се провери, но със сигурност отпадна и беше обнародвано.

След това ако оръжието ти е незаконно винаги можеш да излежеш с тезата че е било тяхно заплашили са те с него, произвели са изстрел след което някак си си им го отнел и си ги разстрелял като мръсни кучета с целия пълнител, което е по добре за защитата ти, защото освен че ти си стрелял с тяхното оръжие, т.е. няма свръхзащита дори и отново да са върнали тая простотия, това до някъде свидетелства за неадекватно психическо състояние, всеки нормален би ги застрелял веднъж два пъти, а не би стрелял по 5 пъти във всеки примерно. Така нареченото състояние на афект е оправдателно в доста случаи и ако серазгледа практиката ще се види че има доста престъпления в състояние на афект за които е издадена минимална ил оправдателна присъда. Т.е. незаконно оръжие от добър доставчик, т.е. наистина непроследимо, за да не излезе някой и да каже абе аз му го продадох, е много по добре отколкото законно лично.

Но аз пък много ще се зарадвам на някой дето реши да ме стреля и вземе та не улучи, ще го разпоря собственоръчно ако го докопам, прасчовците едно врме ги гътах за 30-на секунди, с човек мисля ще е много по бързо.

Та моя съвет е не се притеснявайте да се защитавате с каквото и да е, но трябва да сте подготвени винаги с версия какво е станало, и да имате добър адвокат, разбира се всеки си знае за себе си, никой разбира се не иска да се овърта в дела та дори и да няма присъда, но ако всички така мислим и оставим наркоманчетат да ни обират до никъде няма да стигбем. А тези които не са наркомани няма да ги хванем, те са умни, организирани и с инфо, шанса да ги усети някой е минимален, освен ако не си си оставил алармата без глас само да ти пуска точец да те буди.

Вто Юли 21, 2009 10:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
аха, те хората малко се самонавиват по отношение на правосъдието, дори по времето на свръхзащитата пак се ползваше тоя номер "в състояние на афект" за да не осъждат хора убили нападател.

Вто Юли 21, 2009 11:36 pm
Профил

Мнение 
Ама това е стар номер, ползва се много често, афект, и всякакви други състояния на умопомрачение които си имат един куп научни имена са недоказуеми реално, т.е. неоспорими, тъй като са експертиза на психиатър, на база твои спомени .. т.е. може да изпиеш 5 водки, да си пиян на кирка, да застреляш жена си и след това психиатъра да го изкара че тъй като си пиинал 1-2 водки, си станал доста по чуствителен и податлив на емоции което не е лъжа, и изневярата на женати те е докарала до умопомрачение и че реално ти не си осъзнавал нищо от това което вършиш, и да те орпавдаят, а то даже женати да не е правила нищо лошо ... така че лошата съдебна система си има както недостатъци така и предимства.

Сря Юли 22, 2009 1:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
е тони, едва ли ще мине това с растрел на жената. пък и по стария закон не ползваха "афект" а "уплаха". тоест тези които отстрелваха крадец казваха (по съвет на адвокат разбира се) че внезапната поява на чужд човек ги е хвърлила в паника и че сега искрено съжаляват за нецивилизованата си постъпка ;) това няма как да мине ако пръснеш черепа на жена си.

Сря Юли 22, 2009 7:07 am
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
е тони, едва ли ще мине това с растрел на жената. пък и по стария закон не ползваха "афект" а "уплаха". тоест тези които отстрелваха крадец казваха (по съвет на адвокат разбира се) че внезапната поява на чужд човек ги е хвърлила в паника и че сега искрено съжаляват за нецивилизованата си постъпка ;) това няма как да мине ако пръснеш черепа на жена си.

:D :D :D
Може пък да докажеш, че появяването й е предизвикало истинска уплаха - май се казваше шок!

Сря Юли 22, 2009 11:45 am
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: трябва да се беси
zaphod написа:
днеска са ошетали още два апартамента във входа, така за една година стават 4. в софия май положението е много зле, половината колеги са били разбивани, а дори някои по два пъти. днеска приказвах с комшията дето е обран, хич не е толератно настроен, съвсем сериозно е навит на убийство. тъпите хуманисти, дето вече изнагляха до там че да искат отмяна и на доживотната, не знаят с какъв опасен огън си играят. май не осъзнават че почне ли да играе ножа, не само любимите им "жертви на социалното неравенство" ще изгорят, а и те. това вече се случи преди години в иран, не вярвам да отмине и западния свят.

Батка, неотдавна стигнах до прозрението, че всяка урбанизация води до неизбежен крах на цялата цивилизация. Просто се навъждат безполезни паразити, които по цял ден няма какво друго да правят, освен да мислят някви абсолютни глупости. При маите и ацтеките са мислили само как да изколят повече роби за жертвоприношение, при съвременния еврейски абстрактен хуманизъм - обратно, мисли се как да се оставят изродите да вилнеят на воля.
След края на цивилизацията, градовете са изоставени и в руини, оцелява само селското население. Което се размножава, отново възникват градове и цикъла се повтаря.

Сря Юли 22, 2009 10:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща