Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
По евтин банков превод към Германия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение По евтин банков превод към Германия
Абе кажете коя банка взима най тънко за превод към Германия. По конкретно към HypoVereinsbank.

Искам да напазарувам едни неща, а като чуят че е за БГ и отказват карта, искат само банков. През ПИБ пък ми искат 25 евро само такси :evil: Как е по другите банки?

По принцип това HypoVereinsbank странно ми мяза на HVB, ама дали има нещо общо с "нашето" HVB...???Пък и то май не съществува от как Bulbank го придоби.

Вто Юли 14, 2009 10:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Някъде там е и при тия, с които аз съм имал работа през годините.
Не мисля, че има съществена разлика. То и от Германия навън преводите
струваха мале мила, банкер ли е, не го жали ако ти е на прицел.

А що не искат карта от БГ тия бе? Такова чудо не съм чувал досега. Ако
е Mastercard, Visa или нещо подобно не ги вълнува БГ; по-скоро са някакви
льохмани и не могат да приемат плащания с карта от където и да е.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Юли 15, 2009 12:44 am
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
И аз платих наскоро 25 евро за превод от Райфайзен Банк България до Райфайзен Банк Германия. Така че, това как се казва банката няма значение - дерат ти кожата щом им паднеш :evil: .

А германците са бам-башка по отношение на кредитни карти - бях свидетел как в магазин от типа на Техномаркет не искаха да им се плати с Visa, а картата не беше българска :o .

Сря Юли 15, 2009 9:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Бате Ваньо е прав. Във въпросния магазин в Германия (на живо на каса), който предполагам се нарича Media Market или Saturn ;) наистина ми отказаха разплащане с кредитна карта. При това беше истинската Visa (а не Електрон, макар че това няма значение). Мацката на касата се опули и почна да вика - "No, no, no Visa, no credit cards.". Викам хубаво и вадя електрона, викам - тва е дебитна. Не, не било дебитна пак пишело Visa. При което аз вадя тъпо и безнадеждно Maestro от ПИБ и тя се усмихна до ушите, с това нямало проблем. Бахти и швабите, говорим за най-голямата верига за техника в Германия, не за бакалия.

За сегашния случай, картата си е Visa Electron, ама с нея си плащам навсякаде като Виза. То всъщност в момента в който му кажа на сайта че доставката ще е в БГ, въобще не ме пуска до формуляра за картата :) Пари само в адванс.

Лошото е че всичките ми познати са се изпоприбрали за лятото. Иначе щях да го пратя някъде из швабия и от там някой да го засили към мен.

Иначе от Еврозоната към Еврозоната си е 1 евро банковия превод. Има си споразумение, в еврозоната всичко да се таксува като вътрешен превод. Ама тук нали не сме Европа..... И някой като ми каже че да влизаме в Еврозоната било лошо :evil:

Сря Юли 15, 2009 10:09 am
Профил ICQ

Мнение 
Цецо, жената си беше поръчала едни маратонки от Германия, не обърнала внимание че няма ПейПал като опция за плащане. Швабата вика - или по банков път или в парите в плик тъй като опцията плащане при получаване отпадна. Е ходих в банката и като разбрах че сумата е 25+ евро минах през пощата, парите в плик и след 2 дена швабата каза че ги е получил и съответно изпратил.
Защо не пробваш този вариант, предполагам сумата не е голяма?

Сря Юли 15, 2009 10:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
а пари в плик не пращам. Пък и става въпрос за голям каталожен търговец, не е ebay.

Сря Юли 15, 2009 10:54 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
... Мацката на касата се опули и почна да вика - "No, no, no Visa, no credit cards.". Викам хубаво и вадя електрона, викам - тва е дебитна. Не, не било дебитна пак пишело Visa....

Казвала ти е, че не приемат Visa карти - американец, африканец, българин или афро-китаец,
без значение.

Но съм страшно изненадан, че в Сатурн не приемат Visa - нещо е станало покрай сривовете,
Visa ще са към някоя банка, дето е поумряла и са спрели да ги приемат (???), не ми се вярваше,
че дотам ще отидат работите ама ето ти....
Сатурн са огромни магазини, пазарувал съм немалко от тях в Кьолн и съм влизал в техния
в Мюнхен. Ако те не приемат Виза, едва ли някой в Германия ще я иска... баси страхотията.

Сря Юли 15, 2009 3:57 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Честно казано не помня дали в Сатурн или Медия Маркет ми отказаха. Те са нещо подобно на нашите Техномаркет-Технополис. И двете са големи вериги, та не помня в коя точно се случи. Ама беше преди повече от година, може би 2, та едва ли има нещо общо с кризата. По скоро по принцип швабите не са фенове на Visa/MasterCard. Случвало се да ми откажат и в ресторант в Швабия, при това не малък. И то не е да не искат карта, просто нещат Visa/Master - като им бутнеш маестрото и няма проблем.

Днес минах пак през ПИБ и Булбанк. Вторите са ебати дебилите. Може ли банков превод при това към банка от тяхната група да е 35 евро такси, при това само от българска страна (господ знае "партньора" им колко ще си начисли отсреща)????

В ПИБ мацето (само заради тия мацки си заслужа да ходи там човек) каза че под 500 евро било само 2 евро + 10 евро за суифта. Та ако вярно се окаже че е само 12 евро, пак стигам до извода, че ПИБ са си банката с най-ниски таксички, комисионнички и пр. педеращини.

Сря Юли 15, 2009 4:09 pm
Профил ICQ

Мнение 
//малко оффтопик
Наложи ми се да ползвам болнични - оказа се, че трябва сметка да имаш, за да ти преведат париците.
В ПИБ ми откриха сметка, издадаоха ми маестро в рамките на седмица - всичко за 1 лев!
Без такси на месец, без комисионни (ако теглиш от техен банкомат).............доволен съм +1 :D
(Мацките и в Сливен са...- чудиш се при коя да седнеш) //защото са компетентни де...........мнооого...... :roll:

Сря Юли 15, 2009 4:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Честно казано не помня дали в Сатурн или Медия Маркет ми отказаха. Те са нещо подобно на нашите Техномаркет-Технополис. И двете са големи вериги, та не помня в коя точно се случи. Ама беше преди повече от година, може би 2, та едва ли има нещо общо с кризата. По скоро по принцип швабите не са фенове на Visa/MasterCard. Случвало се да ми откажат и в ресторант в Швабия, при това не малък. И то не е да не искат карта, просто нещат Visa/Master - като им бутнеш маестрото и няма проблем.

Хм, нямам пряк спомен от Visa, все на mastercard(eurocard) съм я карал и не ми се е случвало да приемат
друга, а не мойта. Но в Германия наистина имаше много места, дето не щяха никакви, и изглежда
съпротивата продължава (то не е съпротива, де, ами просто някой като продава достатъчно и му
е добре там няма и през ум да му мине за нововъведения и прочие глупости).

Цитат:
В ПИБ мацето (само заради тия мацки си заслужа да ходи там човек) ...

А, тоя феномен и аз съм го забелязал. Може да види човек в коя банка по какви си
пада ченгето шеф, дето си ги назначава. Предполагам, че и аз ако бях тъпо ченге шеф
на банка бих си ги избирал по свой вкус (с по-големичък номер горе... нищо уникално
откъм мене тук :D :D ).

Сря Юли 15, 2009 4:57 pm
Профил WWW

Мнение 
Wise написа:
В ПИБ ми откриха сметка, издадаоха ми маестро в рамките на седмица - всичко за 1 лев!

Има такса за картата, просто не се вижда с просто око ;).
Картата струва 5 лева и си я плащаш след като й изтече валидността.
http://www.fibank.bg/bg/page/11/tab/15 ЧЛЕН 1 алинея 3

Сря Юли 15, 2009 5:37 pm
Профил

Мнение 
ike написа:
Wise написа:

Има такса за картата, просто не се вижда с просто око ;).
Картата струва 5 лева и си я плащаш след като й изтече валидността.
http://www.fibank.bg/bg/page/11/tab/15 ЧЛЕН 1 алинея 3

хм.......наистина не се вижда
ама моята изтича след 3 години - и какво става?? Не я подновявам, а нова си вадя.
Какъв е капанът? Блокирам я, изхвърлям я.................

//май спамим темата за Германия - за БГ си е друга бира

Сря Юли 15, 2009 7:44 pm
Профил ICQ

Мнение 
Картата не е твоя, връщаш я на който принадлежи и казваш че си закриваш тази сметка и те ти я унищожават, след това си правиш нова сметка и ти дават нова карта. На 99,99% от хората не им пука и това им струва 5 лева иначе е 1 лев.
По темата:
Цитат:
По евтин банков превод към Германия

PayPal

Сря Юли 15, 2009 9:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Търговеца не подържа PayPal.

Мога ли да преведа евтино пари от карта в paypal към акаунт в немска банка?

Сря Юли 15, 2009 10:40 pm
Профил ICQ

Мнение 
Pay Pal има опция за превод към банкова сметка, аз съм превеждал към моя сметка в US, цената беше прилична, за превод към EU не знам.

п.с. какво трябва да купуваш, и за кви пари, ако искаш пусни един РМ, може да измислим нещо през US карта.

Сря Юли 15, 2009 10:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща