| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 дали пак нещо неразбрахме или ......
тази вечер бат бойко почти в прав текст каза че ще закрие кримиковци, само по себе си съвсем не лишено от смисъл действие, но защо си мисля че утре ще има ново изказване в кеото да обесни какво всъщност е искал да каже ... не ми се вярва да направи това точно сега, зима, безработица, всички тия хора оставайки на вън ще са му голям проблем, даже могат да му се окажат послендия ...та да видим ще му стиска ли.
|
| Съб Ное 21, 2009 8:18 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 Re: дали пак нещо неразбрахме или ......
Да, там просто няма друг "полезен ход", както се казва в шаха. Цук-цванг! Каквото и да изиграеш - винаги си в грешка! Ще го обявят в ликвидация и ще започне "самоизяждането". Докато бъде претопен и последния къс метал, после ще спре и електропеща.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Съб Ное 21, 2009 10:29 pm |
|
 |
|
zaphod
|
брей, че то още ли не е спряно?
винаги съм се чудел, когато се подкрепят губещи предприятия по социални съображения, защо просто не им дават парите на ръка на хората и да не ги занимават с глупости като ходене на работа  да ама тогава май става твърде очевидно безсмислието на заниманието, и сигурно правозащитниците ще ревнат че така се потъпква достойнството на трудещите се 
|
| Нед Ное 22, 2009 8:21 am |
|
 |
|
lz
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
Според мен оше не са се разбрали кой да лапне целия терен. Тия приказки дето трябвало да се рекултивира много години, може да са верни (то земята със сигурност е отровена), но веднага ще намерят някоя модерна европейска технология и след 2-3 години ще започнат строежите и усвояването на територията. А който ще живее там, да му мисли (ако може).
_________________ LZ
|
| Нед Ное 22, 2009 12:08 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Нищо му няма на терена.
Черната металургия не причинява трайни замърсявания. Докато работи, трови въздуха, но което пада на земята - всякакви железни съединения, или серни (азотни и пр) окиси, реагират веднага и се неутрализират до нормално присъстващи в земята съединения.
В случая става въпрос само за пари - обществени пари, и досегашните лапачи да продължават да лапат.
|
| Нед Ное 22, 2009 12:20 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Като изключим това, че шлаката е радиоактивна, а там незнам колко милиона тона такава шлака има.
Набас, че като затворят предприятието ще насипят пясък и ще кажат готово е, всичко е рекултивирано. Почвайте да копаете да строите моловете.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Ное 23, 2009 3:13 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
можеш ли да дадеш някакви координати на площи, за които се предполага че има радиоактивна шлака?
веднага ще пратя някой да замери енергийния спектър (стига да е достъпен района)
|
| Пон Ное 23, 2009 10:29 am |
|
 |
|
741
|
Че там целият район е замърсен от времето на уранодобива.
Тук има някакво описание как се е получило замърсяването и къде какво е замерено, страници 92-94:
http://press.sofia.bg/images/Netechn_DOVOS.pdf
|
| Пон Ное 23, 2009 10:57 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това с ценния терен са абсолютни глупости. Терена беше ценен преди кризата. Следващите 20 години няма да е интересен за никого...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 23, 2009 12:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е тогава съм готов да го купя целия за по 20 Еур на кв., ако всички мислят че е безполезен и никой няма интерес, мисля давам добра оферта.
|
| Пон Ное 23, 2009 1:56 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Еееее ти пък си нагъл 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 23, 2009 2:16 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Що бе Цецо, преди 4-5 години за 20-30 Евро можеше да купиш колкото искаш земя навсякъде около околовръсното ... кой да ми сли тогава да купува там земя, скъпо ни се виждаше .. но ако нямаи нтерес нормално е цените пак там да дойдат  значи има интерес ..... ето че и ти си заинтересован ако ще е по 20 Еур.
|
| Пон Ное 23, 2009 2:20 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е ако дават по 20 и аз бих взел някой и друг декър. Ама чак толкоз не вярвам да е кризисно положението.
|
| Пон Ное 23, 2009 5:48 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Не съм ходил на терена но предполагам, че е това: http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=42.7 ... 8&t=h&z=16
Не очаквай да е радиоактивно колкото в Чернобил. Радиоактивно е малко колкото в подземна мина, но с голям период на полуразпадане.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Ное 24, 2009 9:44 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе ако не е била тая радиоактивност сигурно още сме щели да мърдаме с опашлета в биологичния бульон .... айде стига с тая радиоактивност, фона сигурно превишава 2-3 пъти нормалния, което се среща на стотици места по света, в САЩ има щати където приземните етажи се пълнят с радон, но хората си живеят, слагат вентилатори 
|
| Сря Ное 25, 2009 3:30 pm |
|
|