| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Някой да знае какво е това?
Някой да знае какво е това?
Всъщност по важния въпрос е - А на някой да му трябва?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 26, 2009 6:24 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
можеш ли да ми кажеш пред сензора (дето ще да е поместен в онази метална тръбичка) какво има? би трябвало да е прозрачен материал или нещо филтърно за някаква част от спектъра на светлината? прилича ми на дистанционно измерване на температура чрез спектъра - ако работи пробвай го с огън, печка (с видими реотани) или газова печка. ползвал съм подобно нещо, но точно такова не съм виждал  може да е полезно на някой, който прави контролери за пещи или нещо подобно.
|
| Чет Ное 26, 2009 6:30 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Нищо нема - металната тръбичка е затапена накрая с метал.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 26, 2009 6:32 pm |
|
 |
|
Trigger
Ранг: Минаващ
|
на мен ми прилича, че се мери температура с него...това дългото може да е някаква термодвойка...виждал съм подобни, които ги ползват да измерват температурата на изгорелите газове в разни МПС...само че кутийката е по мъничка понеже има само едно контролерче и евентуално някаква друга сметалка...
_________________"...но мене ако питаш, стени не се разбиват с глави..."
http://www.youtube.com/watch?v=AugZsin4x1o
|
| Чет Ное 26, 2009 6:39 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Че мери температура е ясно  Прилича ми на управление за термостат или нещо от сорта....
|
| Чет Ное 26, 2009 6:49 pm |
|
 |
|
Trigger
|
виж тук..има малко разминаване в означението но ще се ориентираш
http://astbalt.ru/index.php?option=com_ ... Itemid=204
|
| Чет Ное 26, 2009 7:19 pm |
|
 |
|
Цецо
|
мда сега остава някой да си го хареса.
|
| Чет Ное 26, 2009 7:24 pm |
|
 |
|
Trigger
|
подаряваш или продаваш
аз бих го взел....
|
| Чет Ное 26, 2009 7:38 pm |
|
 |
|
Цецо
|
"Продавам го" срещу каса бира преведена в ценово изражение на:
http://www.save-darina.org/
Ако няма кандидати на тая цена ще се пазарим надолу 
|
| Чет Ное 26, 2009 7:45 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Аз си търся такова, но с нормална цифрова индикация или някъв цифров интерфейс. 
|
| Чет Ное 26, 2009 7:50 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ся видях темата. Ама това от 5 км си личи к'во прави: течността в тръбичката си променя обема и задвижва мембрана в цилиндърчето която пък цъка контакт който е с настройваемо положение, т.е. при к'ва температура да се задейства.
Рек, такива термометри (стандартизирани) с MCU и цифрова индикация ги има в професионалните хладилници, не са много скъпи. Обикновено мерят до 150'С с точност 1'С, имат си настройки и някое екстра реле като за аларма или за размразяване. Аз обирам полуповредените и ги ползвам за обикновени термометри щото имат видима LED индикация и не са на батерийки.
|
| Пон Ное 30, 2009 9:21 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Каквото и да е, явно няма интерес да си намери стопанин.
Заминава в кофата.
|
| Вто Дек 01, 2009 8:58 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Тва само за табелката си струва, трябва се събират такива неща в музей, да не мислят младоците че за всяко нещо трябва контролер и писане на сорс, а това е термостат някакъв, но може и да е доста по сложен от простото отвори затвори, имах подобно но за минусова камера, там беше само с един контакт, но конструкцията позволява да има няколко контакта, т.е. може да реализира прост алгоритъм.
|
| Вто Дек 01, 2009 10:27 am |
|
 |
|
Цецо
|
Да ама аз място за музей нямам  х
|
| Вто Дек 01, 2009 10:43 am |
|
 |
|
Цецо
|
Аре и това в кофата. Рек, затривай темата.
|
| Чет Дек 10, 2009 12:34 pm |
|
|