Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
китайци рециклират електроника 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение китайци рециклират електроника
http://fishki.net/comment.php?id=58093

сега нали ви става ясно какви ИС продават някои търговци :)
като знам как треперим тук за ESD и заземявания при работа

Съб Сеп 26, 2009 4:40 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
малии... :) ...луда работа....тук в БГ дали е печеливш този отрасъл рециклирането на електроника...? В момента във фирмата тече разчистване и всякаква стара техника и разни платки и платчища се изхвърлят....но се оказа, че не може просто ей така да се изхвърлят...та някаква външна фирма беше наета, която да ги рециклира...а пък те какво точно правят..в смисъл дали ги претапят извличайки злато и др разни метали.....или и те към това място на снимката ги засилват...

Съб Сеп 26, 2009 9:03 pm
Профил

Мнение 
Ей на това се казва РАЗДЕЛНО събиране, не като тукашните имитации. Китайските другари пак са много пред нашите другари.

Нед Сеп 27, 2009 12:54 am
Профил

Мнение 
Аз ползвам електроника от фирма за рециклиране, имам 4 лаптопа, двд, телефони,домашно кино, което продадох, компчтри други, дребни неща, имах и микровълнови и др.И това съвсем не е в Китай а в Европа, е верно доста далеч от БГ, просто се случи да имам познат който работи там , и така :wink:

Пет Окт 02, 2009 11:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не става въпрос да отидеш на боклука, да си вземеш един лаптоп и ако работи да си го ползваш.

Иде реч, че тия пичове вадят схемите или цели платки (добре поне че със смд няма как да го сторят) и после ги пускат на пазара като нови. А сещай се какви тестове минават - никакви.

Съб Окт 03, 2009 10:09 am
Профил ICQ

Мнение 
същите тия снимки преди доста време съм ги гледал във връзка с отделяне на скъпите метали, а не че продават елементите за повторно ползване
но там беше поставен под въпрос начина на отделянето, примерно там където нагряват платките за да изпадат елементите за огън ползват отпадъчните платки, нищо че това са разни смоли които повече отрови и токсини отделят от колкото огън, и още много други коментари имаше относно ефективността на това "рециклиране" общо взето нещо като нашите цигани - пали огън и да изчисти кило медна жица прави още едно кило отровни газове

Съб Окт 03, 2009 11:52 am
Профил

Мнение 
И аз имам съмнения относно повторното използване на елементи. За масовите изделия се използват специализирани схеми и от серия на серия може да имат дребни разлики. Кой ще се занимава с това? Какво може да се използва от един 10-годишен компютър пак?

Съб Окт 03, 2009 12:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми ба ли му мамата. До преди няколко години в София имаше няколко магазина (сигурно още ги има), които продаваха елементи на вехтошарски принцип със странно изпоогънати крака. То незнам кой ги купува... ама.

Съб Окт 03, 2009 5:09 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Според мен всичко това е претекст, да има с какво да се занимават, за да не мислят за глупости. Едно време по същите причини са строили китайската стена с оправдание, че ще ги пази :D . Сигурно след това тези прецизно-сортирани елементи се топят на едно място в някоя пещ.

Съб Окт 03, 2009 6:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
мда като нашенското "разделно събиране" на отпадъци :)

Нед Окт 04, 2009 10:38 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Това дето е на снимките си точно разделянето на отделните елементи за по нататъшно рециклиране и изсмукване на ценните материали. Японците имат компании дето се занимават с извличането на ценни метали от чиповете и сигурно и тези се запътват към такива, единия китаец на едно котлонче вадеше припоя от платките... Надали ще лепят елементите отново :) Китаеца върши само грубата работа.

Сря Окт 14, 2009 11:39 am
Профил
Аватар

Мнение 
zz_stefanov написа:
Това дето е на снимките си точно разделянето на отделните елементи за по нататъшно рециклиране и изсмукване на ценните материали. Японците имат компании дето се занимават с извличането на ценни метали от чиповете и сигурно и тези се запътват към такива, единия китаец на едно котлонче вадеше припоя от платките... Надали ще лепят елементите отново :) Китаеца върши само грубата работа.

Има логика. Като гледам цените на тинола, рециклирането на припоя никак не е за пренебрегване.

Сря Окт 14, 2009 1:22 pm
Профил

Мнение 
Репортаж по темата

http://www.cbsnews.com/stories/2009/08/ ... 9229.shtml

Сря Окт 21, 2009 5:48 pm
Профил WWW
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
lz3060,
Ми то си е ясно това,за съжаление е като една по-голяма проекция на селянията като да си метнеш болкука през балкона или пепелника от колата да ги изтръскаш на паркинга.
на теб си ти е чистичко в къщи, или в колата, а навън кво те ебе?
Винаги ще има бюрократи подпомогнати от индустриалци за нови напъни за зелени и по-зелени програми, то не бяха енергоспестяващи крушки - дето никой не се замисля за живачните съединения в тях и луминифора, разни хибридни коли и електромибили без ясна представа после този акумулатор къде ще го рециклираш?и куп такива всеки се сеща за нещо такова.

А американския начин на правене на кампании просто никой не може да го стигне - ето ви на вас от азия африка и т.н. едни лайна ама са завити в станиолче, и знаете ли колко пари може да се направят от това станиолче, пък и е лъскаво абе супер ...
хем се отчита дейност по зелената кампания , хем не остават болкуците при нас :(
,просто голяма страна и може да си позволи друг да и м събира токсичните отпадъци..
не, че и швейцария не го прави ама поне си плаща повече за по-малко боклук...

Чет Окт 22, 2009 10:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ми честно казано за това пак са виновни китайците с техните ниски цени на електрониката. Извинявайте, ама 90% от дейностите които се вършат с компютри съвсем спокойно биха се вършили с машини отпреди 5-6 години, при малко по оптимално използване. А в момента за тия 5-6 години, сме сменили по 5-6 машини. И що - ами щото са евтини.

Ей го на един лаптоп 1000лв. Ми кво правиш - домашната P4 вече не е актуална, требе си коредуо - аре през балкона. Монитор TFT 20 и кусур инча - и той без пари, аре 19 инчовото ЦРТ дето го гладувах преди 5 години - аре и него през балкона. Телевизора и той така... Хладилника му се скапал компресора - кой ще го прави, за 500 купуваш нов, метай стария.... и т.н.

Тая евтиния си значи мръсотия. Просто е.

Чет Окт 22, 2009 10:50 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща