|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:52 am
TME... Винаги ли се държат странно??
| Автор |
Съобщение |
|
Tisho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 TME... Винаги ли се държат странно??
Вече втора поръчка правя при тях за части. Нещата се развиват горе долу по идентичен начин:
набирам си поръчката през сайта, след което получавам проформа фактура в един pdf, плащам и ни кост ни вест...
Седмица по късно звъня на някъкъв си Яцек Петрушевски, който ме препраща да съм гледал в сайта им статуса на поръчката...
Е целия сайт разгледах никаде не видях статус на поръчка. Звъня и го питам къде точно трябва да кликна за да видя, той ми казва сега ще ви пратя по е-майл статуса на поръчката, казвам ну не искам по е-майл, кажи ми къде да я проверя в сайта ви, а той не по е-майл ще я пратя.
Имам чуството, че когато им се обадя да ги питам къде са ми нещата чак тогава се сещат, че нещо имат да пращат... 
|
| Пон Фев 01, 2010 3:21 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Еееее Тишо според мен ТМЕ е супер коректна фирма....
От тях пазарувам доста и от от началото на миналата година.
Като пуснеш заявката, трябва да им се обадиш по телефона. Те искат да те чуят. След това ти изпращат тракинг номера. Тая проформа може да не я плащаш веднага, а чак като си получиш стоката с истинската фактура вътре.
|
| Пон Фев 01, 2010 4:10 pm |
|
 |
|
Tisho
|
Голяма коректност няма що...
Вчера по обяд ми обещаха да ми пратят инфо какво става с поръчката ми, още го чакам...
И това е втора поръчка при тях, която се налага да търся къде е и да им звъня всеки ден по няколко пъти, че да се сетят да я пратят...
Поръчката съм я направил на 22.01.2010, платил съм им още същия ден , още нищо не съм получил дори и малко инфо какво става!
Тикаш им пари в ръцете а те не ги искат... 
|
| Вто Фев 02, 2010 12:23 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Единствения начин да накажеш търговец - е да не купуваш от него.
В тоя ред на мисли негативната реклама тук е много важна. Все пак БГ е малка държава, една лоша дума от колеги е по силна от всякакви CV-та и реклами.
Следващия път когато човек си търси дистрибутор ще си има едно на ум с тия. Наистина е тъпо да чакат да им се обадиш. Меко казано си ритат паничката. Ако се съмняват в корекността ти - ТЕ трябва да те потърсят и да се уверят.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Фев 02, 2010 12:55 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Няма какво да го търсят и да се уверяват, нали им е платил. Знаят го.
Просто са му продали нещо, което го нямат на склад, и сега чакат да го получат те
и вместо да му кажат какво става го разиграват.
Бих се доверил на сайтовете на Digikey, Farnell и подобни за наличността преди да
поръчам; от разни полупознати бих се уверил по телефона, че имат на склад всичко, което
твърдят, че имат, и чак тогава бих им платил (ако се налага да рискувам и да им предплащам).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Фев 02, 2010 2:06 pm |
|
 |
|
Tisho
|
И взе да става още по интересно,
Прибирам се в офиса от обяд и какво да видя на бюрото ми кашон с надписи ТМЕ.
Дотук добре, зарадвах се, че най после сапунката приключи.
Отварям проверявам какво са пратили и се оказва, че от 5 позиции една е сгрешена. Тоест в поръчката и в фактурата всичко е правилно а в кашона друго нещо...
Комедия... 
|
| Вто Фев 02, 2010 2:26 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
случва се... и комет бъркат често.
дигни телефона и говори с някой шеф. би трябвало да фане дикиш.
макар че... вместо ние да станем хора, всичи станаха цигани 
|
| Вто Фев 02, 2010 2:29 pm |
|
 |
|
tgi
|
"Сгрешената" позиция е това, което са нямали на склад и не са
могли да доставят.
[edit] Един от начините да провериш дали е наистина така (обикновено е) е да
свериш цената на "сбърканата" доставка с тази на поръчаната. Ако са близки,
шансовете за грешка са практически нулеви. [/quote]
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Фев 02, 2010 2:35 pm |
|
 |
|
Infinity
Ранг: Минаващ
|
Досега аз с TME не съм имал проблеми, доста съм поръчвал от тях. За обаждането - то си го пише в условията за онлайн поръчки - след като пуснеш поръчката, обаждаш се и чак тогава реално пратката тръгва. Това им е практиката, не е някакво изключение в случая. Относно липсата в склада на дадена позиция - още при онлайн поръчката се виждат складовите наличности, които наистина са точни, и ако се поръча определено количество от дадена позиция, което не е налично изцяло или частично, липсващото количество отива в графата "за по-късна реализация". След доставката на липсващите елементи, те са автоматично резервирани и ги изпращат за тяхна сметка. Тук малко странно е, че пак искат да им се обадиш, преди да пуснат пратката, но такава им е практиката. Така че, сгрешената позиция е наистина грешка и не би трябвало да пратят (и не са) друг елемент вместо поръчания. Това е най-коректната фирма, с която съм работил - пратка от Полша, до 30кг., за 5-7 работни дни, за 7,5?  . Носят ти я до бюрото, разглеждаш си я, гледаш фактурата => банков превод, т.е. плащаш след като получиш и се увериш, че всичко е наред.
П.С. Интересно е, проверете колко струва пратка до Полша със същите показатели с наши к уриери, малиии 
|
| Вто Фев 02, 2010 4:18 pm |
|
 |
|
tgi
|
А, тая тема въобще не ми се и почва. Наскоро гледах тарифите - ми за 2кг до Германия искат
200 евро и тукашните ченгесаря. През EMS стана за 100 лева - пак пъти повече отколкото в
обратната посока, Фарнел могат за 20 евро да пращат чак от Лийдс къде по-големи пакети дотук.
Ама това е темата за псевдопромените тук, която не е започнала, камо ли да и се види краят.
Възможно е и да са коректни. Тоя номер със "сгрешената" позиция са ми го правили
инак коректни германски доставчици още преди 15+ години, какви ли не попари съм
сърбал. Та по-скоро бих се учудил, ако е наистина грешка - и не бих повярвал
на каквито и да е приказки за такава, ако цената на сбърканата позиция е близка
до тази на исканата. Което ако и да прави търговеца некоректен, не значи, че го прави
някакво изключение, разбира се.
|
| Вто Фев 02, 2010 4:39 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
tqi, нали се сещаш Фарнел колко пратки купуват на едро, на каква цена и как ги групират за разлика от теб  . Така че нещата са си нормални и въпреки, че ченгетата са почти на всякъде, не винаги те са виновни за случващото се по БГ земите  .
|
| Вто Фев 02, 2010 4:49 pm |
|
 |
|
tgi
|
Димитре, хубаво е човек да си мисли, че знае, а още по-добре е да знае.
Току ще си загубих пет минути, за да проверя цените.
В обратната посока - същите адреси - цената е 5 пъти по-ниска, за 1 пратка.
|
| Вто Фев 02, 2010 5:09 pm |
|
 |
|
smtp
Ранг: Новодошъл
|
TME са изключително коректни - такива им са условията - обаждаш се преди да тръгне пратката!
от години (преди 15+г - още бяха дюкенче) купувам от комет , и досега са ми бъркали позиции само 2-3 пъти
но винаги плащам предварително (платежното по факса) - такава им е политиката
веднъж (комет) ми пратиха вместо 250 съединитела - 2500бр (по 0.5лв. парчето). но фактурата беше за 250 ... та им ги връщах (а можеше и да не ги върна - щото никой не беше забелязал ... и трябваше да обяснявам... на жоро  !)
така че в случая - явно става въпрос за трансгалактическа конспирация 
|
| Вто Фев 02, 2010 5:40 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Нали това се опитвам да ти кажа бе човек - извън БГ фирмите правят с много пъти по-големи обороти и съответно ползват различни цени и различни условия за каквото се сетиш. Дори и това да не е 100% причината за по-високите цени на пратките от БГ навън е поне голяма част от причината  .
|
| Вто Фев 02, 2010 5:49 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ей много страхлив народ са това българите.
Аз споделям опит - номера, които са ми прилагали - тука вече поне двама се намериха да ми обясняват
как това не било възможно.
Разбирам, че светът би бил по-уютен ако не се налагаше човек да води битки, ама не е такъв.
Наистина главата, завряна в пясъка рядко я сече някой - колко други части на тялото има изложени
в тая ситуация - но това може да бъде видяно само ако човек извади главата въпросния пясък (или
в каквото друго там я е наврял).
Безнадеждна работа.
|
| Вто Фев 02, 2010 5:52 pm |
|
|