eCOG1X?
Абе тези хора засичали ли сте ги - www.cyantechnology.com , аз поне до снощи не бях ? 16-битов Харвард с SDRAM, MMU, кеш и т.н. всичко си давали хората ...
Вто Мар 02, 2010 11:37 pm
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
Добре изглеждат бате, ама със сигурност няма да ги ползвам. Знаеш докъде се докарва човек с такива екзотики.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Сря Мар 03, 2010 12:24 am
rednikmarto
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 1:00 am Мнения: 27 Местоположение: Пловдив
Има нещо положително в консерватизма на Цецо.. понеже имах допир с тия "тихнологии" майна.. ще оставя малко инфо за тях тук.. обаче ще е предимно за кода генериран от Cyan IDE 2.1.1 - тъй като досега не съм гледал има ли подобрения при компилатора идващ със Cyan IDE 2.2.1.
Компилатора е порт на GCC за архитектурата еCOG1X.
Порта е лош, кода е тромав съответно.
Развойната среда е Еклипс базирана.
Порта на FreeRTOS който дойде със CyanIDE2.1.1 беше бъгав, мои по-кадърни колеги им върнаха направо правилния код в частта където техния беше сгрешен (асемблер и C).
Порта на FreeRTOS го оправиха с помощта на безименните български фърмуерни инженери, това държах да спомена в тяхна чест (на колегите).
По повърхностни впечатления Cyan имат голям напредък в CyanIDE2.2.1.
Дебъгера е бавен.
USB има ли - изчезва 4КБ RAM, въпреки че ендпоинтите са отделно хардуерно адресно пространство.
Като цяло това най-лесно им свършва, оперативната памет.
Има аспекти по които ми е болно да коментирам защото съм изхабил много нерви със средата CyanIDE2.1.1. и с поддръжката от самата фирма Циан.
Индивидуално всеки много бързо може да се ориентира доколко го устройва Cyantechnology защото дават много код, примери и развойното средство е евтино.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл