|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:19 am
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Fake Atmega328
|
| Чет Апр 22, 2010 1:35 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
егати работата ....
|
| Чет Апр 22, 2010 1:56 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ей тва жълтеницата е опасна работа мама му стара....
Интересно е, че от много време се говори за фалшиви Atmel. Що пък баш там са се фокусирали?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 22, 2010 4:04 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
абе точно тоя случай ми е много съмнително някой специално да седне да прави фалшификат, че и мед да пъха вътре...Обикновено фалшификатите са най-обикновен брак.
Ако все пак е целенасочен фалшификат може да избират Атмел щото нямат добри юристи или нямат заводи в Китай. Не знам, но най-вероятно е второто.
Ако нямаш завод в Китай, значи първо хората не са свикнали да се съмняват в стоката ти и директно поръчват. Примерно с Филипс навремето съм си имал проблем и те официално признаха за кофти серия от техните заводи в Китай.
И второ ако нямаш завод, значи сигурно нямаш и връзки/представители дето да издирят и осъдят/набият фалшификаторите.
|
| Чет Апр 22, 2010 4:43 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
По принцип Atmel са дървета, така че с/без силиций вътре няма значение за дървосекачите 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 22, 2010 7:33 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
е то в сравнение с ПИК, всичко друго е дърво нали
от моята камбанария (АРМ) - Атмел са най-доброто на пазара. Такива ядове бера с Луминари че ще си изям топките дето не изчаках да излязат атмелските чипове...
|
| Чет Апр 22, 2010 8:09 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
|
| Чет Апр 22, 2010 8:09 pm |
|
 |
|
¶
|
Ми ок, предложих преди време да им измерим пишките на ARM и PIC32 на едни и същи честоти, ма никой не пожела да си извади пищофа 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 22, 2010 8:36 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
стига с тия дивотии кой е по-по най.
иначе фалшификати е имало и преди, и доста народ се е парил и още ще се пари, постнах го ако на някой му се случи или разпознае името на тия хубавци
|
| Чет Апр 22, 2010 9:34 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Niamam kirilica v momenta.
Konkreto za tova - imashe ogromen nedostig na 328 po edno vreme zimata.  Tova sa gotovi korpusi koito samo se nadpisvat spored "pazara". Mozhe dori da e chastna iniciativa na rabotnicite po fabrikite.
Iskash da merish M4K sreshtu koe ARM iadro, i kakvo obshto ima togava Microchip?
|
| Чет Апр 22, 2010 9:40 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: Fake Atmega328
Груби,
Нищо чудно, аз преди четири седмици имах проблеми с ATMEga16L, печата им бял заводски, абе всичко си изглеждаше ОК.
От пет купени пет не се програмират, ни хъ ни мъ дет се вика, даже и консумация нямаше...
купих от друг доставчик - няма проблеми...
та ми даде чудна идея утре така и така е петък, ще тръкна един проц от тези фейкове със пила или шмиргел.. да видя дали има нещо под пластмасата..
и после ще постна снимки...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
Последна промяна MYXATA на Пет Апр 23, 2010 1:52 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Апр 22, 2010 11:39 pm |
|
 |
|
Grubi
|
МУХАТА, ще ти дам и една друга идея - ако имаш познат зъболекар или рентгенов техник, направи им снимка дали изобщо има нещо вътре
Но финна пила ще е достатъчно добър метод, силиция обикновенно е поне 0.6мм, т.е. достатъчно дебел. Според мен е добре да се залепи преди това чипа на нещо по стабилно, или както си е запоен на платката.
Правил съм номера с рентгена на едни демо кредитни карти, които имаха гъвкава батерия, бутон и светодиод - на голям формат, голям гъдел е да видиш съдържанието без да имаш някаква супер техника . 
|
| Пет Апр 23, 2010 12:12 am |
|
 |
|
¶
|
Кажи ти кои ARM ядра използваш ? Ако искаш принципно сравнение тогава можеш да сравниш R16000 с
кое да е ядро на ARM  Оупс, сори, не знаех, че ARM нямат още 64-битово ядро  Кой знае, един
ден може и PIC64 да се появи
А какво общо има ARM ядрото с дървари като Atmel ? На тия трябва да им забранят остри предмети да притежават,
те тръгнали чипове да дялкат  , после що ги били фалшифицирали.
Иначе, по темата, за да не се сърдите, проблема с фалшивите чипове не е толкоз на компаниите създали и произвеждащи
чипа, колкото на миризливите търговци, които са готови и за 1 цент печалба да сменят изпитания доставчик и фабрика,
като въобще не ги интересува какво продават, стига да има правилния печат отгоре. От друга страна се чудя и на
купувачите, такива като нас, които ще идат точно от най-смотаните търговци да пазарят, пък после кой им бил срал
в гащите.
|
| Пет Апр 23, 2010 2:57 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Пи, PIC32 не е PIC а MIPS - RISC архитектура от 80-те.
Така са ги обозначили и Microchip в документите.
PIC са тия смешки дето стекът им е скрит и подобни глупости, които са годни
човек да направи с тях неща, дето може да бъдат направени и без MCU.
Примерно натискаш бутон светва лампа. Е, с тях може да я накараш и да мига примерно  .
В полза на Майкрочип може да се каже, че имат собствена фабрика за печатане на
чипове, много други - май и Атмел - ползват такива фабрики както повечето от
нас ползват платкаджийниците. Затова и сякаш по-бързо реагират на промени в пазарната
ситуация.
Ако имаха и продуктите с които да ме заинтригуват....  .
Дотук са пробили с I2C EEPROM при мене.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Апр 23, 2010 4:14 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Плюйте, плюйте по Микрочип. Както е тръгнало след 10 години ще има само Микрочип.
Те и бате Били всички го плюят.... Ама те кучетата си лаят, пък кервана си върви, нали знаете?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 23, 2010 8:34 am |
|
|