|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:18 am
Айде и прахосмукачките...
| Автор |
Съобщение |
|
Tisho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Айде и прахосмукачките...
[url]http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-sauz-prahosmukaчki-7074531?nt=4[/url]
Каква ли нова щуротия ще измислят?
Edit: Хм... Това с линковете нещо неработи. 
|
| Пон Сеп 13, 2010 10:16 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Ей не е лесно да си тъп чиновник и да се чудиш каква глупост да измислиш. Представяш ли си колко мозъчни спазми са им трябвали да стигнат до тия прозрения?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 13, 2010 10:32 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Цецо, жена ти като чисти с прахосмукачка лятото не си ли усилваш климатика ?
Не че това е начина де.
Мойта като пусне и температурата на апартамента се вдига с 2 градуса. Е тя кво прави - чисти ли или топли. Въздуха дето излиза от нея е с температура около 60-70 градуса (чак пари). Че те печките по-малко топлят. Ако не шумеше толкова можеше и вместо печка да я ползвам ...
|
| Пон Сеп 13, 2010 11:28 am |
|
 |
|
Цецо
|
Е убаво. Ама то си е физична даденост, че за да смуче требе смукателна мощност. А тая мощност си е основно зависима от ел. мощността на електромотора, чисто физически. Сега че може да се оптимизира механично, сигурно може. Ама да ме убедиш че можеш с 1/4 от сегашните мощности да постигнеш задоволително смучене.... трудна работа. Даже и да може, то това ще струва 10 пъти повече.
Тя жена ти хубаво ти топли с прахосмукачката. Ама я врътни регулатора на 1/4 от номинала и я накарай така да чисти. Гарантирам ти, че леденото отношение което ще получиш след това, ще ти държи хлад и без климатик. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 13, 2010 11:48 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Топлината не е само от електрически загуби. Свиването на въздуха след "компресора" е ясно какво предизвиква... При половин киловатовите явлението пак ще се наблюдава.
|
| Пон Сеп 13, 2010 1:06 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Сега с 4 пъти по малко електроенергия, ще чистим 5 пъти повече.
ПП. Сега ние се смеем, ама в техно* нормалните хора, като си купуват радиатор, търсят А++ икономични радиатори да плащат по-малко сметки за ток.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Сеп 13, 2010 3:29 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Какво свиване на въздуха - ако беше от него щеше да почне веднага да духа горещо, а не след 3-4 минути. И не знам, ама наща става бетер сешоар след 10 минути работа. Имам чувството, че аха ще изпуши. Не е нормално толкова много топлина да се генерира - това си е чиста загуба.
Тя тая техника е достигнала до етапа "на всяка цена". Ние тука гоним милиамперите, а производителите на прахосмукачки им е през оная работа.
|
| Пон Сеп 13, 2010 3:38 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не се излагай и ти. Това електрически радиатор А++ е нещо като дървено желязо. Върти го сучи го, електрическия радиатор винаги се свежда до прост нагревател. Т.е. да си скъсаш гъза не можеш да го накараш да отдаде повече топлина от това което прави нагревателя. Може да има разни вентилатори, конвекторни канали, акумулиращи елементи и пр., но това с нищо не подобрява количеството пройзведена топлина спрямо електрическата мощност.
Всъщност някой правил ли си е труда да прочете как се определя тоя енергиен клас за различните електроуреди, кой аджеба списва нормативите, кой ги сертифицира уредите и кой се грижи да проверява дали написаното отговаря на истината.
Щото май всички влизаме в маркета и доволно гледаме етикетчето А++ на хладилника, ама хич понятие си нямаме, колко ток аджеба тоя хладилник гори, колко студ прави и каква по дяволите ще да е тая сложна формула дето вързва тия две велични с тая пуста буквичка А.
Да те светна, че всички китайски и турски хладилници са A и нагоре, имат ISO, TUV, CE, АЯЕЯДВДБ и още каквито се сетиш сертификати за качество. И кво от това?
Умната със залитанията в енергомичноста. Така тия шибани бюрократи затриха най-голямото откритие на Едисон и го замениха със синкавеещи и премигващи тръбички, сега седнали с прахосмукачките да се ебават.
|
| Пон Сеп 13, 2010 3:49 pm |
|
 |
|
ike
|
Нормалния човек, като види една до друга две прахусмукачки за 50 лева едната консумира 1400W, а другата 2000W(не говоря за смукателнна мощност, а за консумирана). Коя според теб ще избере? Нормално е да слагат 600W нагреватели вътре за да докарат консумацията до 2000W.
|
| Пон Сеп 13, 2010 4:24 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
не е майтап, мисля дали да не запася яко с крушки (нагреваема жичка), че колко да не ми харесват тия енергоспестяващите - недай боже за четене - ужас...
нищо, някой ден ще кажат и че не можеш да ползваш готварската печка щото дърпа много - ще ядем сурово 
|
| Пон Сеп 13, 2010 4:30 pm |
|
 |
|
ike
|
В момента съм с 2 фасунки с 60 ватови крушки. Като ги забранят 60 ватовите, ще сложа още 2 фасунки и ще имам 4 крушки по 40вата. Като забранят и 40 ватовите ще сложа 20 крушки за автомобил. Който го кефи мигаща, синя екологична крушка с живак и арсен да си ги ползва. Аз се кефя на обикновенните крушки от 35 стинки.
|
| Пон Сеп 13, 2010 4:47 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 Всичко е една голяма заблуда
Чел съм, че въздействието на човека е твърде малък процент от общите причини за "глобалното затоплане"- по-малко от 5 %.
Според мен цялата тази "еко-безмозъчна-вълна" се е надигнала, за да тласне хората да спасяват нещастната ни планета, невиждайки, че всъщност тя просто си отива... Но това може да го види само един необременен ум, ненаквасен от световната псевдо-научна пропаганда.
_________________ Хайде де!
|
| Пон Сеп 13, 2010 4:58 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Мани, мани. Сега пускам дебелите връзки за да си купувам 100 ватови, че имам на едно място дето горят много често, а пък 40/60 вата не светят достатъчно. За "Екологични" и дума не може да става - работна околна температура 200 градуса и нагоре.
|
| Пон Сеп 13, 2010 5:08 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Халогенни лампи не вършат ли работа?
_________________ Хайде де!
|
| Пон Сеп 13, 2010 5:14 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не че предопочитам новите крушки, ама обикновено в белите държави продават такива крушки с по 4-5 разлини "топлини" на цвета и мога да те уверя, че ако си купиш подходящия цвят по нищо няма да разбереш, че има някаква разлика. Отделно тези новите са супер трайни - оня ден последните, които купих са с гаранция 5 г. и живот 12 хиляди часа. 6100К са и е супер бяла светлина - сложих си ги в домашния офис и в банята, защото там предпочитам такъв тип светлина. За другите помещения си купувам 2700К или 3900К, които са с по-жълта светлина и много прилича на тази от старите крушки. Това което ме дразни в тия лампи е, че им трябват 2-3 минути в началото за да почнат да светят с максималната си светлина и че обикновено 60 ватова лампа трябва да я сменя с такава, дето е еквивалентна на 100 ватова за да има същата осветеност, но пък дори тя консумира само 23 вата, така че е ОК. Ако може само да ги направят по-бързи ще е супер  .
Та сърдете се на търговците, дето ви доставят боклуци, а не на лампите  .
|
| Пон Сеп 13, 2010 5:16 pm |
|
|