|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:19 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Пътища в България - кои?
Пътната обстановка в БГ се оказа твърде динамична затова реших да питам: как най-бързо и безопасно да се добера от североизточна БГ до гръцко?
Щото миналата година минах по два различни пътя: единият бе стандартният през София и Русе а другият бе фантазия през източна БГ но изобщо не ми харесаха. Сега дойдох през най-краткият: Свиленград-Ямбол-Рижки проход и още не са ми улегнали настръхналите косми.
Какво ще предложите скоро пътувалите?
Щото не стига другото, ами заради задните спирачки пак ще прекарвам колата през зверски преглед и ако е раздрънкана от пътя... Аз тука ще си я ремонтирам, де, хем по-качествено хем по-евтино.
Едит: Моля помагайте, щото Google Earth си иска екрана с висока разделителна способност а аз тука само с няк'ви бабешки компове разполагам 
|
| Нед Сеп 26, 2010 12:49 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Re: Пътища в България - кои?
Както си мисля май си около Силистра, не знам какви си ги дирил през Русе (кой знае какъв е пътя Силистра - Русе), предполагам че пътя ти е по добър до Шумен :
1. Силистра посока Шумен (не влизаш в Шумен), Търговище, Омуртаг, Търново (Е772), Севлиево (не влизаш) , Ябланица от там караш по Хемуст до София ....
2. Ако все пак през Русе не е толкова зле: Силистра, Русе, Бяла, Плевен (Е82), Ябланица (А2 = магистрала Хемус), София ....
Не съм се прибирал от около 3г може и да е калпав на места знам ли, ама преди 3г беше хубав: Търново - Ябланица, тъкмо оправяха и Търговище - Омуртаг. Също Бяла - Плевен беше много добре тъкмо го оправиха, даже Плевен - София беше супер, тук таме по Хемус имаше ремонти .
Изобщо няма нужда да се въртиш през балкана като на въртележка и да се мъчиш кой камион как да го задминеш 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Сеп 26, 2010 4:20 am |
|
 |
|
sthx
|
 Re: Пътища в България - кои?
Това вече е правилен въпрос. След всяка зима трябва да се пита за пътищата - особено за проходите.
И аз ти препоръчвам Хемус-София-Кулата. Дали ще минеш през Русе, или през Шумен - питай твоите селски - тяхното мнение ще е по-адекватно. Макар и да съм минавал и двата пътя, в Силистра не съм ходил вече 4-5 години.
По този маршрут единстените затруднения ще са околовръстното в София и възможното отклонение на пътя към Перник - през Радомир. Поне половината път е с относително нова настилка и в много добро състояние.
Напоследък не съм пресичал много Стара планина, но все пак не бих препоръчал на никого ришкия проход . По-добър е Айтоския. Шипченския е е ремонт от южната страна и е кошмарно преминаването. Проходът на Републиката е за предпочитане. От старопланинските проходи най ме кефи златишкия (Кашана). Официално е затворен от десетина години, но се минава за половин час, въпреки лошата настилка, даже и през зимата. Мините (а не пътното) го поддържат проходим.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Сеп 26, 2010 9:30 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Навих се за пътя през София, сега се чудя как да стигна до Ябланица. Между другото информация по-стара от 3-4 месеца не върши работа - той и Ришкия проход миналата година бе в добро състояние...
|
| Нед Сеп 26, 2010 11:11 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ако решиш за Русе питай дали е свършил ремонта на Бяла. Иначе през Търново май бива.
|
| Нед Сеп 26, 2010 11:20 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Да Хемус е най-бързи вариант за Гърция, но н София ще имаш малко ядове заради магистрала Люлин. Скоро минавах през Върбица ако се не лъжа, от петолъчката на ляво и там за Шумен, пътя беше добър, явно скоро е правен, но там излизш на Тракия, от там избра не е голям, има път Пловдив - Дупница, през Самоков, може би ще е по-бързо от варианта през радомир.
|
| Нед Сеп 26, 2010 11:52 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Да каже патилото:
За североизточна БГ, де. Мии, всички пътища водят до... Варна!
Варна-Шумен почти е магистрала ама оттам накъде? Щото Шумен-Ябланица през В.Търново не ми го препоръчаха, както и останалите, повечето от тях са само за каруци.
Варна-Бургас може би се ядва обаче като видях трафика Петолъчката-Карнобат ми се отщя. Искам да поживея още малко.
Варна-Добрич-Силистра е чисто нов с изключение на малък участък около Варна.
Същото важи и за Силистра-Русе с изключение на до 40км след Силистра и др. обаче се работи усилено по въпроса.
Русе-Плевен е без особености въпреки отбивката преди Бяла. Плевен-Ябланица е същият въпреки някои "особености" преди Ябланица. В Ябланица така и не влязох и не можах да си купя халва (ако я има още)
Около София - основната причина да избягвам този маршрут:
Околовръстното си го знаете ама се ядва. ПАК ме спряха ченгетата (избирателно - чужд номер) но като съм българин и видяха трите касетки до шофьорското място, най-видната с ябълки (всичко екологично чисто), ми казаха: "Сиромах ... , дай си документите, приятен път"
Отбивката през Радомир е неприятна но се ядва. Оттам нататък до гръцко също е добре.
В гръцко пътищата вече нямат нищо общо с това което патих миналата година. Но внимавайте да не навлизате там събота вечер или неделя!
Приятен път!
|
| Пон Окт 04, 2010 4:47 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Да каже патилото:
Що бе какво му е през Търново? Аз го пътувам по 10 тина пъти годишно и настилката си е ОК. Поне преди няколко седмици си беше ОК. Това което му е лошо е трафика и купищата кретени, ама те са си просто даденост.....
Ако там не те кефи, можеш да минеш от Шумен до Ябланица отгоре през Плевенската дъга. Пътя е широк (като за първокласен по българските стандарти де), хубава е настилката (с малки изключения). Но и идиотите и трафика пак са си там.
Иначе за магистралата Хемус.... От Варна преди Шумен има едни 20тина км, дето ако не оглушееш то поне ще ти стане лошо от 5 баловото вълнение  То като цяло тая магистрала е наказана с липса на интерес от всички управници. Което е кофи, щото аз южното черноморие хич не го обичам. Ама пуста северна България, магистратала не е еврокоридор, около Витиня е адски скъпа за подръжка.... Оставили са я на самотек. Добре, че навремето бай Тошо вдигна мостовете до родната стряха. Че сега като гледам един пиклив мост до Ябланица го правиха 10 години, а той е някакви смешни 10 метра висок. Какво остава за тия съоражения по Витиня, които са си наистина много сложни и скъпи.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 07, 2010 9:21 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|