|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:54 am
| Автор |
Съобщение |
|
woody
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
 Consumer Reports' 2010 Annual Car Reliability Survey
|
| Чет Окт 28, 2010 3:14 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Форд наистина са много добри в момента както и Буик моделите на ГМ. Буик Лакрос например е великолепна кола за парите си, SUV-то им също. Аз например сериозно съм се замислил следващата ми кола да е някой Буик  . От друга страна пък в баровските квартали около нас хората масово минават от Лексус на БМВ, Ауди и Порше. Увеличените продажби тук на БМВ и Ауди (28% и 40% съответно) за тая година го показват красноречиво въпреки класирането им в тая класация. Тойота риколнаха около 10 млн. коли тая година и това, колкото и да са надеждни реално няма как да не повлияе. Жена ми например кара Корола и за 5 г. от както сме я купили само бензин и масло се налива и никакви грижи няма, но няколкото рикола, придружени с писма, дето се обяснява какви проблеми може да възникнат я накараха да каже - повече никога Тойота  .
|
| Чет Окт 28, 2010 5:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ох .. тия с BMW и AUDI .. разликата е че те няма да си риколнат колите и да знаят за проблемите, или ние сме каръци или BMW са пълни лайна, 645, това май седеше повече в сервиза, X5 и то с проблеми не малко, какви ли датчици не бяха, 545 ..... малко по малко проблеми, но пак проблеми, дървена история, на Ауди единствения модел за който мога да кажа добра дума е Q7, въпреки че в момента гледам и той често взе да посещава сервиза ... та това са коли за доста пари ... не мисля че е редно да имат толкова проблеми. За мерцедес също не ми се говори, чувам модно било зад водата волсваген, не знам така ли е не ли, взехме наскоро едно CC или квото е там, не съм го виждал, аз малко ненавиждам VW, знам че преди 2 години някъде взехме един ван, бе жив бус, ама луксозен, пари колкото една Q7 почти, и верно от към лукс го бяха докарали, кожи, монитори квото се сетиш, но като почнеш от това че те дерът маса пари за чип тунинг който нищо не прави, и стигнем до това че на втория месец нещо почна да трака по окачването, 5 пъти ходи в сервиза без резултат, то така си било ..... накрая го разкарахме , не помня изкара ли 5-6 месеца.
За сметка на това японските коли са здрави, дядо лексус вече 8 годишен стана, кажи речи последната година аз го карах което малко коли го понасят, освен малко поизкривени джанти нищо му няма, и от както е купен не е мръднал, имам и доста други наблюдения над японските коли. Та според мен ако човек иска красива, удобна и със спортрен вид кола взема нещо италиянско, ако иска надеждна и почти вечна нещо японско, като има и японски които са доста спортни а и красиви, ама не съм случил на много удобни, сигурно щото основно по малки такива съм пробвал, Acura TL е най-голямата ....
|
| Чет Окт 28, 2010 8:24 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Чалгата е повсеместна, и изненади дебнат отвсякъде. Пък докато една марка може да продава - защо да не го прави?
|
| Чет Окт 28, 2010 8:29 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Средната луксозна кола на БМВ, Ауди и Мерцедес има около 20 млн. реда код (същото количество като в един съвременен изтребител) и 65% от цената и е електрониката и софтуера. Едно съвременно БМВ има 2 оптични мрежи и 2 нормални из него. Отделно всичко е максимално изстискано, за да може хем мощност и динамика да има, хем да отговаря на еко и сейфти нормите (аз все още предпочитам, ако ще катастрофирам да е в баварка, а не в японски таралясник  ). Е как искате това да има същата надеждност като в една обикновенна японска трошка  ? Еми няма как да стане. Видяхте какво стана с Тойота като решиха да слагат разни газ, спирачка и кормило по жица технологии  . Едно време беше лесно с на бащата москвича - имаше 5 жици на кръст, карбуратор и чукче с наковалня и с една отверка можех да му направя едва ли не основен ремонт на пътя. Какво да му се развали  ?
|
| Чет Окт 28, 2010 9:01 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами то нещо като прави се прави, по тая логика изтребителите трябва да падат през 5 дена ... не чалга ми баш чалга, не е до електорниката, и в баба алфа е по жица, ама не ми чезнат сензори, хем алфа са с лошо реноме от към тоци и електроника, каквото и да си говорим просто си оставят ръцето, потребители много, както се казва морето голямо, все някоя риба ще клъвне. В японските също има доста електроника, сега дали са с една или две оптични мрежи не знам, като функционалност не знам дали са по зле, скоро гледах едно инфинити, принципно е грозно и не ме влече много, но като оборудване не знам да имаше някаква разлика с BMW-то, не се сещам, сега в новата Х6-ца може и да има още нещо ново, но идеята е че като опция за водача няма особена ралзика.
Ако си говорим за изстискване ... извинявай ама точно BMW според мен са най-тъпо изстисканите и оптимизирани коли. За цената на изстискването и оптимизацията изобщо не получаваш това което се очаква, за дадените пари, направените компромиси или влошения комфорт. Не знам може да съм станал предубеден, но нито 6-цата нито 5-цата ми допаднаха, Х5-цата беше мааалко по-добре, но не може да се сравнява с Q7-та в никакъв случай.
Не казвам че японците не пестят и те и не си оставят ръцете, и там се случва, ама май е по-рядко, иначе на чисто новата акура на 3 места и се отлюспи боя на 3-тия месец, в резултат ни дадоха шишенче да си го ретушираме сами, чиста проба мърлящина, първо че не са подготвили купето както трябва, и второ да накараш клиент на чисто нова кола сам да си оправя фабрични проблеми с боята ... верно по 3-4 мм бяха шуплите, ама са си шупли, видимо фабричен дефект, това в САЩ става, ако беше тук нямаше да ме учуди.
|
| Чет Окт 28, 2010 11:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Бъди сигурен, че ако и БМВ-то ти го продадат за 100 млн. и то няма никога да се развали  .
|
| Пет Окт 29, 2010 1:48 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Супер яко. Лошото е, че нямаш опция да разкраш всички тия глупости. Аз лично, не виждам особен смисъл плафона в купето да се управлява от 64 битов 1 ГХц процесор, който да е вързан в мрежа с моторчето на стъклото на задна лява врата. Нито горя от желание да плащам за това "удоволствие".
|
| Пет Окт 29, 2010 9:33 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Абсолютно съм съгласен с теб! За нашите условия една кола трябва да отговаря на три важни условия:
1. Проста и здрава
2. Икономична
3. Лесна и евтина за поддръжка.
Защото като се повреди 5-ти датчик в 7-ма платка от някоя дупка на пътя, а на професора от това му се сбъгяса софта ще има много да викаш неволята на баира между селата Долно Уйно и Горно Уйно.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пет Окт 29, 2010 10:05 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Малко офтопик: Т34 е бил царят на Втората световна, не защото е бил най-голям, най-дебел, най-силен и т.н. Той е бил най-прост, евтин, надежден и ремонтопригоден и се е произвеждал най-масово. Естествено другите качества също играят.
|
| Пет Окт 29, 2010 10:31 am |
|
 |
|
tolstolob
Ранг: Ориентиран
|
Никой не те пита  И да - ще се слагат все по-мощни процесори за да се светкат едни лампи и да се цъкат 1-2 релета. За добро или лошо, това е положението.
|
| Пет Окт 29, 2010 10:41 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе и е така и не е така
Едно време като карахме само лади и почнахме да купуваме западни трошляци на по 10+ години, като им отворехме предния капак и гледахме все едно гледаме междузвезни войни  Мислехме си - ей това ако се скапе.... ужас. След това дойде следващото поколени - ЕКУ, инжекциони... пак отначало така ги гледахме, сега си ровя вътре и не ми дреме особенно, нито ми се струват кой знае колко сложни. Идва следващото поколение....След 10 години ще ни се струва проста железария, а кой знае тогава модата каква ще е.....
Та мисълта ми е - ако човек си купува последната модна линия на пройзовдителя - да му бере ядовете. Аз принципно ако се напъна мога да си позволя и нова кола. Но от опита си съдя, че оптимума е да намериш сравнително запазен 5-8 годишен автомобил. Там разходите за подръжка са най-ниски, а колата предлага достатъчно комфорт и екстри за да ме задоволи. И като се счупи, не я разглеждам като блондинка
Отделен е факта, че сега напрактика няма автомобил без "детски" болести. Защото модела винаги е детски. Едно време един и същи модел се правеше по 10 години. Купуваш го в края на периода и имаш напрактика вечна кола. Сега такъв филм няма 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 29, 2010 10:53 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Някои неща наистина нямат алтернатива - например електронното управление на двигателя, трансмисията/задвижването и окачването (където го има). Разните системи като ABS, ESP, тракшън, круиз-контрол, са не просто екстри, те са и много полезни неща. Реално, обаче, за всичко по колата е достатъчен един 16 битов 16 МХц процесор с минимум елементи около него. Но в последно време просто взеха да прекаляват. И не стига, че правят ненужни глупости, ами и ти ги продават на космически цени.
|
| Пет Окт 29, 2010 1:56 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Едно време беше пуснал снимка на едно Порше, дигнало 300.  На което на таблото на километража се изписваше името на mp3-ката, дето в момента я свири касетофона. Е тва ако ми кажеш за чий хуй е направено?! И ако се преебе нещо там - ЕКУ-то влиза в авариен режим и диагностиката изкарва грешка "Няма комуникация с таблото". А какво общо имат таблото и касетофона с управлението на двигателя - това знаят, най-верятно, само тесен кръг просветени хора.
|
| Пет Окт 29, 2010 2:01 pm |
|
 |
|
tolstolob
Ранг: Ориентиран
|
В съвременните коли могат да се преброят около 40-тина ЕЦУ-та. Почти 100% от тях са с 32-битови контролери. Честно казано, не виждам как един 16 битов 16 МХц процесор би събрал всичкия тоя софтуер.
|
| Пет Окт 29, 2010 2:12 pm |
|
|