Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Кога ще ги стигнем или по-добре да не ги стигаме...? 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Кога ще ги стигнем или по-добре да не ги стигаме...?
Реших някъде просто да споделя за прекрасните ми изживявания в Лондон :)
Heathrow e най-малоумно управляваното летище някога...Хората не купуват снегопочистваща техника, защото тук рядко валяло сняг. И докато официално се скъсват да "чистят" пистите общо взето чакат да се разтопи снега. Да не говорим, че днес отмениха всичко, защото ръкавите за самолетите били замръзнали...ама те и температурите тука рядко падат под нулата...а пък когато стане събират 5000+ души в салона за чекиране, раздават им по една бутилка вода, едно термо одеало (домакинско фолио демек) и чакай да доизчистят другата сутрин, да ти кажат, че снега (4см на кръст) е изключително много и просто няма възможност да се излети...И когато решиш да се прибереш след 24 престой в чакане на неочакваното ти съобщават, че всички транспортни услуги са почти спряни отново заради снега...дори и метрото в Лондон...ама то каквото летището, такава и държавата, или пък на обратно, има ли значение...И все пак след редене, чакана на митични автобуси и студуване забелязваш снежната тишина на недокоснатите от снегорин площи на Heathrow...Но както и да е, предстои една прекрасна английска Коледа най-вероятно (просто дават сняг следващата цяла седмица)...

Нед Дек 19, 2010 4:03 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Да и аз докато спях само това ми дуднеха в ухото по BBC, дано не си сред чакащите...

Глобално затопляне, кво да прави човек (и разните платени шарлатани, дето с години
разправят за него продължават в същия дух ако и на тях да са им измръзнали задниците).

Европа (че и Британия) навярно затова са дръпнали напред в развитието, там климатът
е бил подходящ за работа практически целогодишно. Тук примерно лятото може да те
умори от жега (е, поне можеше преди да изчезне с "глобалното затопляне" :-) ), зимата
ако нямаш дупка, в която да се скриеш да я преживееш просто си дотам.

Жената казва (тя все гледа разни такива неща по кабела), че през ледниковия
период на балканите е било най-меко от цяла Европа, май натам отиваме.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Дек 19, 2010 5:02 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
хаха, кво стана ве, нали абсурдистан това онова. като говорим за силно изкривената представа на българина за света, видяхте ли оная диаграма дето българия е извън всякакви разумни граници в корелацията пари-доволство?

Нед Дек 19, 2010 5:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
През последния ледников период тук климата навярно е бил коренно по-различен от този, който ще бъде в следващия ледников период. Най-вероятно е бил мек защото тогава Черно море не е съществувало. Всъщност то не е и море в прекия смисъл на думата а е езеро. А пък ако ледников период настъпи докато сме живи то това ще е апокалипсис.

Между другото не знам какво толкова има на хийтроу, ама днес един мой приятел си долетя спокойно от там, макар и да е имало съмнения за дилей.

Нед Дек 19, 2010 5:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
sv_shady, и аз много мразя Хийтроу. Най ми харесва Шипхол в Амстердам, изключително добре замислено, транспорт, организация, чисто и ново :-) , след това в моята класация е Виена, Прага, а извън класацията са Париж и Лондон. Най-мръсното летище, което съм виждал е Кенеди в Ню Йорк, много близко до него са Чикаго и Монтреал.

Нед Дек 19, 2010 6:20 pm
Профил WWW

Мнение 
Имам около 15 ходения до острова, което ще рече 30 кацания & излитания... В няколко случая е имало проблеми, примерно веднъж не си спомням по каква причина но около 2 часа чакахме ред за излитане. Все едно си в задръстване, само че отпред и отзад само самолети. Със сигурност имам и полети в снежно време и не мисля че в само снега е бил проблема.

Всъщност аз живях в Rochester сега е Medway това е на няколко километра от устието на същата река, което ще рече далеч далеч по-мек климат от Лондон. Но дори и там всяка зима си имаше сняг (аз бях там 4). Верно не като в БГ толкова обилен и редовен, но далеч не е нещо изключително. Винаги след сняг се чистеше, макар че там самият асфалт е доста едрозърнест (не е гладък) и няма как със снегорини да се почисти до нула. Затова при слаби валежи си спомням че чистеха основно тротоари, а асфалта се осолява/опесъчава. Тъй като карах БМВ т.е. със задно и голям двигател винаги ми е било проблем при сняг, щото а съм чукнал малко повечко газ по завой или по хилядите кръгови - а съм се завъртял ;-)

Нед Дек 19, 2010 8:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.bbc.co.uk/news/uk-12030233

Ей го и това, дето ми го дуднеха на главата цяла нощ, то и в уеб новините им е начело.
Да не е човек на мястото на sv_shady, ако е имал смелостта да хвърка насам за коледа
(аз по принцип почти никога не ползвам хвъркала ако има друг вариант, изпитвам ужас).

Нед Дек 19, 2010 8:46 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
tgi написа:
аз по принцип почти никога не ползвам хвъркала ако има друг вариант, изпитвам ужас.

Миналата година ми хрумна да проуча възможността с кола до Аляска-та, след това на ферибот до Камчатка, и оттам през трансибирската магистрала, Украйна, Румъния и България :-) Най-сериозния проблем се оказа липсата на редовни фериботни връзки между Русия и Аляска. Иначе 2 седмици на колела ми звучи много хипарско :-)

Нед Дек 19, 2010 10:14 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
аа вие сте луди ве! аз пък където мога избягвам на колела, даже софия варна само със самолет напоследък. :)

Нед Дек 19, 2010 11:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
аа вие сте луди ве! аз пък където мога избягвам на колела, даже софия варна само със самолет напоследък. :)

Бъркаш! Много си е приятен маршрута София - Варна с кола. Миналата седмица го правих и направо си починах. Обичам да шофирам сам, без някой да ми дудне на главата, да слушам хубава музика, да спра където ми харесва за кафе с цигара, или да "изпържа" колата на някой участък, където знам, че няма ченгета. :D А шкембе чорбата на края на магистралата на Ябланица е направо задължително!

Пон Дек 20, 2010 12:01 am
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
¶ написа:
tgi написа:
аз по принцип почти никога не ползвам хвъркала ако има друг вариант, изпитвам ужас.

Миналата година ми хрумна да проуча възможността с кола до Аляска-та, след това на ферибот до Камчатка, и оттам през трансибирската магистрала, Украйна, Румъния и България :-) Най-сериозния проблем се оказа липсата на редовни фериботни връзки между Русия и Аляска. Иначе 2 седмици на колела ми звучи много хипарско :-)

Тва ми звучи куул! Обаче едва ли ще са две седмици. Пробвай като начало с множител 8 :)
То и аз съм се точил на подобно изживяване - цяла Арстралия от юг на север чак то Даруин, оттам на ферито до Малайзия и оттам през цяла Азия та до София. Ама цената и веремето на едно такова пътешествие ме карат да го отлагам за след като децата порастнат та да се гледат сами :D

Пон Дек 20, 2010 1:50 am
Профил
Аватар

Мнение 
Еми виж тогава, като настъпи времето се обади, мога да променя машрута и да се срещнем нейде в Южна Чайна и оттам по трансибирската магистрала :D Ей виж тука: http://patepis.com/?p=1191 , с мотор през Турция :-)

Пон Дек 20, 2010 5:41 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
А шкембе чорбата на края на магистралата на Ябланица е направо задължително!

а, шкембето се яде у гюрлата у варна, там си е всепризната дестинация за шкембе туризъм.

Пон Дек 20, 2010 10:02 am
Профил

Мнение 
zaphod написа:
хаха, кво стана ве, нали абсурдистан това онова. като говорим за силно изкривената представа на българина за света, видяхте ли оная диаграма дето българия е извън всякакви разумни граници в корелацията пари-доволство?

наистина е много изкривена представата, тези които не са излизали навън боготворят чужденците все едно акото им на теменужки мирише и там парите растат по дърветата само трябва да напълниш няколко чувала, лесна работа, тези които излизат пък до вчера са се размотавали в БГ а в чужбина бачкат като обезумели, значи могат, някои казват да ама там плащат повече и за това бачкам повече, аз пък казвам че ако хората и в БГ са толкова трудолюбиви и предприемчиви колкото като излязат навън и в БГ ще си живеят добре, естествено само дърво гора не прави, пък и лакомията и завистта са ни малко в повече за това и никога няма да сме доволни

Пон Дек 20, 2010 11:58 am
Профил
Аватар

Мнение 
nik написа:
.... аз пък казвам че ако хората и в БГ са толкова трудолюбиви и предприемчиви колкото като излязат навън и в БГ ще си живеят добре, естествено само дърво гора не прави, пък и лакомията и завистта са ни малко в повече за това и никога няма да сме доволни

Не би ли било прекрасно.... :D

А има и такива, дето са познали и двете страни - доста от хората тук, предполагам, че си нов - и те знаят,
че за да може да стане тая работа с работенето в БГ трябва първо да се премахне текущата власт на
мафията/държава, която впряга ресурсите си основно в това да саботира развитието.

А с голи задници отвътре хората не могат да се преборят със 100+ хилядната им армия, пардон милиция
дето и викат полиция. Отвън пък не се очертава да дойде някой да изрине та затова и шансовете
да стане с работенето вътре са практически нулеви.

Пон Дек 20, 2010 1:03 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 78 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща