|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:55 am
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Microsoft + Nokia = ?
след една година почесване сделката е факт.
какво ще правят явно никой не знае. е, те и преди сделката не знаеха.
скочиха. в устата на М$. не че е лесно да гасиш пожар, но си има хора за тази работа.
щели да застанат зад разработката на bing.
за чий *уй ми е бинг в телефона, нато няма да стига и 10 дена ъптайм
ама явно им се иска да поплуват още малко, макар и да е за последно.
от цялата работа ще намалее потока от кинти към linux. което пък може да е фарисейската цел на М$ от тази сделка.
мен новината ме натъжва.
|
| Съб Фев 12, 2011 11:25 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
В момента, в който човек разбере, че телефона е за да говориш по него всички подобни ръкостискания, порегръщания и поглъщания на чужди тела и течости ще спрат да правят впечатления. Не мисля, че на сериозен потребител трябва да се притеснява, ако ще андроид да стане платен като M$ джам-а, или обратното, а хората да забравят какво беше сюмбиан... Това са телефони, не цветни телевизори, в каквито за съжаление се превърнаха в последните години.
|
| Съб Фев 12, 2011 12:09 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Андроида е голяма страшала за всики. Направо им ебава мамата  .
Иначе и аз си мислих, че телефона е само за говорене, докато не си взех един смартфон поради простата причина, че моя оператор вече не предлага други  .
Без значение какво мислят отворените инженери за ролята на телефпна - на ден се активират по 300 хиляди телефона само с андроид  . Та или скачаш в морето или изгаряш като факла.
Новия уиндоус мобайл между другото е много добър, липсва му малко къстъмизейшън, ама съм сигурен, че ще го оправят. Абдроида обаче им ебава мамата тотално на всички 
|
| Съб Фев 12, 2011 5:07 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Според мен тия които "скачат" са М$ и даже много закъсняха, тва им е последният шанс в областта на мобилните истории.
Просто изтърваха куртексите... Всъщност май никой не очакваше такъв бърз бум. Аз със сигурност не съм го очаквал, мислех си че това ще е поредното изхвърляне на АРМ дето ще му трябва 5-6 години да навлезе на пазара. Но след по-малко от 1 година куртекса не просто стана номер 1, ами реално стана единственото ядро за мобилни приложения. Никой дори не се опитва да му прави конкуренция, всички производители директно скачат на куртекси.
Мисля че няма друг аналог в историята, когато едно ново ядро толкова бързо да завладее пазара. Не че е кой знае какво ядро, не че самите АРМ имат някаква заслуга, просто сякаш не АРМ завладя пазара, а пазарът лумна по АРМ.
Така или иначе куртексите погребват всякаква конкуренция, включително предшествениците си като АРМ7, АРМ9 и АРМ11. В момента сигурно 99% от новите разработки са на куртекс. Като почнеш от новите OMAP4 и OMAP5, новите чипове на NVidia и стигнем до по-малките производители. Наскоро Samsung демонстрираха техните Orion-и
От софтуерна гледа точка видео приложенията са 3-типа - мали-тата на АРМ, GPU-то на NVidia и видео DSP-тата на каубойците. И тук М$ закъсняха доста. И то не толкова технически със софтуера, колкото с маркетинга. Разбира се още е не късно да влязат в играта. Всъщност те никога не са бързали, правят си ОС-а, а оставя производителите да се борят с драйверите, накрая пускат собствени версии. Това досега минаваше щото наистина чип-производителите си пишеха драйверите за собствените чипове. Сега обаче хардуерът е на АРМ и такива като Самсунг изобщо не им се пишат драйвери. Освен това преди нямаше никакви драйвери, така че М$ можеха да не бързат. Сега обаче за линукс решенията драйверите са налични още преди хардуера.
С две думи ако М$ не скочат веднага горят. Случаят е перфектен за тях и аз мисля че ще скочат и това ще е добре за всички. Макар Нокия и М$ да са най-големи, трудно ще направят монопол в софтуера. По-скоро трябва да се притесняваме от монопола на куртексите. Те съвсем реално са на път да станат монополист, така както х86 е при РС. Аз лично съм фен на АРМ, но за всички е добре да има някаква конкуренция. Монополите са кофти нещо.
|
| Съб Фев 12, 2011 7:34 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
все ми се струва, че 1GHz кортекс-а7 и DirectX9 с GPU е малко прекалено за телефон, ама май зависи от цената.
ако новата нокия бъде с четирядрен процесор на самсунг + win 7, офис пакет и бинг, май наистина ще може да набираш вече абонат по ЕГН 
|
| Съб Фев 12, 2011 8:53 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
.... и няма да има батерия, 'щото няма смисъл - и без това ще трябва да го кара само на зарядно 
|
| Съб Фев 12, 2011 9:52 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Дедо, новият омар е 4 проца - 2бр. куртекс А15 на 2GHz плюс 2бр куртекс М4, отделно DSP, отделно хардуерно видео...
А едно време 486 SX/20МХц изглеждаше голяма работа...
|
| Съб Фев 12, 2011 10:53 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
За сега нямам оплаквания от Нокиа, 2г. стана смартфона, зареждах го веднъж на 7 дни, докато не пуснах нон стоп Skype, сега го зареждам на 3 дни, но е приемливо. Веднъж месечно ( като че ли по график ) забива и иска изваждане на батерията. Четох, че трябвало нещо да се ъпдейтне, но ме мързи да го търся. Някои от приложенията на талафона дори не знам за какво са, нито пък смятам да ги разучавам някога. Ако Нокиа преминат масово на мобилен Windows, талафон Нокиа никога не бих си купил. То всъщност е все по-трудно да намериш свестен телефон. Станаха като тамагочита, изискват непрекъснати грижи.
За мен талафона, мобилния компютър и четеца на книги са три различни у-ва. Вярно е, че на едно у-во може да имаш и трите, но това го правят обикновено бедните или стипците  Предпочитам да похарча 3 пъти повече пари но да ги имам разделно. Нещо като разделното хранене  , така си спестяваш излишните газове и грозните уригвания от несмилането на 3-то в 1-ното. Намерих си една практична чантичка, в която има доста отделения, като тръгна да пътувам в нея се събират 10" инчов ASUS EEE, 6" инчов Kindle, Nokia, два фотоапарата Canon и един Fluke-115. Има място и за 10" инчов Kindle или PocketBook Pro 903.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Фев 13, 2011 3:52 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Пон Фев 14, 2011 11:50 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Абе смартфона си е глезотия.
То не че и аз от чист българси келешлък не се мармалашкам с едно НТС , аз му викам Андро  , ама най-доверения ми телефон е стар модел нокиа без симбиан, само с фенер4е и вга камера като екстра, който си взех залежал за 10 пари от магазина.На него са ми всички контакти дето са ми и на хартиен бележник.на Андро нищо важно не си държа, има си програмки да си следиш трафика и ти иде да си скубеш космите от носа/ушите/главата(ако са останали  ) като си направиш проста справка какво ти си ползвал от трафика и какво телефона сам си е ползвал.
Просто Privacy != SmartPhone
Освен това Андро си иска кабел4ето всяка вечер, даже по-често ако гледам HD филм или wireless-a го забрава включен, а нокията си е доброто старо push-to-talk и не я сменям за нищо.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Фев 14, 2011 1:50 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
 Re: Microsoft + Nokia = ?
Bing's source leaked..
Class Bing {
public static string search(string query) { return Google.search(query); }
}

|
| Пон Фев 14, 2011 3:22 pm |
|
 |
|
Наско
Ранг: Популярен
|
|
| Пон Фев 14, 2011 10:22 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Определено трябва да вдигнат цената на дизайнерските дроги.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Фев 15, 2011 4:19 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Представи си в пречиствателнатс станция как уатайниците дето плуват мизериите са от стъкло. Или пък в някой мръсен металургичен завод. Те това бъдеще го гледаме по филмите от 20-тина години вече.
|
| Вто Фев 15, 2011 8:52 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами кой каквсото и да говори, тия смарт фони освен да ги блъскам в стената за друго не стават. Повечето съм ги пробвал, и ни един не ме радва. За мен телефона е телефон, важното е да има 12 копчета, друго не ми трябва, реално и без графичен дисплей бих бил щастлив. Жалко че повечето консуматори на телефони не са такива, иначе какъв напредък щяха да са претърпели тия модели .....
|
| Вто Фев 15, 2011 8:40 pm |
|
|