| Автор |
Съобщение |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
 Възстановяване на файл
Ситуацията е следната: моя позната без да иска презаписала празна страница върху огромен файл на Word. Системата е Windows Vista, Word 2007. Няма други копия на файла. Какво може да се направи, за да се възстанови съдържанието?
|
| Чет Апр 07, 2011 4:49 pm |
|
 |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
не знам за 2007, но 2003 си правеше темп-ове на файла в същата директория, случвало ми се е да го киллна и темп-овете оставаха, та от там съм вадил каквото мога. При теб не знам как е, но ако е затворила word-a по нормален начин тези файлове се трият. После иди ги възстановявай, пък и трабва да опиташ с примерен файл да видиш дали и в 2007 съдържа темп на оригиналния файл или е някакво друго чудо. В общи линии - лошо, правете бек-ъп-и.
|
| Чет Апр 07, 2011 7:24 pm |
|
 |
|
E1
|
По-горе не написах, но се опитах да потърся темповете. Предвид, че Word е бил затворен, тези файлове също са изтрити. Опитах с Restore на системата, но и това не се получи - намира уж стара корекция на файла, но се оказва, че и тя е празна. На този етап, единственото, което се сещам е, да потърся програма за възстановяване на файлове и да търся темповете по харда. За съжаление, не мога все още да намеря нищо за Vista. Има още една подробност - компютърът е лаптоп и трябва да поддържа Sata дискове. Ако може някой да помогне за намиране на такава програма, ще съм благодарен.
|
| Чет Апр 07, 2011 8:20 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Много късно да правиш каквото и да е, тоя рестор е ебал мамата на всичко. В такива случаи най праивлното е да обиеш възможно най-бързо ОС, неслучайно казвам убиеш, дърпаш кабела, вадиш батерията, но да не се налага ОС да пише излишно където и да е. След това диска го слагаш на друга машина и тогава се пробваш с софтуер за възстановяване на изтрити файлове.
Не искам да съм черноглед, но най-добре да почва да пише това което е било във файла, ако е нещо творческо осен съболезнования не знам какво друго да кажа ... все пак ако опитваш нещо за въстановяване прави го на друг компютър, на тоя диск трябва да с епише възможно най-малко.
|
| Чет Апр 07, 2011 8:44 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ъхъ! Съвсем скоро имах същия проблем макар и с друга програма. Всичко вървеше добре докато от мързел не реших да пробвам рестора без да запиша вече спасеното. Всичко се намери ама празно. Само че в случая глупостта ми бе поправима макар и с цената на няколко часа работа.
|
| Чет Апр 07, 2011 10:13 pm |
|
 |
|
E1
|
От оригиналния файл няма и следа-презаписан е като празен и е ясно, че няма да се възстанови нищо от него. Надявам се да успея да намеря поне един от временните файлове по диска, така че да остане преписване на по-малка част от файла.
|
| Чет Апр 07, 2011 10:19 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
File Scavenger ...
Нямам спомен от къде я намерих, обаче ... мам си джейс. Ако имаш търпение немира файлове дето са били на харда преди 3 формата (ако са били куйк). В интерес на истината по-новите Win се стремят да пишат винаги на празно (нулички) а ако няма, на най-отдавна "освободено" място.
Пробвай, има шанс.
|
| Чет Апр 07, 2011 10:21 pm |
|
 |
|
E1
|
Благодаря много!
Имам търпение, а ще я пробвам и при мен, да видя какво ще открие(по принцип няма нищо полезно, защото периодично прочиствам диска с програми против възстановяване).
|
| Чет Апр 07, 2011 11:18 pm |
|
|