Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Възстановяване на файл 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Възстановяване на файл
Ситуацията е следната: моя позната без да иска презаписала празна страница върху огромен файл на Word. Системата е Windows Vista, Word 2007. Няма други копия на файла. Какво може да се направи, за да се възстанови съдържанието?

Чет Апр 07, 2011 4:49 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог

Мнение 
не знам за 2007, но 2003 си правеше темп-ове на файла в същата директория, случвало ми се е да го киллна и темп-овете оставаха, та от там съм вадил каквото мога. При теб не знам как е, но ако е затворила word-a по нормален начин тези файлове се трият. После иди ги възстановявай, пък и трабва да опиташ с примерен файл да видиш дали и в 2007 съдържа темп на оригиналния файл или е някакво друго чудо. В общи линии - лошо, правете бек-ъп-и.

Чет Апр 07, 2011 7:24 pm
Профил WWW

Мнение 
По-горе не написах, но се опитах да потърся темповете. Предвид, че Word е бил затворен, тези файлове също са изтрити. Опитах с Restore на системата, но и това не се получи - намира уж стара корекция на файла, но се оказва, че и тя е празна. На този етап, единственото, което се сещам е, да потърся програма за възстановяване на файлове и да търся темповете по харда. За съжаление, не мога все още да намеря нищо за Vista. Има още една подробност - компютърът е лаптоп и трябва да поддържа Sata дискове. Ако може някой да помогне за намиране на такава програма, ще съм благодарен.

Чет Апр 07, 2011 8:20 pm
Профил WWW

Мнение 
Много късно да правиш каквото и да е, тоя рестор е ебал мамата на всичко. В такива случаи най праивлното е да обиеш възможно най-бързо ОС, неслучайно казвам убиеш, дърпаш кабела, вадиш батерията, но да не се налага ОС да пише излишно където и да е. След това диска го слагаш на друга машина и тогава се пробваш с софтуер за възстановяване на изтрити файлове.
Не искам да съм черноглед, но най-добре да почва да пише това което е било във файла, ако е нещо творческо осен съболезнования не знам какво друго да кажа ... все пак ако опитваш нещо за въстановяване прави го на друг компютър, на тоя диск трябва да с епише възможно най-малко.

Чет Апр 07, 2011 8:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
...

Ъхъ! Съвсем скоро имах същия проблем макар и с друга програма. Всичко вървеше добре докато от мързел не реших да пробвам рестора без да запиша вече спасеното. Всичко се намери ама празно. Само че в случая глупостта ми бе поправима макар и с цената на няколко часа работа.

Чет Апр 07, 2011 10:13 pm
Профил

Мнение 
От оригиналния файл няма и следа-презаписан е като празен и е ясно, че няма да се възстанови нищо от него. Надявам се да успея да намеря поне един от временните файлове по диска, така че да остане преписване на по-малка част от файла.

Чет Апр 07, 2011 10:19 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
File Scavenger ...

Нямам спомен от къде я намерих, обаче ... мам си джейс. Ако имаш търпение немира файлове дето са били на харда преди 3 формата (ако са били куйк). В интерес на истината по-новите Win се стремят да пишат винаги на празно (нулички) а ако няма, на най-отдавна "освободено" място.

Пробвай, има шанс.

Прикачени файлове:
FS.rar [813.73 KiB]
164 пъти
Чет Апр 07, 2011 10:21 pm
Профил ICQ

Мнение 
Благодаря много!
Имам търпение, а ще я пробвам и при мен, да видя какво ще открие(по принцип няма нищо полезно, защото периодично прочиствам диска с програми против възстановяване).

Чет Апр 07, 2011 11:18 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]