Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Булмедика 2011 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Булмедика 2011
Някой ходил ли е тази година?
Нещо интересно, нещо ново? И тая година не остана време да се прибера по това време точно.

Чет Май 19, 2011 1:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Че то кога е имало нещо интересно там???

99,9% дилъри и търговци.

Чет Май 19, 2011 1:58 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
миналата година имаше камила хаха :)

Чет Май 19, 2011 3:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Sorry za majmunicata, shte ja iztrija posle.

Ami Ceco ot wremeto kogato hodih za posledno (beshe otdawna), znaeh pone trima koito prawiha i predlagaha sobstweni ustrojstwa - EKG, terapii razni i holteri. Ponjakoga ima interesni neshta, ako sa samo prodawachi... chowek ako iska i tam moje da nameri dobri temi za razgowor, a moje bi i biznes.

Чет Май 19, 2011 7:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Като стана дума за холтер и се сетих, че от бая време се каних да питам колко струва един такъв холтер, дето ти го слагат за 24 часа да записва сигналите от сърцето. Питам, защото преди няколко месеца ми слагаха такъв за 24 часа и изглеждаше като нещо, което струва максимум 100$, а чарджиха застраховката 2140$ за тая услуга. Разбира се, че после им го върнах и отделно чарджиха 150$ за разчитане на резултатите 8O .

Чет Май 19, 2011 7:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://shop.ebay.com/i.html?_from=R40&_ ... Categories

Чет Май 19, 2011 7:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Баси мамата, какво толкова има в тия холтери за толкова пари бе - сертификацията ли :? ?

Чет Май 19, 2011 9:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.signacor.com/products.php

Чет Май 19, 2011 10:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
не мисля, че тези в ebay са сертифицирани. по-скоро са за домашно мерене.
сериозните уреди наистина са цифра, но май не съм виждал по тукашните болници такива.

по-големия проблем е зад-клавиатурното устройство, което трябва да разчете резултата, да диагностицира проблема и да назначи решение.
тукашния подход често се свежда от ГТМ (гледай тавана и мисли), което изкристализира в шаманско заклинание под формата на рецепта с лекарства от спонсора с най-добър процент.

преживявал съм го вече няколко пъти и се чудя как да направя пробив в алгоритъма. изглежда у на сме усвоили перфектно вашата практика за точене на здравни вноски.
така ще винаги, когато кинтите са преди професионализма.

Пет Май 20, 2011 10:25 am
Профил
Аватар

Мнение 
Дедо ти го е казал. Самия холтер беше нещо скъпо навремето, когато се записваше върху касетки за касетофон. Тогава бяха едни финни механики.... (нали се сещаш как се върти касетка 24 часа с една батерия от 9V :) ) После като се появиха флешовете.... и всичко това утече.

В момента в един холтер има чаркове за 30-40$ ако е в количество 10к броя. Какво ти трябва - един усилвател, един дребен процесор и една SD карта :)

Цената му се качва малко от сертификацията, но не е толкова много - на 10к броя да отиде 10$ на бройка пълно сертифициране за целия свят.

Голямото ноу-хау е алгоритъма, който анализира записа. Нали не мислиш, че доктора ще седне да преглежда 24-часов запис на екрана. Пуска се на автоматичен анализ, той вади характерни моменти и измервания и доктора оценява. По скоро, както каза Дедо - гледа тавана и предписва лекарствата от най-щедрия спонсор. И при вас и при нас е така. Имай го предвид, когато ти приключат с изследванията.

"Холтерите" за кръвно са малко са малко по сложни, ама и те не много.

А що чарджват с толкова пари застраховката незнам. Тук не се чарджва с нищо никой. Явно не ги чупим, нито ги крадем... Щото не стават за тунинг на Голф.

Пет Май 20, 2011 11:20 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
Голямото ноу-хау е алгоритъма, който анализира записа. Нали не мислиш, че доктора ще седне да преглежда 24-часов запис на екрана

Ами нали и аз това недоумявам - как разчитането е 150$, а ползването на самия холтер и слагането/махането му, дето става от една сестра (даже май не е сестра, а помощничка на сестра) за 5 минути е 2140$ :? . Навремето преди 6-7г. си спомням, че в БГ слагаха такъв на жена ми и тогава докторката (беше на частна практика) взе 120 лв. за услугата, заедно с разчитането. Което е горе долу съизмеримо с парите тук като се отчете стандарта на живот.
Цитат:
А що чарджват с толкова пари застраховката незнам.

Те я чарджат толкова, ама тя със сигурност им слага поне 40% дискаунт и им плаща само около 60% от тая сума. Ама пак е много де :) .

Пет Май 20, 2011 4:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ама чакай сега, аз рабрах, че чарджват тия многото пари един вид като застраховка на самия дивайс и после като го свалят, парите са възстановяват.

Да не искаш да кажеш, че процедурата "поставяне на холтер" струва толкова???

Вто Май 24, 2011 7:14 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Точно това искам да кажа :D . Ей сега пак погледнах клеймовете от здравната застраховка да не излъжа нещо с цифрите, а те са следните: болницата праща сметка за поставяне и ползване на холтера на здравната застраховка за $2144, застраховката си слага дискаунта, който в случая е $600.32 и им плаща $1,389.32 за нейната част на сметката и аз плащам $154.36 за мойта (застраховката нормално плаща 90% от сметките, а аз другите 10%). После доктора, дето е разчел резултатите праща сметка за $150, дискаунта е $111.47, застраховата плаща $34.68, а аз $3.85. Демек общо болницата е поискала $2294, а сме им платили около $1580 :) . Нали затова ти викам бизнес с поставяне на холтери човек да си отвори, че с едно поставяне го избиваш, даже може и да си на печалба :D .

Сря Май 25, 2011 5:21 am
Профил
Аватар

Мнение 
Абе знам аз, че и в Америка точенето на пари през здраве е страшно, ама чак пък толкоз....

Това си е чисто източване, защото самото поставяне може да се извърши и от добре тренирано шимпанзе. Цената на дивайса е напрактика нулева. Дефакто голямата работа се върши след това от доктора, който го разчита, де юре той носи и отговорността. А той взима 10% от цялата сума... Клинична пътека (или както там му викате), специално направена да се точат кинти....

То вие сте известни с най-високите разходи за здраве, ебати мафията, ебати чудото.... То не че и тука не е така, то цял свят е така де. Бил съм свидетел как се организира търг за техника в държавна болница в ЕС.... Същата помия като при нас, само дето говорим за 10 пъти по големи суми.

Сря Май 25, 2011 10:11 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
пък на мен хеликоптер до болницата за 15,000 евро ми се видя много...
е, застраховката го покри на 100%

димитре,
прави разлика между осигуровка и застраховка, поне на български има разлика - бандитите са различни :D
ама цецо е прав - слагането на холтер наистина може да се прави и от шимпанзе. много пари точат за това.
от друга страна, парите за доктора са малко (като за вас)

Сря Май 25, 2011 12:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща