|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:19 am
| Автор |
Съобщение |
|
mladejat
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Дек 02, 2010 5:08 pm Мнения: 27 Местоположение: Пловдив
|
 ...
"Писмо до Левски" /автор: Златина Великова/
Спи, Дяконе! Не се събуждай!
Остани в незнайния си гроб!
Добре си ти... От там не виждаш
съдбата на достойния ни род.
Не виждаш майките,които днес не раждат.
Стариците край кофите за смет.
Бащите със джобове празни,
в ръцете с куфари и здравец за късмет.
Децата ни са вече на изчезване.
Селата мъртви. Пусти градове.
Строим хотели, паркинги, гаражи...
Край просяка минава БееМВе.
На "пътя към Европа" се продават
в ръцете с кукли малките моми.
Те детството си в сънища сънуват.
Стаена скръб в очите им гори.
Спи, Дяконе! Не се събуждай!
Добре си там под тази черна пръст.
Завиждам ти за туй, че не дочака
мечтите си, разпънати на кръст.
_________________www.nlc-bg.com
|
| Съб Май 21, 2011 3:42 pm |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тук да не основахме вече и литературен клуб  .
Това стихотворение тия дни обикаля една камара форуми  .
Я да ползвам тая тема да питам - какви са тия простотии, дето стават вчера из София с главни герои Болен и шайката му малоумници? Какво стана с държавата пример за етнически мир на балканите  ?
|
| Съб Май 21, 2011 4:00 pm |
|
 |
|
sthx
|
Нищо особено не става. Идват само някакви избори.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Май 21, 2011 4:04 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе аз и от Димитър по-малко разбрах какво става, нещо мернах в някакъв новинарски
сайт.
Доколкото схванах става дума за говорителите врякащи по никое време от
джамията, явно има такива. Ако живеят хора наоколо не знам как се търпи
такова нещо. Или ако човек живее до черква и тя почне да му бие камбаната
в 8 сутринта. Все пак немалко хора не маршируват а работят, което предполага
сън когато на човек му се спи и работа когато е със силите си.
Инак Волен се прави на малоумник доста успешно. Въобще не е това, за което се
представя публично, нито е болен нито е глупав (дори май е доста умен).
Но си прави добре и убедително ролята, докарва го на кретена водач на откачени
ултраси (каквито реално в БГ няма де, само поувлекли се тъпанари).
Помня го по времето, когато почваше тая роля, докарваше се с разни кожено-метални
дрехи и се опитваше да вряка като такъв, много жалко беше изпълнението.
Видял е и е разбрал (той или режисьорът) какво не се получава и следващият
опит беше много по-успешен, вече си е част от политтеатралния пейзаж.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Май 21, 2011 4:31 pm |
|
 |
|
xor
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Ное 11, 2005 9:30 am Мнения: 142 Местоположение: София
|
Не знам Волен ли е, Болен ли е, ама центъра на София всеки ден да се оглася от песните на ходжата не го приемам за нормално.
И защо всеки път като стане някоя патаклама, априори се приема, че той е грешника?
Не съм му адвокат, нито симпатизант.
Не съм сигурен обаче, че другите дето го съдят са по-малки грешници от него.
|
| Съб Май 21, 2011 5:35 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ми то не е нормално, ако ти и аз пуснем такова нещо от балкона ще довтасат веднага. Просто така е по пропаганден сценарий. И аз съм точно там.
А, тук се разминаваме. Аз _съм_ сигурен, че другите са не по-малки грешници/подставени
актьори от него 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Май 21, 2011 6:02 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Каквито и да са проблемите има начини как да се решат цивилизовано. Не може някакви малоумници да тръгнат да бият хората, които си се молят мирно и кротко. В никоя нормална държава това няма да остане ненаказано, а в БГ доста хора даже за герои ги имат  . Джамии има по центровете на много градове - и в Лондон и в Ню Йорк и в Брюксел и на всякъде си имат и тонколони. Ако тонколоните са по-силни от колкото трябва има си начини това да се оправи.
|
| Съб Май 21, 2011 6:09 pm |
|
 |
|
tgi
|
Не знам кой кого е бил, ако е имало бой биячите са били говеда-ченгета
под прикритие, никой друг няма да подеме такова нещо тук.
Проблемът не е, че си се молят мирно и тихо, а че с уредби оглушават махалата
всеки ден, нищо нито мирно нито тихо има в това, нито е законно да се нарушава
обществения ред.
|
| Съб Май 21, 2011 6:39 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Dimitar-е, Dimitar-е, тая Америка какво ти е причинила, бре българино ... пардон, американецо... Ела си тук, поживей 3-4 годинки, пообиколи родината да я обикнеш, така де - сигурен съм, че си забравил какво е в Златоград, Крумовград, Кърджалийско, Смолянско и как се налазва към централна България. А от утре и във вашия град ... Те вече са в мое село и усилено завземат всичко, повярвай - едно време по главната се слушаше българска реч, сега ми се налага да заобикалям тълпите от комшии, дето си мислят, че тука е татковината им - и не искат да се разминат с теб - искат ти да ги заобиколиш, от далече ако може, та и с наведена глава  А както не обичам да навеждам глава, Dimitar-е, често тия комшии се отварят дет св вика, 'щото тук вече са много и знаят, че им минава номера. Мда, Dimitar-е, тука е така. Ама тука не е и Америка.
Не оправдавам Болен, нито ми пука, за който и да е от ония актьори в народното събрание - всичките да минат под ятагана, няма да е загуба - всичките ползват и цигани и турци, за да си разгирават коня в тяхна полза.
Обаче, Dimitar-е, на нас ни се пада честта да живеем с тия последствия. Или да дойдем при теб в Америка, де демокрация процъфтява, та вързва - то да се чудиш кое да си избереш - дюнер ли, макдоналдс ли? 
|
| Съб Май 21, 2011 6:42 pm |
|
 |
|
xor
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Ное 11, 2005 9:30 am Мнения: 142 Местоположение: София
|
И кой е цивилизования начин?
Може би да подадеш оплакване на арменския поп?
Че те може и норма от 120dB да приемат за законно. Стига това да им гарантира и следващите 4 годинки дерибейство...
На мен ми е по-интересно друго.
Ако утре някой от нас "праведните" ей така, ако с магическа пръчка стане я премиер, я някой по-малък началник, на който му дават рушвети за да се "уреди работата". Дали пак ще е така принципен както сега, или и него ще почнем да одумваме по форумите?
|
| Съб Май 21, 2011 7:40 pm |
|
 |
|
tgi
|
Повечето хора не биха вземали рушвети и биха карали както трябва за да не си загубят
работата.
По върховите кабинети е както е защото там мафията-държава (разбирай апаратът на КГБ
който контролира БГ от влизането на войските им през 1944) допуска само хора сгафили
достатъчно, за да имат досие за потулване което би ги вкарало в затвора за дълго.
Това, че ги оставят да събират рушвети е другата страна на системата, това е морковът.
Досието е тоягата.
|
| Съб Май 21, 2011 8:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Що тогава и вие не строите църкви бе? Те като строят джамии, вие строете на всяка джамия по една църква. Или само знаете да дрънкате глупости по форумите в интернет. На мен не ми пука кой каква религия има и какви храмове си строи. За мен религията е пълна малоумност и отживелица, но пък няма никога да седна да забранявам на хората да си изповядват каквото там си изповядват.
Ако не ти харесва там, където си имаш пълната свобода да отидеш където искаш. Кеф ти Европа, кеф ти Америка, а ако искаш и в Азия. Ама да си натискаш задника и нищо да не правиш, а само да се оплакваш е повече от смешно. Пък ако си си дигнал задника вече (защото не знам къде се намираш) и си се изнесъл от БГ е още по-смешно да мрънкаш и недоволстваш  .
|
| Съб Май 21, 2011 9:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ако си приемат норма от 120 дицибела тогава се сърди на тези, за които си гласувал. А ако случайно и ти си само форумен герой и не си гласувал, тогава си е лично твой проблем  . Българите са царе на изтъкването на 1000 причини как нещо няма/не може/ да стане. Ама някой да се напъне да се пробва - няма такъв  .
|
| Съб Май 21, 2011 9:48 pm |
|
 |
|
goto
Ранг: Минаващ
|
А хората, които живеят там, защо са длъжни да търпят, как някакъв халиф пее на високоговорители?
Е да, те са свободни да напуснат, тия дето живеят, като не ги устройва, че им натрапват религия.
|
| Съб Май 21, 2011 9:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Някъде е забранено някой да пее от високоговорители ли  ?
|
| Съб Май 21, 2011 10:23 pm |
|
|