Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Търся книжка... 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Търся книжка...
Някой може ли да препоръча нещо от сорта на "аз програмирам на 9 години", обаче по-съвременно и на английски? Големия ми син се е запънал че искал да прави "неща" на компютър обаче за момента знанията са му нула. Току що навърши 10.

Вто Юни 07, 2011 12:09 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
На днешно време май няма толкова добри книжки, каквито имахме ние навремето. Обяснено простичко и ясно.

Но погледни този pdf или някой около него, мисля, че стават за 10 годишни:

http://www.mikroe.com/eng/downloads/get/1611/mikropascal_pro_pic32_v100.pdf

Вземаш му и една платка, и да дерзае ... :wink: :wink: :wink:

Вто Юни 07, 2011 12:50 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Децата са като попивателни. Ако имат желание, трудно може да им се попречи да се научат. Моите бяха май малко по-големи, като им купих "Програмиране на паскал" - учебник за ТУ София. За мое учудване напътствия почти не им трябваха. Сдъвкаха всички примери в двете части за има няма 1 месец.

Ама защо на английски? Българският чужд ли му е?

Вто Юни 07, 2011 1:00 pm
Профил

Мнение 
sthx написа:

Ами... Със срам трябва да призная че не може нито да говори (с малки изключения) нито да чете на български. Добре че поне разбира...

Вто Юни 07, 2011 1:22 pm
Профил

Мнение 
Детето може би иска с теб да се занимавате двамата. Да правите някакви роботчета с едно 2 АА батерийки, двигателче, един транзистор и един контролер на бредборт. Ако ще почва да учи най-добре е да започне с туториал за чисто С, бейсика за ейпъл му го покажи за половин час след, като стане С човек.

Вто Юни 07, 2011 3:19 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Не е точно каквоот искаш, но е доста елементарно, а и бързо се вижда направеното - html и после css. Има хиляди уроци, дори на български, какво остава за английския.

:)

Вто Юни 07, 2011 5:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
goto написа:
Не е точно каквоот искаш, но е доста елементарно, а и бързо се вижда направеното - html и после css. Има хиляди уроци, дори на български, какво остава за английския.

:)

аааа, не не. Ако ще става програмист, не HTML... ще му се объркат представите за програмирането.

Вто Юни 07, 2011 6:29 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Прав си, но при html-а бързо се вижда това, което си напарвил, дори и да допуснеш някои грешки - не е фатално и е "лесно разбираемо". :)

Вто Юни 07, 2011 6:58 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
kiiid написа:
sthx написа:

Ами... Със срам трябва да призная че не може нито да говори (с малки изключения) нито да чете на български. Добре че поне разбира...

8O :cry: :evil:

Сря Юни 08, 2011 4:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами не знам ти дали трябва да се срамуваш, ама поне децата ти да са си със съзнание на небългари и те да не се срамуват.

Сря Юни 08, 2011 5:05 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами да ти кажа страшно е трудно да ги накарам да се чувстват пълноценно като българи при положение че не са раждани в България, нямат български документ и никога не са стъпвали на българска земя. Имат теоретичните знания за българския си произход, но това е. Само с показване на стари снимки на мен и жена ми не става, повярвай ми...

Чет Юни 09, 2011 2:37 am
Профил
Аватар

Мнение 
Стига бе, българи небългари, срам, глупости. Кви да са като са расли и ходили на
училище там. Безсмислени тръшкания само.
Това, което би имало смисъл е да направим така, че да не искат да бягат хората оттук.
Което почва с изгонването на КГБ мафията, като се появят достатъчно сили някъде
или у някого за да може това да стане то ще се разбере бързо.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Юни 09, 2011 7:26 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Аз пък направих с малкия ми обратното: възпитах го в български стил и изчаках да проговори добре българския преди да почне да учи туземски (сега е на 4 и половина). Ама това не е по-добре, направо се опасявам че той ще плаща за моите комплекси. И вече плаща: това лято няма да ходи при бабите в БГ за да не забрави туземския - тъкмо го проговори.
Иначе не виждам начин той някога да се върне в БГ освен за ваканция. Светът е голям, отсега сме му уредили следването в Германия :)
На мамуни ни напрайха :(

Съб Юни 11, 2011 10:10 pm
Профил

Мнение 
Уффф, и аз се изнесох преди малко повече от година, ама то не се издържаше вече.

Моичките са малко по - големички, но и те вече научиха туземски, обаче за мен и майка им ще е трудничко.
Казват че ученето на езици било инстинкт и при малките е наличен, докато при нас ..... отдавна го няма. Та в този смисъл Бонго, е грешка да чакаш малкия първо да усвоява единия ез. та после другия. Тук до нас съседите са жив пример. Те направили консултация със специалисти и ония им казали, че бебоците (и децата) можели да усвояват до 4 езика едновремено. И понеже родителите са разноезични и то не местни и общият им език е англ., та сега детето вече е на 5 и говори и четирите езика, 2-та на родителите си + английски + местен. Много е интересно като се съберат да играят с моята по - малката и с други деца :) и ние, родителите не пропускаме подобни сбирки, защото настава такъв интернационализъм :)

Пон Юни 13, 2011 11:13 am
Профил
Аватар

Мнение 
Децата не трябва да се ограничават с националистичните комплекси на родителите си. И без това ако света го има след 20 години, държави - я има, я няма. Или поне границите им ще са съвсем други. Глобалното село мачка неумолимо.

Така като е глупаво да се делят столичани и селяни, така е глупаво да се делят българчета от гръчета или швейцарците. Ако си възпитате децата да не им пука от коя държава са се пръкнали - ще им спестите излишни грижи в бъдеще.

Пон Юни 13, 2011 11:28 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща