|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:55 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
HCLs
|
 Bedstveno polojenie
Kakwo stawa be hora, dobre li ste w Plowdiw? Tolkowa li e tejko polojenienieto kakto go predstawqt w mediite, 4eta 4e i zaginali ima
|
| Пон Авг 08, 2005 1:36 pm |
|
 |
|
Гост
|
Êàêâîòî ïèøàò òîâà å, ìåæäó Ïàçàðäæèê è Ïëîâäèâ íÿìà íèòî åäèí îñòàíàë ìîñò ! Âñè÷êè íàñåëåíè ìåñòà îêîëî Ìàðèöà ñà ïîñòðàäàëè, äà íå ãîâîðèì ÷å â Ñîôèéñêî ñå èçäàâèõà ....
|
| Пон Авг 08, 2005 1:47 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Днес ходих до БЧК на ул.Кракра 6 в гр.Пловдив, да даря средства за пострадалите хорица от наводненията. Ако някой се срамува или го е страх, че ще го върнат, няма такова нещо. Ако искате ще Ви издадат разписка, можете и в книгата за дарения да се разпишете ...
Улицата е пресечка на бул.Иван Вазов, след кръстовището с ул.Авскентий Велешки, посока към Централна поща, първата вдясно.
Пункта работи до към 19:00 вечер, няма опашки, няма наплив, така че възползвайте се докато не са се извили 1-2 км опашки. Ако сте фенове на банковите транзакции: Булбанк АД, Клон “Калоян”, сметка: 100 0030 250, код: 62176307, все пак проверете още веднъж цифрите на сметката и кода, взех информацията оттук http://www.plovdiv24.com/news/8736.html, може някой да се опита да възползва от ситуацията ...
@Реконструкторе, ако можеш, сложи на челно място в заглавната страница призив за дарения, сайта има доста читатели от чужбина, дано се трогнат повечко хора...
|
| Сря Авг 10, 2005 1:36 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Повечето пострадали са цигани, и предвид расистките ми, или по-скоро дарвинистки възгледи, нямам намерение да помагам. И така или иначе, хората са измислили застраховките - плащаш 20 кинта на година и си сигурен. Не ми пука за мизерниците, които не могат или не искат да дадат тая мизерна сума за да спят спокойно.
|
| Сря Авг 10, 2005 9:41 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тук съм съгласен с Реконструктор-а, още повече, че в Ихтиман например, дето бяха прибрали мангалите в училището, за да имат подслон - те взели за благодарност та го изпочупили и окрали. Застраховката за имущество трябва да стане задължителна като ГО-то за колите. Сега отделен е въпроса, че това небеше природно бедствие, а бездействие на шепа малоумници.
|
| Сря Авг 10, 2005 11:23 am |
|
 |
|
¶
|
Не се учудвам на вашите мнения по въпроса. Когато някой се дави и мога да му помогна не го питам дали е циганин, турчин или арменец. Ако мога му помагам без да го питам за етноса му. Ако Вие не можете да помогнете, поне недейте да пречите с такива изказвания.
Още повече, че в засегнатите области живеят българи, а големите маси цигани живеят в големите градове Пловдив, София, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора и т.н. Лично аз, предпочитам моите съседи, независимо какви са, да живеят добре, защото това е предпоставка ( но не и необходимо условие ) и аз да живея добре.
Молете се, след голямата сеизмична активност в последните седмици, регистрирана в Турция, Гърция и Македония, да не тресне по вашите апартаменти, защото срещу 20 лв. застраховка, ти изплащат щети до към 1000 лв., а тези пари ще Ви стигнат само за алуминиевата дограма на прозорец и половина.
|
| Сря Авг 10, 2005 2:16 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Който като мен няма време да ходи да дарява, може да прати СМС на 1222. Левче.
Иначе 20 лв. застраховка покрива щети до към 15000 лв. в най-добрия случай. Което е много далеч от стойността на апартамент в София. За реално покритие вноската трябва да е поне 150лв.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Авг 10, 2005 3:26 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Нали се сещаш, че следващата стъпка е ти еднолично да определяш кое е "добре", а по-следващата е да ходиш по квартала с бухалка в ръка и да караш всички да живеят "добре". Мен не ме интересува как живеят съседите, стига да не ми пречат по никакъв начин. Ако се харесаме като хора, ще си помагаме, ако ли не - не се чувствам задължен да помагам на когото и да било.
Е, за застраховки ще мисля, ако случайно остана жив - живея на 7-мия етаж. 
|
| Сря Авг 10, 2005 4:31 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Е, един палат в Бояна едва ли ще го оправят 150 лв.  Имах предвид селските имоти, рядко някоя селска къща надхвърля 10К лв. Отделно трябва да се застраховат и селскостопанското имущество и реколтата. Иначе - икономията е майка на мизерията.
|
| Сря Авг 10, 2005 4:34 pm |
|
 |
|
¶
|
Само така си приказваш за бухалки. Обзалагам се, че няма да имаш смелостта да минеш през Стопилиново с бухалка в ръка. Ако все пак се осмелиш да минеш, няма да можеш да излезнеш. Същевременно аз ще мина с празни ръце оттам, и поне 10-тина човека ще ме спрат да ме заприказват как съм, какво правя, дори и на софра ще ме поканят, въпреки че почти вече не си спомням кой какъв беше и откъде го познавам. Важен е подхода. За Факултето не знам дали ще може да мина, там е друга България 
|
| Чет Авг 11, 2005 12:09 am |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
И аз нямам време, ама и СМС няма да пратя. Като са толкова състрадателни и родолюбци м-тел, глобул, бтв и прочие, защо там пише "1 лев БЕЗ ДДС"!? Нали управниците се оплакват, че няма пари за покриване на щетите, тогава защо трябва да плащтам ддс за дарението си? Ще го платя, ако го дадат и него на нуждаещите се. Ама покрай тези смс-и някой фирми и хора ще се нагушат здраво (както е било и ще бъде винаги). Не и от мене!
Като измислят никой друг "прозрачен" начин, няма проблем - ще дам каквото мога и на който трябва. Ама такива лафове като: "дай ги на мене, а аз ще ги дам където трябва" не вървят при мене. Сори, ама не им вярвам.
Това е моето мнение...
|
| Вто Авг 16, 2005 6:05 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|